stranica: [1]
|
 |
|
Autor
|
Tema: ja upravo sa skijanja ..... (Pročitano 5125 puta)
|
|
vip-jahorina
|
prvi put  u ovoj sezoni smo skijali. Ogorjelica je radila sve do maloprije pa nam se magla navukla. staza za prvi snijeg nije bila losa. nadamo se da ce preko vikenda biti moguce skijanje....
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
nazalost nismo mogli skijati preko vikenda - veoma jake padavine, vjetar i mecava su onemogucili skijanje. sto se tice visine snijaga mogao bi biti oko 50-60 cm.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
Milan NS
Novi član

|
Bio sma za vikend na Jahorini ali ništa od skijanja  Kakva je situacija sada gore  Ima li šanse za ovak vikend da bude skijanja
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
preko vikenda nije bilo nista - nevrjeme i jugoi kao sto se moglo vidjeti. A ni danas nije nista bolje, snijega ima na pretek za ovo doba godine, ali je vjetar veoma jak, te povremeno pada snijeg. temperatura varira od -3 do 0
sta ce biti za vikend, neznamo.........
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
jahorina -rulez
|
bok ljudi ja sam bila sa obitelji pocetkom siječnja na jahorini i proveli smo se suuuuperr!!!bilo je jednostavno :najbolje na svijetu!ljudi dragi i sustretljivi,snijeg oadao,vrijeme za skijanje odlično,ma sve je bilo odlicno!!!!!!! stvarno svaka cast jahorini!!!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
cheva
Novi član

|
Vratio sam se sinoc sa Jahorine,dan ranije zato sto je deo vikend naselja ostao bez strujemedjutim to i nije takav problem naspram razocarenja u pogledu odrzavanja staza i same organizacije u samom OLIMPIJSKOM CENTRU  . Poslednji put bio sam na Jahorini pre 3 god, (pa evo i ove godine po 4 put), nista se promenilo nije osim sto je mnogo toga izgradjeno, ali staze su i dalje katastrofalne ziva je istina da vozaci ratraka sede u rajskim vratima u vreme kada treba da odradjuju staze (piju) licno sam ih video, i nakon toga se vrate u bazu. Strasno s obzirom koliki je potencijal ta planina, a mi i dalje idemo i ostavljamo svoje pare nizasta (kao i u crnu goru-primorje). Mnogo je stranaca Slovenaca, Hrvata i nas iz Srbije i ne verujem da ce se vratiti zadovoljni. Sneg je padao dava dana a staze su ostavljane skijasima da ih utabaju, na nekim delovima bilo je nemoguce skijati, dani pre nego sto je padao sneg su iskorisceni koliko je bilo moguce posto je na samim pocecima staza bilo dosta leda ponegde i zemlje opet zbog ne azurnosti i ne organizacije jer je dozvoljeno da vetar oduva sav sneg sa vrhova a da pritom ratrak nije prosao kako bi na vreme rasporedio sneg i rasturio led. Ko neveruje neka ode na Borovec ili Bansko pa neka vidi u kakvom su stanju staze svako jutro bez obzira padao sneg ili ne. Pozdrav 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
jahorina -rulez
|
eeee evo nas sa skijanjaa!!!!!  bilo je odlično..... ima snijega....ali se stalno topi... na nekim stazama nema baš puno snijega više ima zemlje ali većina staza je odlično. ma sve skupa bilo je za 5!! apartman je bio uredan,lijep.... ma ne brinite se ima snijega.može se skijati! pozdrav u očekivanju da padne snijeg!!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
LIDO
Novi član

|
alo.. vratila sam se u ponedjeljak sa skijanja, bilo je super, sve pohvale za ski školu VIP Jahoriona posebno ucitelju srboljubu...odusevljena sam jahorinom... 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
mbaa
Novi član

|
Mi smo juče stigli sa Jahoruine. Bili smo prvi put i bilo nam je super, vreme nam je poslužilo, možda samo malo više snjega al u ostalom bilo je SUPER.Pozdravila bi učiteljicu skijanja Aleksandru,koja mi je puno puno pomogla na učenju skijanja (totalni početnik), posle dva sata inštrukcija sama sam se spuštala niz skijalište.Pohvale jos za uzdržavanje staza koje se krpile svaku noč, i narvno svom osoblju na Jahorini. Vidimo se sljedeče godine.
Puno pozdrava iz Slovenije.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Damian
|
Vratio sam se sa Jahorine u cetrtak (dva dana ranije) zbog pretoplog vremena i nedostatka snjega (a jos vise zbog nedostatka kondiciije,koja je za ovakav snjeg vise nego potrebna). Inace nismo bili smjesteni preko VIP-a ,jer smo isli sa jednim kolegama,koji su imali vec dogovoreno, ali mi je ovaj forum puno pomogao, da se pripremim.....tako, da HVALA VIP-Jahorini, a sldecu godinu vjerovatno preko vas.... Kakvi su utisci....? Sa Jahorine smo ja,djeca i zena dosli veoma zadovoljni. Mogle bi se neke stvari i poboljsati, ali nikad ne bih zamjenio hladnocu Austrijanaca i Talijana za TOPLU JAHORINSKU DUSU. Odlicna hrana, dobri ljudi, predivna planina, vise manje svi nedostatki se izgube zbog nevjerovatnog odnosa tih ljudi do turista. Jedino sam zaboravio uzeti recept za Ustipce....... Bili smo i u Sarajevu , ali mi se cini, da je Sarajevo sa bascarsijom izgubilo dusu u odnosu na vremena prije 20 godina.Tad su tamo ziveli Sarajlije.... Bio sam prijatno iznenađen nad Palama!! Sami tereni su odlicni i nude dovoljno i neiskusnima, kao i nama,iskusnijim skijasima. Ali bih ipak preporucio ,da ratraci bar u ovakvom vremenu, kad nema puno snjega,a uz to je to jos napola juzni snijeg, obrade malo vecu povrsinu , jer bi sa tim snijeg i pruge izdrzale vise vremena, a i po juznom snjegu ni iskusnijim nije bas najlakse skijati po cijelom snjegu. Kao drugo, gledao sam, da su ratraci obicno "radili" sa podignutim prvim plugom, sto nije dobro, ako su pruge vec "izguzvane" odn.slabe.Tada bih trebao biti prvi plug spusten, da izravna povrsinu, i tako ne bi bilo rupa na pruzi. To ne bi trazilo nista vise vremena, samo malo vise paznje.A davalo bi puno bolje rezultate. Oko prevoja je tako: to je mana svih skijalista,pogotovo, kad je ovako malo prirodnog snjega.Jedna mogucnost je preparacija pruge na tim mjestima sa kemikalijama, ali to steti prirodi. Druga mogucnost je, da se navecer dogura rezerve snjega sa bliznjih suma.To ima smisla, kad je preko noci ispod nule,pa mozda zbog toplih noci to nisu radili.Smrznuto je bilo samo u srijedu ujutro. Jos nesto.Bilo mi je zao planine, kad sam po skijalistima gledao papire, konzerve , kao i prazne boce...... Mislim, da upravljacu pruga ne bih bilo pretezko na vrhu (kraju) zice namjestiti dve,tri polivinil kese za smece.I za zadnjom voznjom "slati " ih u dolinu...
Sto se samih naprava tice, nisu uopste toliko lose, kako neki tvrde. Sasvim normalne(malo starije) naprave, kakvih ima puno i u Sloveniji, kako i u Austriji. jedino se treba nepremocivo obuci, kad je snjeg ili kisa,inace pantalone "procure", ali to je mana i drugih skijalista,gdje sedista nisu pokrivena,ili ih ne ciste od snjega. Ali za to, koliko platis, dobijes puno svega.... Jedino bi preporucio, da se na Olimpiku promjene federi, jer ce neko inace ostat bez jaja, tako odjednom lift povuce kod nekih tanjura.
Nadam se, da nije bilo previse" kritike", za koju bi volio, da je uzmete više kao dobronamjerne predloge, nego stvarnu kritiku. Meni se je Jahorina sa svojim ljudima "zavukla pod kozu" i sigurno se vidimo i sledece godine. A svim vama, domacima zelim puno uspjeha i unapred,ponajvise u tome, da planini zadrzite dusu....
Pozdrav do sledece godine, Damjan
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
Vratio sam se sinoc sa Jahorine,dan ranije zato sto je deo vikend naselja ostao bez strujemedjutim to i nije takav problem naspram razocarenja u pogledu odrzavanja staza i same organizacije u samom OLIMPIJSKOM CENTRU  . Poslednji put bio sam na Jahorini pre 3 god, (pa evo i ove godine po 4 put), nista se promenilo nije osim sto je mnogo toga izgradjeno, ali staze su i dalje katastrofalne ziva je istina da vozaci ratraka sede u rajskim vratima u vreme kada treba da odradjuju staze (piju) licno sam ih video, i nakon toga se vrate u bazu. Strasno s obzirom koliki je potencijal ta planina, a mi i dalje idemo i ostavljamo svoje pare nizasta (kao i u crnu goru-primorje). Mnogo je stranaca Slovenaca, Hrvata i nas iz Srbije i ne verujem da ce se vratiti zadovoljni. Sneg je padao dava dana a staze su ostavljane skijasima da ih utabaju, na nekim delovima bilo je nemoguce skijati, dani pre nego sto je padao sneg su iskorisceni koliko je bilo moguce posto je na samim pocecima staza bilo dosta leda ponegde i zemlje opet zbog ne azurnosti i ne organizacije jer je dozvoljeno da vetar oduva sav sneg sa vrhova a da pritom ratrak nije prosao kako bi na vreme rasporedio sneg i rasturio led. Ko neveruje neka ode na Borovec ili Bansko pa neka vidi u kakvom su stanju staze svako jutro bez obzira padao sneg ili ne. Pozdrav  Mislim da vam primjedbe nisu utemeljene jer rad ski centra ove zime je bio za cistu desetku a ostale vase primjedbe su takođe neutemeljene i produkt su nepoznavanja prippreme skijaške staze. Zbog toga mislim da je bolje da idete u Bugarsku
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Skijanje se brzo uči slomiš nogu i sjediš kući !!!!!!!!!
|
|
|
|
stranica: [1]
|
|
|
 |