stranica: 1 ... 3 4 [5]
|
 |
|
Autor
|
Tema: Predlozi za poboljšanje usluga na Jahorini naredne sezone (Pročitano 7227 puta)
|
|
|
|
gabrijelos
|
svakako topovi bio sam na sljemenu jucer bilo je 9 C, a 2 dana i noci prije nije se spustalo ispod 5 C
a snijega su napravili par dana prije evo i dokaza da se skijalo i to dosta solidno
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
super fotka, hvala. znamo - topovi, topovi,topovi - bice i to, cak veoma brzo...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sb pride
|
ova tema nije za ovoj naslov -smjestaj za jahorini... a sto se tice uredjenja staza staze su OK...samo me nerviraju borderi koji rasturise stazu...
Evo ga opet gdje se god pojavi on samo o borderima, oladi malo covjece i opušteno,uzivaj 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Široki Brijeg free raid T.
|
|
|
ikostic
Novi član

|
Zdravo. Eto mene na Jahorinu dva mjeseca ove zime. I ja sam jedan od onih "zlocastih" bordera.
Ja mislim da prvo i prije svega treba napraviti pravi sajt jer je bruka da su sve privatni sajtovi.
Snowpark je mislim lako y jeftino.
budite dobri
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
Ovo je sajt koji podrzava olimpijski centar Jahorine, kao i turisticka zajednica grada I. Sarajevo. Mali Snow-Park postoji. Ako vec dolazis toliko na Jahorinu, onda bi trebao znati o tome malo vise.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Rude Boy
|
ova tema nije za ovoj naslov -smjestaj za jahorini... a sto se tice uredjenja staza staze su OK...samo me nerviraju borderi koji rasturise stazu...
Evo ga opet gdje se god pojavi on samo o borderima, oladi malo covjece i opušteno,uzivaj  he, he ! prošle dve sezoni ja sam bio više zabrinut oko "indijanera" nego li od bilo kakvog bordera ! a to su oni lošiji na skijaškom znanju i zaustavljaju se ili pak stoje na najopasnijim mestima, nakon prelomnice, usred pruge gdje ga niko ne može videti, a možeš ga lakočom zgaziti ! ili se derati: paziiiiiii ! bežiiiii ! znam! kad nauče, bit če bolje ! 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
lucy(dna)
Novi član

|
Evo, da se i ja pridružim malo komentarima o poboljšanju usluga na Jahorini. Oni koji prvi put odlaze na skijanje i odaberu baš Jahorinu - njima je odličan provod zagarantiran. Mi koji smo skijali na najboljim svjetskim skijalištima, počevši od Francuske, preko Italije i Austrije, ostadosmo zatečeni nepostojanjem topova i slabim uređenjem staza.Na Ogorjelici I i II dio staze je super, da bi pred kraj staze nastao pravi kaos zbog staza koje su doslovno SMEĐE boje, prekrivene ledom i kamenjem.Ljudi redovito otklizavaju i padaju, sudaraju se i nerjetko lete skije s vrha staze prema dolje i samo gledamo kada će nekoga udariti. Ljudi se preplaše i odluče se niz te kritične dijelove spuštati na guzici, a ne pomišljaju koliko je to opasno. Isto tako, kada se spuštamo sa staze do Ogorjelice I, treba se dobiti na brzini, ali uvijek se isprječe djeca na sanjkama ili ljudi koji, eto, sjede nasred staze i odmaraju. U stalnom smo strahu od njih, trebali bi zabraniti djeci sa sanjkama da se spuštaju niz skijašku stazu! Jeste li to gdje vidjeli osim na Jahorini?! Putokazi i obilježavanje staza su na niskom nivou! Put do Jahorine i hotela trebao bi biti bolje označen! Ljudi se nerjetko gube, što zbog nepostojanja putokaza, što zbog loše obilježenosti! Kada smo pitali gdje možemo dobiti kartu ski staza, gospođa na šalteru ljubazno nam je odgovorila da možemo pogledati na pozadini ski-passova!!! Ski pass je veličine osobne iskaznice!! U hotelu je bila velika karta, ali iz 80-ih, pa puno stvari uopće nije ucrtano. Na pitanje jesu li sve staze povezane, nisu nam znali odgovoriti. ''Pa, ako hoćete stići do tamo, možete pješice za jedno pola sata...'' Gužve na žicama su prestrašne, a oprema dotrajala. Vertikalni prijevoz ne podržava smještajne kapacitete!!Ogorjelica I se u 2 dana pokvarila 2 puta! Mislim da dvosjedežnice treba zamijeniti četverosjedežnicama jer bi se tako barem malo smanjila gužva. Tanjuri/sidra bi trebali biti postavljeni na višem dijelu staze, a ne da te vuče od podnožja brijega kilometar i po do najvišeg vrha! Tako bi se i povećala protočnost na žicama, ne bi se svi spuštali do samog kraja, već bi se na nekom dijelu opet dizali tanjurom/sidrom prema gore.  Na žicama se čeka i po pola sata, posebno na Ogorjelici II, tamo nema nikakvog reda, svi se guraju, preskočili bi vas da mogu! Što vam fali postaviti nekakvu mrežu ili stupove u kojem bi smjeru red trebao ići? Vidite samo hrpu ljudi koja nervozno čeka. Ukratko:
* Koristiti topove! *Više se posvetiti uređenju staza. Mislim da imate zadovoljavajuću opremu za uređivanje, zašto je onda ne bi koristili? *Maknuti djecu sa sanjkama sa kijaških staza! *Onačiti staze putokazima i postaviti zaštitne mreže i ograde! * Poprvatiti dotrajale vučnice! *Neki zaposlenici na žicama ne rade svoj posao, već pričaju na telefon ili međusobno i ne obraćaju pažnju na skijaše, a oni na vrhu staze se povuku u svoju kućicu i uopće ne brinu za sigurnost ljudi koji silaze sa sjedežnice. Netko bi stalno trebao nadgledati i pomoći ako netko padne pri sjedanju/silasku sa sjedežnice. *Nigdje nema kanti za smeće, zato su boce/opušci/folije za sendviče/ na stazi. Može se dogoditi da netko ne vidi bocu na stazi (JER JE NE OČEKUJE!) i padne preko nje. Zamisli ironije kad kažeš da si se polomio zbog pada preko plastične boce nasred staze! KANTE ZA SMEĆE I ČIŠĆENJE STAZA POD HITNO! Svi koji spominju bordere koji ''uništavaju'' staze, ne znaju da bi se za sigurnost i uređenost staza trebali brinuti radnici, a ne borderi! Ove godine je bilo iznimno puno bordera i nema razloga da ih se proziva za nešto ili im se zabranjuje bordanje! To je isto kao da kažete da na moru mogu biti samo plivači, a oni koji imaju luft-madrace ne smiju! :/
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
uh, stvarno si puno napisala. Probacu ukratko da ti odgovorim.
Vecina stvari na Jahorini zavisi od drzave i OC-a kao npr topovi. Oni znaju to veoma dobro i o tome smo 100 puta u forumu pricali. Isto tako o zicama, dotrajalosti itd. Politika, OC.... S obzirom da je manjak snijega, staze na jahorinu su u izvarednom stanju. Zabrane: ima tu nesto drugo, kad ta djeca sa svojim roditeljima odu negdje na zapad, ne pada im napamet da tako nesto rade. ovdje kod nas misle da mogu pa pozuri da sto vise kretenizma se napravi. Mora biti i malo kulture ponasanja, jer bi smo u protivnom mogli stotine policajaca i redara imati na stazama i govoriti "ovo se ne smije, to ne mozes itd." Ja redovno vidjam kako pojedinci bacaju smece sa korpi na zicama, pivske boce, a djecu puste da skakucu gdje hoce. A imamo ski vrtice, skole, igraone. ali se normalno to sve mora platiti, pa je bolje ovako.
