Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
08 Januar, 2009, 18:28:19

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
14110 poruka u 452 tema od 1592 člana
Najnoviji član: KingXXX
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Iskustva s Jahorine
| | |-+  Policajci!
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi dolje Otisni
Autor Tema: Policajci!  (Pročitano 12294 puta)
vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
Odg: Policajci!
« Odgovori #15 - objavljeno: 27 Decembar, 2006, 12:37:23 »

hvala "connected"
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
Nina...
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #16 - objavljeno: 27 Decembar, 2006, 23:31:03 »

Ja sam prosle godine bila na Jahorini(u januaru) posle dugih godina.zivjela sam u Sarajevu i dolazila svaki dan na Jahorinu kolima.Ja sam ostala pod velikim utiskom.U pozitivnom smislu,jer nas nijednom nije nijedan milicajac zaustavio.A moram da kazem da je vozijo moj cale,koji inace pravi prekrsaje i podmicuje sve sto dise.A i nas auto izgleda kao jedan veliki prekrsaj sa letnjim gumama.Tablice Novosadske...Mi smo zakljucili da su oni dobili zadak da ne diraju turiste...i bili smo odusevljeni..a vi ste mi razbili ceo mit...
Dolazim za nedelju opet...i nadam se da nisam urekla ovim pismom nista....

Svima sreno na stazami i na putevima
p.s. zaobilazite siroko juga sa Novosadskim tablama
Prijavljeno
tatamata
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #17 - objavljeno: 30 Decembar, 2006, 23:03:24 »

danas smo se vratili s jahorine gore je sve bilo ok.
Prolaz kroz sajajevo je texas. Išli smo s 4 automobila u razlićito vrijeme 23.12.2006. i nijedan nije prošao pored vijećnice bez 10-15 eur-a "kazne". Izvlačili su nas iz kolone i carinili. Sve skupa jad i bjeda ponašaju se ko cigoši na Baščaršiji. 
Prijavljeno
rupert
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #18 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 01:07:49 »

bili na Jahorini od 30.12.-06.01. i mislim da je jedini gorak okus ostao od prizora razbijenih šajbi i stvari razbacanih po ulici na autima s hrvatskim tablicama (2 u istoj ulici) i plaćanje krezubom majmunu na već opjevanom skretanju!

e, sada rješenje: parkirali smo u zatvorenoj garaži ''Jadranka'' uz Miljacku (2KM/sat) tako da su nam šajbe ostale čitave dok smo u miru krkali ćevape kod Želje (topla preporuka), a spomenutom primatu smo uvalili 10KM (koje sam uvijek imao u džepu spreman na tu situaciju) i pustio nas je na miru...

još jedan ožiljak od ovogodišnjeg skijanje ostao je na kliznoj ploči mojih novih skija, ali to je već drugi topic...

sve u svemu, malo opreza, malo snalažljivosti i užitak je zagarantiran jer ljudi gore rade super biznis, ljubazni su, a cijene su (još uvijek) prihvatljive!

i naravno pohvala VIP teamu na uslužnosti!
Prijavljeno
ipa76
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #19 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 09:21:50 »

Dragi forumasi i posjetitelji kako Jahorine, tako i Bjelasnice,

Drago mi je sto se na ovim stranicama mogu naci i pozitivni ali i negativni komentari na sve i svasta.

Malo je i meni ruzno zazvucala ona primjedba administratora o tome gdje ko zivi. Nije to nacin da se ljudima koji dolaze sa strane objasnjava situacija u BiH, jer se stvaraju predrasude koje nam uopste ne trebaju.

Sto se tice policajaca i ja kao sarajlija placam kazne za iste prekrsaje kao i vi a i meni su u sred grada obili automobil i ukrali kasetofon, tako da to ne pogada samo turiste. Najlaksi nacin da se to izbjegne jeste trazenje savjeta od nas domacih kako izbjeci ovakve problematicne situacije. Iskren da budem, i ja kada idem negdje vani trazim parking koji se placa jer nisam upoznat sa situacijom u gradu u koji dolazim.

Od mene savjet za parkiranje: Nista u autu, pa ni smece nemojte ostavljati na vidnom mjestu.

Eto toliko od mene.

Jucer je bilo mrak na Jahorini a pogotovo na Zelji i SSK ili Olimpiku.

Zelim nam svima puno snijega i dobre staze, a VIP timu da nastave sa radom koji je zaista dobar.

PS. ZA prijatelja iz Slovenije, ona knjizara je pravim imenom Vijecnica (Rathaus ili City Haall), i kao i u mnogim gradovima od Beca, Berlina, Zagreba, Beograda i vjerujem Ljubljane jako puno znaci za jedan grad.
Prijavljeno
dejan
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #20 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 09:30:26 »

Pozdrav svima.

Jučer sam se vratio sa Jahorine. Bilo je veliko društvo tako da smo išli sa 4 auta. Tri auta su išla baš cestom kroz Sarajevo i naletjeli su na policijsku kontrolu kod Vijećnice i naravno dali 40 eura. A mi smo u preostalom jednom autu više slučajno nego namjerno skrenuli na cestu TRANZIT koja vodi iznad Sarajeva i prošli sve bez ikakvih problema i jednostavno smo zaobišli to mjesto na kojem vrebaju policajci.... Pa ako još netko putuje možda je bolje da izabere taj put i neće imati nikakvih problema. Bar mi nismo u tom jednom autu imali... nadam se da će ovo nekom pomoć. Inače, ostalo je sve bilo super i odlićno smo se svi proveli.. Pozdrav svima!
Prijavljeno
kenanm
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #21 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 11:00:32 »

Što se tiče krađe po Sarajevu, na to nisu imune ni Sarajlije a kamoli mi koji tamo dolazimo. Poslušajte savjete o predostrožnosti i molite boga da se baš Vama to ne desi, što rade i svi drugi. Kriminal ne poznaje ni nacionalnost ni narodnost ...
Što se tiče policije tu je sve poznato. Sarajevo se ni po čemu ne razlikuje od stanja u Bosni - svuda vam se to može destiti samo se o tome ne raspravlja na forumima. Ljudi pune kako svoje džepove tako i državne. Lijek- ne dajte novce bez potvrde jer kazne nisu kakve Vam se prikazuju. Pogotovo ne potkupljujte jer su njihovi apetiti neugasiti. Mislim da je donesen novi zakon po kom policija niti ne može naplatiti na licu mjesta nego Vam samo može napraviti uplatnicu pa da se uplati na banci/pošti.

A mi Bosanci (ma koje "rase" bili) razmislimo sljedeći put kad izađemo na izbore što zaokružujemo pa će nam onda možda biti i bolje. Gospodu ispred jećnice valjda će jedmo netko poslati po tim silnim parkinzima da rade voj posao zaštite nas a ne zaštite NJIH
Prijavljeno
Damian
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #22 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 14:23:34 »

Da li ima neki web site, gde bih mogao nači propise ,način uplata i visine kazna za prekršaje u BiH ?

U SLO imaju več nekoliko godina plačenje prekršaja samo preko uplatnica,ali to važi samo za državljane SLO. Strancima mogu naplačivat i dalje, a verovatno je isto i kod vas.
LP damian
Prijavljeno
kenanm
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #23 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 15:02:05 »

Na žalost nema ali je najbolje od službene osobe tražiti na uvid zakon na osnovu koga Vas kažnjava te na taj način izbjeći "lude" kazne.
Kod nas i monogo značajnije stvari nemaaju na internetu a iako imaju trebalo bi provesti sate dok bi se pronašlo (možda po nekim službenim novinama i slično). On se u objaŠNJENJU POZIVA NA NEKI ZAKONSKI AKT TE NEKA vAM GA POKAŽE ZAJEDNO SA VISINOM PREDVIĐENE KAZNE ZA taJ PREKRŠAJ.
Već sama činjenica da uzima Eure od Vas kazuje da to nisu čista posla
Prijavljeno
147
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #24 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 15:25:31 »

evo
Prijavljeno
147
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #25 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 15:32:45 »

http://www.mup.vladars.net/index_lt.htm

kliknes na zakoni i onda zakon o saobracaju,
kazna za sto govorite je opisana u clanu 50 st. 3
a kazna za isto je clan 238 st 8 i iznosi citavih 40 maraka
Prijavljeno
kenanm
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #26 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 15:46:13 »

Dobra namjera ali mislim da neće ići. Radi se o Zakonu iz RS a prekršaj se pravi u FBiH te zakon nije isti.
Ukoliko griješim ispravite me. Do nedavno u federaciji ti su zakoni bili na nivou kantona. Ukolko se to promjenilo unaprijed se izvinjavam
Prijavljeno
147
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #27 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 09:03:02 »

zakon o saobracaju je isti na citavoj teritoriji BiH.
Prijavljeno
gabrijelos
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #28 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 11:40:29 »

ja sam isao na Jahorinu u subotu 30.12, subota je udarni dan za izmjenu gostiju ali nismo sreli "plavce" na navedenom mjestu, a tokom puta smo ih sreli samo na 2 mjesta gdje je ogranicenje 60 a mi smo "jurili" u koloni 80 i nisu ni trznuli mozda zbog blagdana (Kurban Bajram ako sam tocno napisao) tako da smo imali srece tako da treba imati i malo srece
Prijavljeno
teksas
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #29 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 15:51:55 »

Evo da se javim, vratili smo se sa Jahorine.
Imali smo posla sa policijom i to zadnji dan kad smo odlazili s Jahorine u Sarajeva.
Ne sjećam se točno gdje, al negdje pri ulazu u Sarajevo, poslije onih tunela, ima semafor. Ovaj naš vozač gledao dal se još negdje okreću janjci i proletio kroz crveno.
Odmah su izletili i zaustavili nas.
Prvo je počela priča, kako će nas držati nekoliko sati, a da je sutra praznik, pa da nećemo stići platiti tu kaznu, tako da ćemo morati ostati još najmanje 2 dana.
Naravno da nismo pali na tu priču, al nam se žurilo pa smo se pokušali dogovorit s njima.
Prvo smo rekli dal možemo mi dati njima novac pa da oni za nas uplate Cheesy
Oni su rekli nema problema al su nam rekli cijenu od nekih 50 eura, pa smo se malo cjenkali s njima. Ponudili smo im 20 eura, onda oni nisu htjeli prihvatiti, da im je to 10 eura po glavi da damo makar 30 eura, al nismo popuštali, pa su nakraju uzeli tih 20 eura.

Tako da se s njima može dogovorit samo se treba znati cjenkat.
Prijavljeno
stranica: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: