Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
08 Januar, 2009, 14:15:49

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
14102 poruka u 452 tema od 1591 člana
Najnoviji član: tomy
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Iskustva s Jahorine
| | |-+  Policajci!
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dolje Otisni
Autor Tema: Policajci!  (Pročitano 12278 puta)
jazz
Full Member

skijanje se lako uči, ko je blesav da sjedi kući

Pogledajte profil
Odg: Policajci!
« Odgovori #75 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 12:41:02 »

tada je bio fiat stilo - to je bilo nevjerovatno, nikako dohvatiti žarulju, sva sreća pa smo bili nabavili te dugačke šrafcigere.
uglavnom, bili smo živa atrakcija, trebali smo ulaznice naplaćivati, hahaha Grin

u servisu su mi rekli da mu često pregore žarulje jer su uski farovi i pregriju se.
i u servisu su mi objasnili da treba okrenuti kotač i odozdole zavući ruku (naravno da to ne piše u uputama).

izgleda da bi veličina farova trebala biti jedan od odlučujićih faktora prilikom kupovine auta, hahaha
Prijavljeno

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi
bogdanovicbl
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #76 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 13:55:28 »

Stilo je meni jako lijep auto, iako ima kao manu teške zamjene sijalica.  Wink

Nema to veze. Nisi bila toliko neispravna da ti naplati kaznu. Mogla si da ne primjetiš, mogla si mu demonstrirati da ne možeš promjeniti...
Svašta si mogla, ali i da jesi, mislim da je presudna stvar to što si bila gost izvana. I kad bolje razmislim sve se svodi na jedno : pljačku.  Angry  Angry  Angry
Opraštaju oni mnogo veće prekršaje, pogotovo svojima.
Mene su zaustavili prije 3 god u Okučanima, dok su još stajali na "Stop"-u kod naplatnih kućica, i kad nisu mogli naći nikakav problem druge prirode zapeli su za to što se dvije kolegice na zanjem sjedištu nisu vezale. I za to što nemam naljepnicu BiH na autu. Ja sam imao naljepnicu, tj. magnetni stiker, kojisam skinuo u ZG da mi neko ne mazne. Lik se zajogunio, pozvao me u službeni auto i počeo da mi bifla kazne : 2 za pojas po 500 kn i jedna za naljepnicu 300km. Hoće da platim odmah. Ja ti vidim šta je po srijedi, hoće da ga podmažem. Kaže, morate noćiti i čekati sudiju. A ja ti njemu da nemam keša i da mogu platiti šta hoće, ali karticom. A imao sam keša. Rekao sam mu da sam karticom platio putarinu i da ako moram da čekam sudiju, čekaću, nije problem. Na to me on pogleda, neobično dugo, razmisli se i reče : "Sad si dobro pršao ali se čuvaj sledeći put. Ajd', izlazi." Bukvalno tim riječima i najljućim mogućim tonom.
Šta se desilo? Shvatio je da bi imao samo probleme ako me zadrži do sutra, a ne može izvući lovu (čitaj mito).
Kad sam izašao i krenuo kući pomislih samo "Sledeći put mi ni sliku nećeš vidjeti." Tako da ti je sad jasno šta je u pitanju. Imao sam i previše posla sa njima da ih ne bi skužio.
Nažalost, oni koji nisu na cesti stalno bivaju uhvaćeni u njihove mreže.
Inače, vraćali smo se tad sa Sjemana.  Lips Sealed  Smiley
Prijavljeno
supra
Gost

« Odgovori #77 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 14:20:45 »

Kako da mu demonstrira? Šta je trebala da trži još dva policajca pa da mu dva sata demonstriraju kako je nemoguće zamjeniti žarulju?

Magnetni stiker koji ste skinuli u ZG da vam neko ne mazne šta, stiker ili auto?

Ljudi neko mora da plaća te kazne, postoji zakon i treba ga poštovati!
Znači, vezati se svi, upaljeni farovi (rezervne žarulje), prva pomoć, lanci, sajla, trokut, rezervna guma, brisči... itd
Eto, da sam ja milicajac ja bi naplaćivao kazne i onima što imaju loše brisače :-)
Prijavljeno
mrme
Gost

« Odgovori #78 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 14:55:39 »

Sreca nasa pa Supra nije pandur  Smiley
Prijavljeno
jazz
Full Member

skijanje se lako uči, ko je blesav da sjedi kući

Pogledajte profil
« Odgovori #79 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 16:05:25 »

@ supra - apsolutno se slažem s tobom - zakon je zakon i treba se poštivati, a sad, da li je pravedan, o tome se ne raspravlja s policajcem nego u saboru.

i slažem se - loši brisači ne omogućuju dobru preglednost i to bi isto trebalo kažnjavati!
Prijavljeno

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi
bogdanovicbl
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #80 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 18:30:29 »

Kako da mu demonstrira? Šta je trebala da trži još dva policajca pa da mu dva sata demonstriraju kako je nemoguće zamjeniti žarulju?

