stranica: [1] 2 3 4
|
 |
|
Autor
|
Tema: Primjedbe (Pročitano 8821 puta)
|
MIRO
Novi član

|
 |
Primjedbe
« - objavljeno: 03 Januar, 2007, 08:43:58 » |
|
Zdravo, upravo sam se vratio sa Jahorine , tacnije 02.01.2007 godine. Ukupan dojam je vrlo dobar, imao sam srece da smo mogli da skijamo od 26-31.12. dok 01.01. staze su bile stvarno lose . Medjutim strasno su me nervirali sa motornim sankama. Posto imam malu dijecu uvek sam strepio kada idu motorne sanke i divljaju po stazi , naginju se na jednu skiju, prolecu kraj skijasa strasno brzo i mislim da bi to trebalo ZABRANITI i usmjeravati na staze namjenjene samo za njih i debelo KAZNJAVATI. Takodje izduvni gasovi toliko smrde i unistavaju ona predivni vazduh na Jahorini . VIP moze li se sta uciniti po tom pitanju ? ostalo je sve PREDIVNO
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ipa76
|
 |
Odg: Primjedbe
« Odgovori #1 - objavljeno: 03 Januar, 2007, 11:22:52 » |
|
Dragi Miro,
U potpunosti se slazem s tobom i drago mi je da je neko pokrenuo i ovu temu. Mislim da bi trebalo nesto poduzeti jer sam siguran da ce vrlo skoro neko biti povrijeden.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sandra
|
 |
« Odgovori #2 - objavljeno: 03 Januar, 2007, 14:32:31 » |
|
Pošto i ja dolazim sa djetetom ovaj vikend na Jahorinu nimalo mi se ne sviđa to da se te motorne sanjke tako voze bez ikakvih ograničenja i u potpunosti podržavam gore potpisane forumaše, te apeliram da se po tom pitanju nešto poduzme prije nego se desi nekakva nesreća! Ili se možda prvo treba nešto desiti, pa da onda netko nešto poduzme.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
Baby pink
Novi član

|
 |
« Odgovori #3 - objavljeno: 06 Januar, 2007, 22:50:10 » |
|
Istina i mi smo se baš danas vratili sa Jahorine, i također komentirali kako bi se sanjke ( motorne ) morale voziti makar uz kraj a ne PO SREDINI
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
 |
« Odgovori #4 - objavljeno: 06 Januar, 2007, 23:47:50 » |
|
u potponosti se slazem. isprintao sam par vasih primjedbi i predocicemo to odgovrnim (nacelnik i direktor OC). to su jednostavno mane starih struktura vlasti koje koce ovu fantasticnu planinu i duh ljudi koji su spremni nesto da urade. sve teme koje se ovdje spomenui, bice iznete na sjednicama. problem nam je da sada imamo toliko posla, da jednostavno nismo u stanju da se bavimo stavrima koje bi trebali rjesavati politicari i vlast. ali vjerujte da smo dosta toga postigli, iako je jos mnogo toga pred nama. (ali i jedna mana sto je nama sltka: u Bosni smo, i neke tako stvari koji su drugima totalno lude, nas cine intersantnim). 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
zeljuga
Novi član

|
 |
« Odgovori #5 - objavljeno: 08 Januar, 2007, 00:29:04 » |
|
Tri sedmice sam boravio na jahorini od 16/12/2006 do 6/01/2007. impresioniran sam novoizgradjenim objektima a isto toliko razocaran pristupom dijela gostiju prema planini . " Nemogu zaobici bacanje konzervi raznih vrsta direktno sa zicare u sumsku prosijeku ispod . Na prvoj Jugovini svo ruglo masovne, blagim rijecima "nekulturne posijete planini "ispliva na vidjelo . Svakim ovim komadicem "civilizovanog smeca" samo unistavamo nase nerodjene potomke.Povrh svega Reciklaza je nepostojeci pojam na ovim prostorima . Odvoz smeca ,narocito na Satoru Propast. Psi lutalice trce nekontrolisano po planini. Imaju neogranicen izvor hrane ,Smece. Motorne sanke da i ne spominjem, izgleda da je sva Mafija balkana trenutno na njima . Jurcaju Uredjenim stazama bez ikakvih regulacija , i deru pritom ski staze gdje su ponajtanje. Niko i ne pomislja da koristi Ski doo izvan staze zasto je inamijenjen.Sve u svemu Planina plus a Ljudski faktor u njoj Beskonacan Minus , Nek nam je na cast svima.!!! vozdra !!!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
 |
« Odgovori #6 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 14:50:12 » |
|
istina je da se gosti se neugledno ponasaju. ali ipak velika vecina gostiju je ok. mi se ne mozemeo pozaliti. Gosp. "zeljuga", kao sto vec rekoh mi smo u Bosni. Veliki dio vasih primjedbi nije realan i o tome smo vam vec govorili za vrijeme vaseg boravka na jahorini. nije tako kao sto je u Engleskoj, ali mi i nezelimo tako  to ostavljamo za one koje zive tamo i pate od toga....
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
teksas
|
 |
« Odgovori #7 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 16:20:00 » |
|
Evo da i ja 2 primjedbe napišem. Prva je što se tiče nacionalizma, pričali smo da ga nema i stvarno sam se ugodno osjećao i bili smo odlično prihvaćeni. Al uvijek ima pojedinaca, tako da sam doživio da me u jednom malom kafiću neki pijani, pita od kuda ste? Mi smo odgovorili iz Pule, a on je došao do nas i digao 3 prsta i rekao Srbija do Tokija. Nije pokazivao nikakvu agresivnosti, al nam je napomenuo da on to mora reći. Srećom da je gazda stvarno legenda od čovjeka pa ga je upozorio da se tu ne ponaša tako. Nije ga izbacio, jer je bio s njim u društvu i nije gotovo ništa bila nakon toga, al svejedno nismo se baš ugodno osjećali. Al sve ostale dane dok nije bilo tog provokatora nam je bilo odlično u tom kafiću, gazda nas je častio i puštao svakakve pjesma pa i Hrvatske.
Bio nam se pokvario kombi, pa nam je gazda pozvao jednog mehaničara. Kombi nismo mogli upalit, pa je došao taj mehaničar i gledao motor i nešto prčkao oko kabela koji se spaja u filter zraka, a ovaj ga je frend pratio. Taj mehaničar je rekao da treba po alat, da će vidit može li šta napravit navečer, al da nije siguran. Srećom da se taj naš frend malo razumije u auta, pa je samo izvadio taj kabel i odmah uspio upalit kombi. Htio nam je uzet pare, a odmah je vidio o čemu se radi i u minutu je mogao upalit kombi.
Evo to su te primjedbe, ne vjerujem da možete utjecat na njih, al svejedeno sam ih htio napisati, da ne ispadne da samo hvalim. Jedno je sigurno, rado bi se opet vratio na Jahorinu.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
 |
« Odgovori #8 - objavljeno: 09 Januar, 2007, 16:28:49 » |
|
smijemo li znati ime kafica? ako ne zelite objaviti moze kao privatna poruka (PM) za administratora.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
teksas
|
 |
« Odgovori #9 - objavljeno: 12 Januar, 2007, 13:13:24 » |
|
smijemo li znati ime kafica? ako ne zelite objaviti moze kao privatna poruka (PM) za administratora.
Neću zbog gazde napisat ovako javno ime tog kafića, da mu ne radim štetu kad je on bio stvarno ok prema nama. Al sam ti poslao pm.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
 |
« Odgovori #10 - objavljeno: 12 Januar, 2007, 13:18:36 » |
|
hvala, kafic necemo navoditi, ok je i gazda, a kretena poznajem, pa cemo malo "popricat" s njim.... 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
tona
Novi član

