Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
21 Novembar, 2008, 10:18:31

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
11767 poruka u 414 tema od 1367 člana
Najnoviji član: rossignol71
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Vrijeme i žičare (ski liftovi)
| | |-+  Ski Lift
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: [1] 2 3 Idi dolje Otisni
Autor Tema: Ski Lift  (Pročitano 4074 puta)
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
Ski Lift
« - objavljeno: 30 Oktobar, 2007, 19:41:31 »

Ako me ista nervira gore to je kad ne puste sve zicare da rade t.j. ogorjelocu puste samo jednu zicu, a vamo se uhvati guzva i pravdaju to da nema dovoljno ljudi...e to me izbija maximalno pa ako poskupis karte a ove godine kako vidim da hocete, a ja kupim tu kartu idem presporom zicarom i onda jos cekam u redu jer neki kuronja iz centra stedi struju na meni...e a ja kartu kupio za sve zicare...alooo to me pojedeeeeee ta papanijada!!! Shocked
Prijavljeno
borderka
Full Member

Pogledajte profil
Odg: Ski Lift
« Odgovori #1 - objavljeno: 30 Oktobar, 2007, 20:15:06 »

hahahhahaha e u pravu si fakat... a karte ce poskupiti??? e pa to je bezze Angry
Prijavljeno

bordacu dok ne umrem
mrme
Gost

« Odgovori #2 - objavljeno: 01 Novembar, 2007, 23:41:30 »

Jbg,to nas sve nervira,al mislim da tu nemozemo nista da promenimo.Dodjemo na sedam dana i od tih sedam bar dva dana se ne skija,sto opravdavaju losim vremenskim uslovima.A i guzve na zicarama su ceste.Nista nam drugo ne preostaje vec da se nadamo da ce biti snega i da ce biti povoljni uslovi za skijanje,pa ce onda verovatno i sve zice raditi.Poz.
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #3 - objavljeno: 02 Novembar, 2007, 18:35:32 »

ne pojedese me vremenski uslovi protiv toga se ne moze ali me pojede sto ne rade sve zice i dole cekam ko levat...
Prijavljeno
boarder
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #4 - objavljeno: 12 Novembar, 2007, 22:46:20 »

Grin Grin Grin da upravusi onill.al ima to neke i prednosti Angry cekamo prosle godine izmedju sidra i poljica .poljice vrte al nikoga ne pustaju,tipovi sto ciste dvosjed (dva dana padalo bez prestanka) vele na vrhu duva nece radit poljice cijeli dan.okrenemo se na drugu stranu a na sidro ceka massaaaaaaaaaaaa   ljudi za sat sigurno nemos da  dodjes na red.i staces dasku na rame i opleti prema skocinama,snjeg dubok,pada,malo puse,al ide.dosli nakon sat i pol.al nismo zurili  8)popili sve ljuto sto smo imali kod sebe.na skocinama  jos srknuli caj  i na stazu4 sata se vozali od cijelog dana al eto ipak takve stvari pamtis ::)mada nebi volio da se bas cesto ponavljaju.pozdrav
Prijavljeno
neca
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #5 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 00:01:03 »

Ove godine OC kao ima nekih poboljsanja sto se tice zica(bar je tako direktor OC rekao za TV pre naki dan) pa se nadati da ce i cekanje u redu biti nesto krace Cry
Prijavljeno
Iđe Torcida
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #6 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 09:46:30 »

dobro jutro! mi bili lani i ukratko, super se zabavili. al bas da smo se naskijali i nismo!
1.to je naaajgore održavanje staza na svijetu
2. ćelave glave se fino jurcaju sa ski scuterima po cijeloj stazi cijeli dan. bez obzira na skijase, zene, djecu. a ti im pokusaj nesto reci pa ces kao bonus dobiti i batine. jer ocito im i lokalni zaduzeni za stazu NE SMIJU NIŠTA!
3. nije mi jasno da ratraci ne mogu uredno peglati stazu 2-3 puta dnevno umjesto da se sjedi po birtijama.
4. sve u svemu ima tu jos doooosta za rad....
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #7 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 14:57:42 »