Kao što sam već napomenuo, jako puno se vozim (cca 50-60000Km/godinu) i bio sam dosta puta u poziciji da me policija zaustavlja zbog pregorjele sijalice. I ne samo pregorjele, nego i olabavljene, pa sam je malim pomakom natikača uspio osposobiti. A kad su me zaustavljali, u 70% slučajevaa nisam znao za neispravnu sijalicu, dok u 30% slučajeva sam znao, ali je bila noć i nije mi bilo baš ćeif da mjenjam na magistrali. U pravilu sačekam da dođem kući ili na pumpu, pa onda mjenjam.  I uz sebe imam najmanje dvije sijalice, ne samo obaveznu jednu, jer sam se naučio da je to čest slučaj da pregori sijalica.
Ali nije to ni bitno, već sam rekao, bitno je da su ugrabili priliku da Gosta, koji je došao na našu planinu, ŠIKANIRAJU. Ti policajci su trebali naložiti učesniku u saobraćaju da tehnički osposobi svoje vozilo. Da su to uradili i da su pokušali da pomognu našem Gostu, što bi im bila i obaveza, bez uložene prebijene pare bi odradili najbolji mogući marketing za ovu zemlju i indirektno investirali u budućnost svoje djece. Drugo, vidjeli bi da se sijalica ne može tako lako promjeniti te bi poslali Gosta u najbliži ovlašteni servis (ima u Sarajevu) da to obavi. A znali bi da li je to obavljeno kad bi se Gost vratio u naselje. Tako da je kazna opet suvišna.

Magnetni stiker koji ste skinuli u ZG da vam neko ne mazne ¹ta, stiker ili auto?

Mgnetni stiker na kome piše "BiH". Svrha mu je da ne lijepim po autu naljepnice, a da po potrebi imam ispoštovanu zakonsku normu. Samo ga prislonim na auto i on se drži preko magnetnog sloja koji je na njemu.

Ljudi neko mora da plaæa te kazne, postoji zakon i treba ga po¹tovati!
Znaèi, vezati se svi, upaljeni farovi (rezervne ¾arulje), prva pomoæ, lanci, sajla, trokut, rezervna guma, brisèi... itd
Eto, da sam ja milicajac ja bi naplaæivao kazne i onima ¹to imaju lo¹e brisaèe :-)

VIdi, ne kažem da bi trebali nepoštovati zakone. Naprotiv. Ja sam prvi koji se zalaže za to da se oni poštuju.
Ali, ima nešto drugo. To je da policija sistematski iskorištava zakone i strah vozača da bi sebi pribavila ličnu, protupravnu, korist. Drugim riječima, zloupotrebljava zakon.
A ima još nešto. Uz to zloupotrebljavanje, narušava sliku same zemlje i tjera "direktne strane investicije" dalje od nje. Ma koliko to nekome nevjerovatno zvučalo, ali to jesu direktne strane investicije.
Onaj ko napravi prekršaj treba da odgovara onako kako je to propisano u zakonu. No međutim, sistematski dovoditi ljude, koji nisu navikli na takav tretman, u situacije da im se bukvalno otima novac i ponižava kao ljudsko biće, to je nedopustivo. A na drugu stranu, policajci koji postupaju na taj način stavljaju sebe u poziciju kriminalaca. Jer ti postupci su isto kao kad sitni lopov uđe u trgovinu i opljačka 50 KM pazara. Nema razlike. A još nose i oružje dok su na cesti.   Huh
Vjerujem da kad bi bio milicajac da bi znao kako ćeš. Ali, dok to nisi, da li si se ikad izvlačio iz pozicije gdje trebaš da platiš paprenu kaznu, na način da si dao policajcu mito? Zakleo bih se da jesi.
A da li bi ikad u takvoj poziciji odlučio da ne podmitiš policajce, nego da istrpiš kaznu, pokušaš da je ublažiš pravnim lijekovima koji su ti na raspolaganju, i na kraju, da zaštitiš i sebe i policajce od toga da postanete kriminalci?
Odgovor na ovo pitanje bi trebao dati samom sebi, nikako forumu, jer bi to trebao biti tvoj lični stav. A iz njega ćeš da vidiš koliko ti stvarno voliš svoju zemlju i kolko si spreman da je zaštitiš od kriminala. Kako ti, tako i svi mi.

