|
Onill
|
heh...ziponja kad ima toliko snijega na bjelasnici sto si bio na jahorini:) i ponesi web cam pa instaliraj negdje gore na bjelasnicu da svi vidimo tu kolicinu snijega na jahorini je bar sve transparentno tri kamere znam tacno koliko ga ima i bez mjerenja cim pogledam na kameru...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ziponja
|
Pa zar nisi ti jucer bio gore?? Ako si bio onda ti imas informaciju iz prve ruke. Podijeli sa nama ono sto si vidio Ima li kamenje, jesu li oguljene staze??
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
sasav
|
nisam skijao već sam razgovarao sa ljudima koji su skijali pa onda otišli na malo polje iz nekog razloga. Ali hajde da završimo da nedavimo druge članove foruma.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ziponja
|
heh...ziponja kad ima toliko snijega na bjelasnici sto si bio na jahorini:) i ponesi web cam pa instaliraj negdje gore na bjelasnicu da svi vidimo tu kolicinu snijega na jahorini je bar sve transparentno tri kamere znam tacno koliko ga ima i bez mjerenja cim pogledam na kameru...
Sto sam bio na Jahorini ? Zato sto mi se vise svidja atmosfera i planina. A Ti ako mozes vidjeti iz Banja Luke kakve su staze, onda svaka cast ..
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
ziponja
|
nisam skijao već sam razgovarao sa ljudima koji su skijali pa onda otišli na malo polje iz nekog razloga. Ali hajde da završimo da nedavimo druge članove foruma.
O.K.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
supra
|
OC Jahorina ce morati nesto da smisli, sta sa borderima u ovim uslovima kad ima cca 40-60 cm snijega. Ljudi vide sta se desava. Mislim skijasi. Nemam nista protiv bordera, naprotiv izuzetno su mi simpaticni ( to sam vec pisao) ali na ovaj nacin iz sezone u sezonu mislim da ce biti sve gore i gore. Nije normalno da dan nakon sto je palo 30cm novog snijega , i ratraci utabali stazu, snijeg nestane na kriticnim mjestima kao da je ;)borderom odnesen. Ja cu sutra na Bjelasnicu. Gore ima 70cm snijega i samo par bordera.  Poceo sam da pisem pa sam izbrisao sta sam napiso jer nemam vise zivaca da se raspravljam i dajem moja misljenja koja niko ne zeli da svati.Volio bi da vam BoArDeRi u takvim klimatskim uslovima okrenu ledja bar JEDNU SEZONU pa da vidim po cemu bi se onda skijali!!!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
IvanSki
Novi član

|
pa na manje istruganoj stazi, naravno!!!!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
neca
|
danas dan perfektan zaista je bilo dobro skijat samo sto sam oko 2 morala nazad u sarajevo i plakalo mi se sto ne skijam jos al valjda i sutra bude sunce
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
Nodi
Novi član

|
Moze li neki info jesul izvuceni - spasehi ti ljudi sto vise na zici usljed kvara od popodne. Vijest je provjerena samo molim ozbiljan odgovor bez centure i banovanja da znam dal sa djecm dolaziti. Koja je zica bila u pitanju da se zna izbjegavat. Hvala na ozbiljnim odgovorima.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
još 8 ljudi u ovom momentu se nalazi na korpa i očekuje se i njihovo spuštanje za 20.ak minuta. U pitanju je Prača.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
Nodi
Novi član

|
još 8 ljudi u ovom momentu se nalazi na korpa i očekuje se i njihovo spuštanje za 20.ak minuta. U pitanju je Prača.
Hvala na infu... jel ko povrijedzen
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
Danas oko 15 časova došlo je do tehničkog kvara na žičari Prača te se pristupilo prinudnom spuštanju skijaša sa korpi. U ovom momnetu a sada sam na direktnoj vezi sa spasiocima imaju još tri korpe da se iz njih spušte skijaši. Nema povrijeđenih a ukupno je evakusano oko 200-ak skijaša koji su se zatekli na žičari Prača.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
Nodi
Novi član

|
Danas oko 15 časova došlo je do tehničkog kvara na žičari Prača te se pristupilo prinudnom spuštanju skijaša sa korpi. U ovom momnetu a sada sam na direktnoj vezi sa spasiocima imaju još tri korpe da se iz njih spušte skijaši. Nema povrijeđenih a ukupno je evakusano oko 200-ak skijaša koji su se zatekli na žičari Prača.
HVALA, svaka chast na brzom odgovoru... i drago mi je da nema povrijedzenih
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
evo iz prve ruke: upravo sam se vratio sa lica mjesta. Akcija je zavrsena!!. svi su spusteni i na putu ka svojim kucama ili hotelima. bilo nas je stvarno dosta, gorska sluzba, jedinice policije (Trnovo + Pale), sluzbe OC-a, dobrovoljci ..., - i kao i uvijek najvaznije je: nema povrjedjenih.
Veoma je nezgodno bilo prici nekolicini ljudi, jer su na veoma nepristupacnom mjestu ostali u korpama te im nismo mogli prici. Praca je inace malo nezgodna zica. Kasnije cemo se javiti da Vam jos par podataka objavimo
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
gabrijelos