Putokazi su postavljeni, naravno da ih je malo, ali sta cemo kad nam je direktor OC neskijas, nije svijestan sta znaci oznaciti staze. Ja sam ga samo bar jednom u zadnijh par mjeseci upozorio na oznake na stazama kao i na mreze. Prica se da je na kraju sezone njegova smjena spremna.
Borderima ne mozemo zabraniti, opet dolazi do do onoga da bi mozda jos 20 policajaca trebalo biti tu. Borderima se moze ponuditi posebna staza, a na njima je da li ce je koristiti ili ne.
U svakom slucaju cu tvoj kompletan post otprintati i poslati kao kritiku u TZ grada.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
lucy(dna)
Novi član

|
uh, stvarno si puno napisala. Probacu ukratko da ti odgovorim.
Vecina stvari na Jahorini zavisi od drzave i OC-a kao npr topovi. Oni znaju to veoma dobro i o tome smo 100 puta u forumu pricali. Isto tako o zicama, dotrajalosti itd. Politika, OC.... S obzirom da je manjak snijega, staze na jahorinu su u izvarednom stanju. Zabrane: ima tu nesto drugo, kad ta djeca sa svojim roditeljima odu negdje na zapad, ne pada im napamet da tako nesto rade. ovdje kod nas misle da mogu pa pozuri da sto vise kretenizma se napravi. Mora biti i malo kulture ponasanja, jer bi smo u protivnom mogli stotine policajaca i redara imati na stazama i govoriti "ovo se ne smije, to ne mozes itd." Ja redovno vidjam kako pojedinci bacaju smece sa korpi na zicama, pivske boce, a djecu puste da skakucu gdje hoce. A imamo ski vrtice, skole, igraone. ali se normalno to sve mora platiti, pa je bolje ovako.
Putokazi su postavljeni, naravno da ih je malo, ali sta cemo kad nam je direktor OC neskijas, nije svijestan sta znaci oznaciti staze. Ja sam ga samo bar jednom u zadnijh par mjeseci upozorio na oznake na stazama kao i na mreze. Prica se da je na kraju sezone njegova smjena spremna.
Borderima ne mozemo zabraniti, opet dolazi do do onoga da bi mozda jos 20 policajaca trebalo biti tu. Borderima se moze ponuditi posebna staza, a na njima je da li ce je koristiti ili ne.
U svakom slucaju cu tvoj kompletan post otprintati i poslati kao kritiku u TZ grada.
Odlično! Nisam se nadala tako brzoj reakciji!  Shvaćam da su svi svjesni problema, ali se rijetko kad nešto poduzima. Naravno, ne raspolažete prevelikim budžetom, a i kad nešto napravite, ljudi misle da su u svom selu, pa uništavaju misleći: ''pa nije moje, radit ću što hoću...'' Što se bordera tiče, potpuno ih podržavam i ZA bordere sam. Što se mene tiče, sasvim je svejedno je li netko na bordu ili na skijama. 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Filipino
|
Prodavaci slatkisa,cigareta i pica pred ulazom na zicare (Poljice i Praca) pruzaju odlicne usluge skijasima koji se zele osvjeziti,a ne zele gubiti vrijeme sjedeci u kaficu(bar ne dok zice rade).Za skijase je usluga brza i jeftina.Problem je u prvenstveno u skijasima koji izgleda nemaju osnovnu kulturu,pa cim nesto pojedu ili popiju pakovanje i ambalazu bacaju sa zicare u snijeg.Smatram da trgovci solidno zarade prodajom i kad bi dnevno izdvojili samo po 1KM(300KM mjesecno) mogao bi se platiti jedan radnik koji bi imao 2-3 sata posla dnevno da pred kraj rada zica ili ujutro krene sa vrha i pokupi smece ispod zicare.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
stranica: 1 ... 3 4 [5]