Još ću nešto da upitam. Da li bih ja, nezadovoljan količinom svojih primanja, trebao da idem u toku radnog vremena i da varam svoje kupce da bih povećao svoje prihode, ili bih trebao da pronađem neki dodatni, legalan posao, pa da na taj način obogatim kućni budžet?
Na kraju krajeva, da li bi iko na ovom forumu mogao oteti nekome neku svotu novca i malo kasnije otići kupiti svome djetetu slatkiš ili igračku tim istim novcem? Iskreno se nadam da ne.
Prijavljeno
supra
Gost

« Odgovori #81 - objavljeno: 05 Januar, 2008, 18:43:40 »

Auuuu Bogdanoviću koliko ste vi precizna osoba, svaka čast, sreća naša što niste policajac mi bi n. . . .li
šala na stranu, razumjeo sam...
Prijavljeno
gabrijelos
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #82 - objavljeno: 27 Mart, 2008, 19:34:45 »

mi smo prije par dana kod nacelnika MUP urgirali.
Problem je sto za sada imamo od samo od mupa opstine Istocno Sarajevo (Repulika Srpska) rijec da se na nece se turisti na taj nacin zezati.
Gdje je problem: Svi gosti moraju proci kroz Sarajevo. A tu je MUP kanntona Sarajevo (Federacija BIH).

Tu je stalno izvlacenje novca od gostiju i to narocito na tom mjestu gdje set opisali, subotom kad je smjena gostiju (ali i ostalim danima)

Zamolio bi sve one koju imaju takva iskustva, da nam se jave. Zakazali smo sastanak sa MUP Sarajevo u nadi da ce i oni to rijesiti.

ovu temu sam detaljno vise puta procitao i par puta isao na jahorinu i sada me kazne na istu foru

vise puta sam isao tim putem i u trenu kad sam se trebao prestrojiti bio je kombi on prodje ja se prestrojim i skrenem desno i pravac jahorina
kad vidim policajci se okrecu i zamnom rotacija i spika
"napravili ste prekrsaj za 150km ja se objasnjavam da nisam on kaze ajde posto sam stranac onda 50km meni sve jasno i onda na kraju ja njemu 10Eur da nemoram se zezati jer navodno moram odmah platiti uplatnicu na posti bla bla neznam jel istina ali useru mi dan

Prijavljeno
dubrovnik4
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #83 - objavljeno: 01 Januar, 2009, 16:52:43 »

moje iskustvo datira od prije 6 ili 7 godina.. zaustavio me policajac jer nisam bio vezan na izlasku s parkinga Poljice. i traži mi 10 KM.. rado sam mu ih dao a onda sam ga zamolio da mi pomogne skinuti lance s obzirom da su puknuli pa smo ih jedva stavili kad smo se penjali.. i čovjek mi lijepo pomogao - 20 min. smo se mučili da otkačimo taj slomljeni lanac.. u stvari se on sam mučio jer sam se ja smrznut grijao u autu  Embarrassed
sve u svemu, malo bez veze naplaćivati pojas na parkingu (a rekao sam mu da sam ionako tu mislio stati da skinem lance) ali da nisam bio vezan je ipak činjenica..
Prijavljeno
Mariborčan
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #84 - objavljeno: 05 Januar, 2009, 19:37:54 »

Zdravo,
zamima me kakva je sada situacija sa "policajcima"?
Prijavljeno
asasa
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #85 - objavljeno: 05 Januar, 2009, 20:02:57 »

situacija je odlicna...hehe...cuj ..kakva je.. vozi po pravilima i nemas brige...
Prijavljeno
AndrejST
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #86 - objavljeno: 06 Januar, 2009, 00:54:20 »

ne mogu vjerovati da još guraju onu foru sa skretanjem prema Palama... to je čisto mito. privatni posao Angry.

E da skoro zaboravih, poslije Konjica prema Mostaru u povratku, na piš-pauzi nas jedan vlasnik obližnjeg restorana Sedmica mislim da se zvao, pijan ko čep, napao nas i jebao nam majku ustašku samo zato što smo pišali 50 m od restorana u nekom jarku, htjeo gađat auto komadom leda. Jedva smo mu nekako objasnili da nas pusti u miru. 
Prijavljeno
vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #87 - objavljeno: 06 Januar, 2009, 13:17:09 »

svima poziv da zaobidju "poslovnog covjeka" iz okolice konjica, vlasnika restorana "SEDMICA"
ajd neko ko bude prolazio tuda da mi posalje sliku restorana i da ga promovisemo ko lokal koji trebao zaobici na proputovanju.....
kakvih likova sve ima
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #88 - objavljeno: 06 Januar, 2009, 13:21:51 »

da, policija iz federacije i dalje lovi nase turiste kod vjecnice.
nek im je na cast, iako smo vise puta reagirali sto privatno sto sluzbeno, ocigledno da im nije stalo da se rijesi neki problem.

uz to, drago mi je da vas mogu obavjestiti u u regionu od momenta kad udjete u Istocno Sarajevo nismo imali niti jednu prituzbu na policiju. sta vise, pohvale o policiji koja pomaze a ne samo uzima pare.....
Pohvale sa nase strane
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
tonci
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #89 - objavljeno: 06 Januar, 2009, 14:10:12 »

Vipe, možeš li mi podrobnije objasniti gdje je kvaka sa tim križanjem tj kako ne napraviti POGREŠKU. Ja već 4 godine dolazim na Jahorinu i do sada nisam bio upoznat s tim . Hvala.
Prijavljeno
stranica: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: