stranica: 1 ... 3 4 [5] 6 7
|
 |
|
Autor
|
Tema: Policajci! (Pročitano 12284 puta)
|
|
teksas
|
nije istina. vozac nije imao izbora. tako su 2 policajca ove zime na palama ostala bez posla a njih 3 suspendirano bilo. identican slucaj.
Ako ste imali već takav slučaj onda se ispričavam, ja sam povezao ovaj slučaj s tim u Hrvatskoj. Ako je onda tako ja se ne bi dvoumio i poslao bi slike.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
davanje novca policijacima je krivično djelo i kao takvo je opisano u krivičnom zakonu BiH a sami pročitajte kolika je visina kazne. U praksi uzimanje i davanje mita su krivična djela koja idu zajedno i uzajamo su povezana. Ja znam slučajeve gdje je odgovarao samo građanin kada je nudio novac policajacu.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Skijanje se brzo uči slomiš nogu i sjediš kući !!!!!!!!!
|
|
|
|
vip-jahorina
|
da, jedna stvar je nudit novac, a druga stvar je kad policajac zaprijeti i kaze ili **** ili 50 KM sta treba? da mu covjek ne da 50 DM nego da ga tip gnjavi satima? das mu novac i prijacvis ga.
druga je stvar kad mu ponudis sam novac.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
predlazem da pogledas krivični zakon BiH lijepo su obrazložena oba krivična djela
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
i znam slučajeve gdje su odgovarli obadvojica. Zato pustite policiju da radi svoj posao i nemojte da im dajete novac a policajac nemože da vam izvadi sam pare iz novčanika. Ako niste napravili prekršaj nema razloga za strah jer postoji sud koji utvrđeuje činjenje odnosno nečinjenje prekršaja a ako ste počinili prekršaj platitet kaznu koja je propisana važećim zakonom o bezbjednosti saobraćaja i onda nećete imati problema.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Damian
|
Vjerovatno bi se moglo dogoditi, da odgovaramo obadvojica, jer konacno, ja sam mu sam platio tih 50 EUR. iako ih je on iznudio i prvi je rekao, da cemo trebat pricekat suca, ako se drukcije ne dogovorimo. iako sam trebao znati, da blefira, kad mi je poceo o elektronskom laserskom radaru, kojeg treba resetirat, da izbrise moje podatke.Oni kod sebe inace i nisu imali lasera, da bi mi pokazali moju brzinu. No, na srecu ili nesrecu, slike su zbog kise,mokre prve sajbe i loseg aparata na mobitelu neupotrebljive. Svejedno mislim, da je jedno situacija, kad te policajac , ne da bih napravio prekrsaj,sa laznom optuzbom skoro prisiljava i navodi na mito, inace kao gubis dva,tri dana a ti ga onda odmah prijavis, nego ako ga probas podmitit u slucaju stvarnog prekrsaja.
Ja, da sam stvarno napravio takav prekrsaj,ili da mi je on bar pokazao moju brojku na laseru, uopste ne bi komplicirao. I ni slucajno ne bih u slucaju "dogovora"o tome pisao na forumu. Moja krivnja i kao "korektan" policajac. Ili bih platio normalnu kaznu.
Ali nacin, na koji je radio taj policajac, bio je ponizavajuci za mene pred djecom, na kisi u samom puloveru....A nije me pustio ni po bundu....Trebao mi je uzeti pasos, kojeg bi u ponedeljak kod suca dobio nazad, a ne traziti, da idemo skupa u Zenicu, gde cu , kao morat pricekat na suca sa familijom....
Ali, bit ce bolje....nekog dana.....Nije mi ta budala pokvarila ni skijanja, niti ce mi kvariti ljepih uspomena na Jahorinu... Do viđenja sledece godine......Ili, ako cu sa motorom harati preko Bosne za 1.maj....pa onda 5.5. u Sremsku Mitrovicu....
