Autor
|
Tema: stanje na jahorini (Pročitano 22257 puta)
|
mbaa
Novi član

|
dali rade žičare na Jahorini i dali ima dovoljno snijega za skijanje?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
jahorina -rulez
|
eeeee danas smo se vratili sa skijanja.... bilo je ODLIČNO!!  bilo je sniga ali se stalno topio.... sve dane smo uživali i bez problema skijali ali najgore je bilo u četvrtak,skoro pa smo skijali po travi... bilo je puno zemlje,  užas ali zato je u petak pao snig pa je malo pokrio kamenje i zemlju. žičare su radile.... kad pokrijem to što je bilo stalno stupnjeva preko nule pa se snig topio ocjena bi bila 5.... pusa  padni sniježe,padni.....heh 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
kuvana-noga
|
zdravo ljudi,cekam sneg cele godine i sada borba oko njega..... u nedoumici smo da li da krenemo 20og ili ne. ako neko zna nek nam kaze kakva je situacija od dvadesetog januara....
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
gabrijelos
|
OD IDUCEG TJEDNA ZIMA I SNIJEG 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
kuvana-noga
|
prvi dobar sneg eto nas. pozdrav za sve na Jahorini
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
samuel
Novi član

|
da li stvarno dolazi snijeg iduce sedmice.ne znam d li da dodjem u subotu ili ne 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
a sto nebi dosao? snijeg za sada ima a i bice ga.....
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
djuka
Novi član

|
VIP, sta znaci "ima snijega"? Je li ga dovoljno svuda ili su kriticni samo prevoji i izlazi sa zica ili ima kamenja svuda? Koje su staze bez kamenja? Ovo pitam jer procitah danas nekoliko postova na raznim forumima o jahorini od ljudi koji su se juce-prekjuce vratili i pisu uglavnom da nema snijega i da je kamenjar...
I ja sam planirao doci od 20-tog pa se sada razmisljam da odustanem nakon raznih negativnih komentara po pitanju kolicine snijega...
Kako ti se cini situacija ako vrijeme ostane ovako toplo i narednih dana - hoce li ostati sta do iduce nedelje ako ne padne novi?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
staze su za sada ok. ima nekih koje su losije, ali uglavnom su dobre. ja stvarno ne znam sto neki ciljano pisu o tome kako su staze lose. ipak velika vecina je zadovoljna.
znaci za sada je ok. kamenica ima uvijek ( i na 2 metra snijega, jer se na prevojima on brzo sastruze).
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
djuka
Novi član

|
hvala VIP. ma znam da su na jahorini prevoji i izlazi sa zica uvijek problematicni - skoro da sam odrastao na jahorini  - zato i pitam nekoga ko poznaje jahorinu, jer od turista na 7 dana ne mogu imati pouzdan info - mozda previse ocekuju, a narocito ove zime kad snijega nema ionako nigdje... znaci da se sa pazljivim skijanjem moze vratiti bez ostecenih skija? kakvo je stanje u poljicama? - ovo mi treba zbog klinaca koji samo skijaju tamo
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
jahorina -rulez
|
ma ja san bila prin 2 dana na jahorini i super je...ima na nekim stazama kamenja i zemlje ali većina staza je ok!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
ma ja san bila prin 2 dana na jahorini i super je...ima na nekim stazama kamenja i zemlje ali većina staza je ok!
ovo je iskren odgovor jedne stare gosce.... znaci ima tu i tamo kamenica, ali vecina staza je ok. bolje negos to ocekujete....
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
upravo sam napravio par zica, nisam bas pri nekom vremenu ali zbog silnih upita: staze su puno bolje nego sto sam ocekivao. na samome vrhu na izlazu sa zice je malo otpuhano kao i na prelomima sto gledaju ka jugu. za one sto neznaju to oko 0,1% od ca. 20 km staza. Inace staze su fantasticne, malo zaledjeno, suncano vrijeme.
osim toga, razgovarao sam sa ca. 20-tak nasih gostiju, medju njima i austrijancima koji su dosli ovdje da skijaju jer jedino mi u europi trenutacno imamo prirodni snijeg, svi su vise nego odusevljeni.
zbog toga sam odlucio da sve postove koji pricaju o losim stazama izbrisem i takve forumase iskljucim sa foruma.
znaci moja poruka vam je: ko zeli doci na skijanje moze doci i iskijati se
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
magbet
|
znaci moja poruka vam je: ko zeli doci na skijanje moze doci i iskijati se
Mozes li nam za svaki slucaj napraviti par fotki na tim stazama da i slikom vidimo to dobro stanje? Vjerujem vam da nas obavjestavate iskreno ali mi danas brat javlja da ako sutra ne padne snijeg nece ni nositi skije na Jahorinu, a mi recite da li je bas tako sjajno?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
split ski team
Novi član

|
evo da se i ja javin. bija san na jahorini do 13-1 i ono gori je cudo, jer po danu je +5 bilo a po noci 0 a ujutro su nas staze docekale stvarno uredjene!!!!!! svaka cast. je da posli dva sata popodne triba pazit na prelomnicamaa sta se izderu najprije ali se moze skijat samo na jahorini i na ledenjacima. Zelin van skori snig i vidimo se za 15-tak dana opet. Samo ljudi koji dolaze gori prvi put pazite se uvatit ce te jahorinski virus i nikad se necete izlicit pa odma prekrizite druga skijalista. Pozdrav iz Splita
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
 |