|
 |
« Odgovori #11 - objavljeno: 13 Januar, 2007, 10:09:46 » |
|
Zdravo, upravo sam se vratio sa Jahorine , tacnije 02.01.2007 godine. Ukupan dojam je vrlo dobar, imao sam srece da smo mogli da skijamo od 26-31.12. dok 01.01. staze su bile stvarno lose . Medjutim strasno su me nervirali sa motornim sankama. Posto imam malu dijecu uvek sam strepio kada idu motorne sanke i divljaju po stazi , naginju se na jednu skiju, prolecu kraj skijasa strasno brzo i mislim da bi to trebalo ZABRANITI i usmjeravati na staze namjenjene samo za njih i debelo KAZNJAVATI. Takodje izduvni gasovi toliko smrde i unistavaju ona predivni vazduh na Jahorini . VIP moze li se sta uciniti po tom pitanju ? ostalo je sve PREDIVNO
Jucer sam se vratio s Jahorine, sve za 5. Osim sto su me u par navrata strasno naljutili ti "frajeri" na skuterima odnosno motornim sanjkama. I sam sam bio sudionik skoro bliskog susreta s jednim jel sam bio pocetnik i nisam bas previse vladao skijama. A za prijemjer kada im je jedan njemacki turist povikao da ce zvati policiju jel su mu rasplakali dijete vozeci (citaj: divljajuci) se po stazi namjenjenoj za trening pocetnicima i sanjkanju klincima (ona dola pred zlatnim zitom)... Sva trojica su se zajurila direktno prema njemu punim gasom i u zadnji tren ga obisli te na njemu njegovoj zeni i bebi ostavili brdo snjega.... mislim stvarno.. Druga situacija opet ti "frajeri" pijani izlaze iz Lavine i u nemogucnosti da jedan od njih smota te sanke udari u novi audi4 BG registracija, malo ode u rikverc i odjuri dalje.. I nije istina da se nemoze doci na kraj tim likovima, jel su u pitanju uvijek ista 3-4 skutera i ista 3-4 "frajera".... toliko.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
 |
« Odgovori #12 - objavljeno: 24 Januar, 2007, 09:53:48 » |
|
OBAVIJEST:imamo prve nezvanicne najave da vec iduce sedmice (ajmo reci oko 1.2.07.) bi trebalo biti rjeseno pitanje kretanja i koriscenja motornih sanki u ski centru Jahorina. Veoma lijepa vijest, nadamo se dobroj sprovedbi i vasim daljnim pozitivnim i negativnim iskustvima sa olimpijske ljepotice. Bes vasih reakcija ne mozemo previse pokrenuti.... 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
MIRO
Novi član

|
 |
« Odgovori #13 - objavljeno: 24 Januar, 2007, 11:40:06 » |
|
VIP Bravo,uz takvu azurnost Jahorina samo moze da dobije , naravno ni ljubitelje motronjaka ne treba zaboraviti , samo obezbijediti adekvatne staze i malo kontrole. Jos jednom SVAKA CAST
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
 |
« Odgovori #14 - objavljeno: 24 Januar, 2007, 23:28:17 » |
|
DANAS JE ZAVRŠEN NACRT ODLUKE O UPOTREBI MOTORNIH SANKI NA PODRUČJU OC JAHORINA JOŠ SAMO DA GRADONAČELNIK POTPIŠE ODLUKU I POČINJE PRIMJENA. KORIŠTENJE MOTORNIH SANKI NA STAZAMA ĆE SE KAŽNJAVATI NOVČANOM KAZNOM U IZNOSU OD 1000 DO 5000 KM.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Skijanje se brzo uči slomiš nogu i sjediš kući !!!!!!!!!
|
|
|
|
stranica: [1] 2 3 4
|
|
|
 |