Damjan
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Damian
|
Kolika je kazna, ako je ogranicenje 60 kmh a ti vozis 94 kmh? (iako sam, kad sam se vracao, da je na tom mjestu bilo ogranicenje 70 kmh) Damjan
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
http://www.mup.vladars.net/index_lt.htm isti zakonikk vazi u federaciji i rs-u
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Damian
|
Kazna za prekoracenje iznad 30kmh u naselju je od 100-300 KM.
Sta je onda sa onih min.600 KM , sa cime mi je pretio policajac.....? A, Damjane,Damjane, sto si naivan.... Pozdrav, D
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
savjet svima: isprintajte zakonik i nosite ga na puta za Jahorinu sa sobom.... 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
jazz
Full Member

skijanje se lako uči, ko je blesav da sjedi kući
|
@ vip jahorina, ne znam kakvo je sada stanje na raskršću kod Vijećnice, ali ako ste još uvijek u kontaktu sa fedrealnim MUP-om Sarajeva, onda bih Vas molila da ih zamolite da kod Viećnice: 1. pravovremeno postave znak da žuta traka tj. travjaska pruga postaje normalna traka (obično je to plavi znak sa bijelim oznakama) 2. da pojačaju oznake na cesti meni su naplatili kaznu, ali jesam bila kriva - krivo sam se prestrojila i u zadnji tren otišla iz lijeve trake koja zaokreće oko vijećnice lijevo, jer sam se zapričala i nisam bila 100% skoncetnrirana na bljedunjave oznake traka na cesti. ne bunim se, bila sam kriva, policajac je zaista bio više nego ljubazan i dogovorili smo se na kraju  a kaznu mi je naplatio i onaj vaš što provjerava na ulasku u jahorinu jer mi je pregorila bila žarulja u faru. taj je bio bezobrazan, možda zbog hr tablica  naplatio je punu kaznu, a nije mi dao potvrdu, tako da me komotno moglo kazniti još 10 policajaca tu večer na putu od jahorine do sarajeva, ali sam to kasno skužila. inače, podržavam policiju i rampu na ulasku u jahorinu, apsolutno, ali neka korektno radi svoj posao. pod time mislim da zaustave svaki auto i provjere po dokumentima vozača, a ne mene par puta nisu ni zaustavili, rampa dignuta, nigdje nikog, izvezo bi ratrak s planine, a ne auto... još jednom, oba puta sam bila kriva i ne tražim nikakvo protežiranje, ako si kriv ili nisi ispravan u prometu - plati.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi
|
|
|
|
Onill
|
ma ti u sarajevu stvarno seru...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
bogdanovicbl
Novi član

|
@ vip jahorina, ne znam kakvo je sada stanje na raskršću kod Vijećnice, ali ako ste još uvijek u kontaktu sa fedrealnim MUP-om Sarajeva, onda bih Vas molila da ih zamolite da kod Viećnice: 1. pravovremeno postave znak da žuta traka tj. travjaska pruga postaje normalna traka (obično je to plavi znak sa bijelim oznakama) 2. da pojačaju oznake na cesti meni su naplatili kaznu, ali jesam bila kriva - krivo sam se prestrojila i u zadnji tren otišla iz lijeve trake koja zaokreće oko vijećnice lijevo, jer sam se zapričala i nisam bila 100% skoncetnrirana na bljedunjave oznake traka na cesti. ne bunim se, bila sam kriva, policajac je zaista bio više nego ljubazan i dogovorili smo se na kraju  I cudimo se sto nam turizam nije dovoljno razvijen. A mi se uz to bas trudimo da ga razvijamo. Manje kosta kanta boje i jedan znak, nego placati policajca da pljacka goste i pljuje na svoju znacku i profesiju. Zar nije logicno da se na tom mjestu ocekuje da gosti grijese? Pa hajde onda da im pomognemo da ne grijese. Ili ako grijese, da ih upozorimo da to ne rade u buduce. Ili, sad vec pocinjem da mastam, da VIP pokusa urgirati(ili cak investirati) da se postavi znak koji bi to rijesio. Jasno mi je da to nije posao niciji do Uprave za ceste (ili kako se god zvala institucija koja to radi), ali dok se smiluje, gosti pune budzet tamo gdje ne moraju. a kaznu mi je naplatio i onaj va¹ ¹to provjerava na ulasku u jahorinu jer mi je pregorila bila ¾arulja u faru. taj je bio bezobrazan, mo¾da zbog hr tablica  naplatio je punu kaznu, a nije mi dao potvrdu, tako da me komotno moglo kazniti jo¹ 10 policajaca tu veèer na putu od jahorine do sarajeva, ali sam to kasno sku¾ila. inaèe, podr¾avam policiju i rampu na ulasku u jahorinu, apsolutno, ali neka korektno radi svoj posao. pod time mislim da zaustave svaki auto i provjere po dokumentima vozaèa, a ne mene par puta nisu ni zaustavili, rampa dignuta, nigdje nikog, izvezo bi ratrak s planine, a ne auto... jo¹ jednom, oba puta sam bila kriva i ne tra¾im nikakvo prote¾iranje, ako si kriv ili nisi ispravan u prometu - plati. A ovo kad cujem, iznerviram se nacisto. Zar je sijalica razlog za kaznu. Nemanje rezervnih sijalica jeste, ali i to je iznimka kod pojedinih modela kod kojih sijalicu moze promjeniti samo ovlasteni serviser. Tako da je naplacivanje kazne za to cista pljacka. Posto svoj hljeb zaradjujem izmedju ostalog i voznjom, mnogo puta mi se desilo da mi pregori sijalica u toku voznje (a uvozi se, inace, vrhunski kvalitet  ) i da me malo kasnije policajac zaustavi i upozori na to, sa opaskom "ili kazna, ili ces promjeniti sijalicu odmah". Naravno da sam mjenjao odmah. Nikakav problem, zar ne? Tako da bi VIP-ovci trebali krenuti ponovo u akciju.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
jazz
Full Member

skijanje se lako uči, ko je blesav da sjedi kući
|
@ bogdanovich - što se tiče žarulje - mi krenuli s jahorine u sarajevo, policajac na rampi nas zaustavi i naplati kaznu za pregorjelu žarulju i vjerovatno ima na to pravo, jer sam ja tehnički neispravna, ne radi mi signalizacija (da se razumijemo, u hrvatskoj ti je kazna za pregorenu žarulju 500 kn, a za ugašena svjetla 300 kn, pa ti vidi). žarulja se može promijeniti samo u ovlaštenom servisu  imala sam rezervne lampice, ali smo ipak stali na prvoj benzinskoj u sarajevu, kupili no-name žarulju i vrlo ljubazni radnici na pumpi su je pola sata pokušavali promijeniti - nema šanse! oni su ful zainatili i baš hoće, nije im jasno kako ne mogu - nema šanse. prošli kroz cijelo sarajevo s takvom žaruljom, na povratku platila "kavu" ovima kod vijećnice (bili su jako jako ljubazni!) slijedeći dan su mi moji dragi prijatelji miloš i nebojša iz ski škole peggy dva sata mijenjali žarulju - ljudi prolaze, šetaju pokraj nas cijelu večer i svi se čude: pa zar vi još niste promijenili tu žarulju? ja je nikad ne bih promijenila sama, i ovako smo koristili i šrafcigere (hvala gorane  ) i ja imam tanke prste, ja sam je zavrtala - jedva smo je nekako zamijenili nas troje. ali, znam da je to "po zakonu", što bi reko đole, poanta je da je policajac na rampi bio drzak, uz to me nisu svaki put zasutavili, rampa dignuta - samo vozi miško! ps poslije sam čula da ni te "originalne" žarulje što ih stavljaju u servisima nisu dobre, navodno su od philipsa najbolje.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi
|
|
|
supra
Gost
|
Tri osobe... dva sata... i jedna žarulja! Jazz baš sam radoznao koji auto voziš?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
stranica: 1 ... 3 4 [5] 6 7