da ima dosta dosta....ali ako ista mrzim to je kad sve zice ne rade...a za staze se zna da neznaju napraviti i gotovo...ali nisu ni oni krivi prave ih onim ratracima sto imaju dve daske zakacene nazad:)
ali ipak da rade cjelu noc kao na nekim skijalistima...nesto bi i bilo...ali vidjet ce mo ove godine...mislim da bi ova godina trebala da bude najace od svih do sada i po snijegu i po zabavi... Wink
Prijavljeno
Iđe Torcida
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #8 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 15:48:43 »

da ima dosta dosta....ali ako ista mrzim to je kad sve zice ne rade...a za staze se zna da neznaju napraviti i gotovo...ali nisu ni oni krivi prave ih onim ratracima sto imaju dve daske zakacene nazad:)
ali ipak da rade cjelu noc kao na nekim skijalistima...nesto bi i bilo...ali vidjet ce mo ove godine...mislim da bi ova godina trebala da bude najace od svih do sada i po snijegu i po zabavi... Wink
po zabavi sigurno..mmm, kad još beograđanke i slovencice dođu..uf Lips Sealed
Prijavljeno
sasav
Administrator
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #9 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 21:03:41 »

Ponekada se zapitam koliko ste upoznati sa nacinom uređenja staza. Gdje to ratraci rade staze po čitavu noć nigdje naravno. Ratrake koje sada posjeduje OC Jahorina su novije proizvodnje sa frezama i nema nove tehnologije za pravljenje staza. Gdje to ratraci rade staze u toku dana kada su skijališta otvorena nigdje naravno. Ponekada stvarno se nekontrolišete šta pišete kao nekakvi laici. Nađite na forumu negdje prošle zime sam vam objašnjavao zašto na Jahorini staze nemaju tvrdoću  da vam neponavljam stalno kao papagaj.
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #10 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 22:37:26 »

dobro prosla godina je bila kakva je bila....ali vidjet ce mo ove godine... Lips Sealed
Prijavljeno
neca
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #11 - objavljeno: 13 Novembar, 2007, 23:43:40 »

Sto se tiče održavanja staze mislim da je bezveze pričati sve crno na OC oko staza se bas trude jer ratraci rade svaku noc do kasno u noć.
Prijavljeno
Popokatapetl
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #12 - objavljeno: 14 Novembar, 2007, 06:28:48 »

Pozdrav  skijaški prijatelji!!!

Čitam malo Vaše komentare...
Moramo se ipak sjetiti da je Jahorina  prošlu sezonu bila jedna od rijetkih skijališta koja je imala prorodni snijeg...
Bio sam u periodu od 6.01. - 12.01.2007 i snijega je bilo na knap, no ipak se skijalo svaki dan. Staze su se svako veče peglale i ne može se reći da si ekipa sa Jahorine nije dala truda...
Uglavnom znam da je ekipa iz mog mjesta koja je išla na skijanje u Sloveniju, snijega nije vidjela...

2 godine za redom skijam na Jahorini i Vraćamo se opet...  Cool

Ako već nema previše snijega, kruškove rakije i kuhanog vina ne nedostaje, a ljudi su pravi...

Jahorina - sve pohvale - pozdrav iz Hrvatske....  Wink
Prijavljeno
inque
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #13 - objavljeno: 14 Novembar, 2007, 17:02:36 »

aaaa pustite losa proslogodisnja iskustva,
sumnjam da moze biti gore, jer realno nisu imali od cega da naprave prejake staze!
ja sam tako sretna sto konacno pada snijeg, jedva cekam da izadjem na stazu  Grin
Prijavljeno

Snowboarding makes me happy!
boarder
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #14 - objavljeno: 14 Novembar, 2007, 20:57:36 »

ma samo da snjega bude dovoljno.kad izad izadjem na ogorjelicu i pogledam okolo da je sve bijelo a pod daskom snjeg puca od suhoce,ma evo vec me adrenalin trese.a siguran sam da ce ga biti,prognoze su drama dobre.samo da ga opet prekovise nebude,prosli vikend nisam mogao doci do planine od snjega sve zatvoreno bilo Angry al zato ovaj ;)pozdrav i zelim vam brz izlazak na planinu
Prijavljeno
stranica: [1] 2 3 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: