Pozdrav svim forumašima..

upravo sam se vratila s jahorine i žao mi je iskreno što vam moram reći da vrijeme nije ni najmanje dobro.. jutros je bila smjena gostiju i samo sam sažalijevala sve one ljude koji su isli prema gore u nadi da će uživati u skijanju sedam dana..
Padala je kiša cijelo jutro na odlasku,otapa se snijeg i tuga je velika to gledati..

Medjutim,ja sam iskremo uživala posljednjih sedam dana, vrijeme je bilo i vise nego savrseno,staze divne, sve je bilo 1/1.. bilo je i sunca i snijega ,svega po malo.. ja sam inače zimski tip pa uživam u minusu..
Iako sam imala milijun nezgoda od prvog dana, prijatelju su pokusali ukrasti golfa u sarajevu, nisu uspjeli srecom,onda je mom autu crklo sve sto je moglo,eno ga na servisu,2000 km štete, onda sam u večernjoj šetnji s psom,nakon dva tri vatrometa izgubila svog psa i cijelu noc smo ga trazili..

ovim putem se zahvaljujem i dragom momku koji radi kao konobar na Poljicama,sto me je obavijestio da ga je nasao.. dan poslije moj prijatelj na Praci padne i dobije visestruki prijelom potkoljenice,operacija i sarafi u nozi..

zahvaljujem se gorskoj sluzbi na brzoj reakciji i imobilizaciji mog prijatelja, i prijevoza u sa bolnicu..
ali sve to me nije sprijecilo da uživam..
STANJE:
Staze su sve bile super prvih dana, medjutim dizanje temperature i vjetar ucinili su svoje tako da su staze na dosta mjesta ogolile i kamenje viri sve u 16.. znači pažnja ako uspijete skijati ..na izlazu sa zice na Poljicama,sama zemlja i kamenje,kroz lijevak sve zaledjeno i travica viri, oprez pri dnu Ogorjelice 2,jedan dio potpuno ogolio i sama kamenja su,mozete proci samo laganim spustom po sredini,praca ima kamenja na obje staze ali djelomicno je jos dobra,ako proradi zica ubrzo,sve tri staze pema ogorjelici 1 su ok do zadnjeg dijela gdje je em golo em poledilo,padaju svi ko kruske..
Molim sve skijase da posebno pripaze na malene pacice koji pluze po stazi i neiskusne skijase,da se ne zalijecu spustom 80 na sat po stazi jer sam juce vidjela bordera koji je pokupio djete na vrhu ogorjelice,razbio mu bordom glavu i odleprsao.. a to djete pet minuta nije doslo k sebi i roditelji su se bacali i plakali jer nisu znali jeli uopce zivo.. strava..
Nije se ni okrenuo taj border..
Skijasi koji stoje po sred staze i razgovaraju na mobitel?? Ljudi,maknite se sa staze dok razgovarate.. To je kao i sa automobilima,otkad je mobitela nesreca sve vise i vise..
I jos na kraju samo da cestitam svima koji su spasavali goste na zici, na onakvom terenu nije cudo sto su toliko cekali,stvarno je nepristupacno,zao mi je tih ljudi,mi smo prosli zicom deset minuta prije, ali srecom svi su zivi..moglo je i gore zavrsiti.
Ja sam imala ipak godisnji za pamcenje..
Pozdrav Vip Jahorini i svim forumasima