Autor
|
Tema: Stanje na Jahorini 2008 - 1.dio (Pročitano 10862 puta)
|
|
Onill
|
ja od bordera ima da uzimam po 20KM za reparaciju svojih skija...oni bi ogulili stazu i da ga je gore 2 metra...ja sam skijao na 60cm pre 10 dana i bilo je kamena na donjim dijelovima staze...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
OC Jahorina ce morati nesto da smisli, sta sa borderima u ovim uslovima kad ima cca 40-60 cm snijega. Ljudi vide sta se desava. Mislim skijasi. Nemam nista protiv bordera, naprotiv izuzetno su mi simpaticni ( to sam vec pisao) ali na ovaj nacin iz sezone u sezonu mislim da ce biti sve gore i gore. Nije normalno da dan nakon sto je palo 30cm novog snijega , i ratraci utabali stazu, snijeg nestane na kriticnim mjestima kao da je ;)borderom odnesen. Ja cu sutra na Bjelasnicu. Gore ima 70cm snijega i samo par bordera. 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
Ma neznam o čemu pričate borderi će voziti po svim stazama kao što voze svugdje na svijetu.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Skijanje se brzo uči slomiš nogu i sjediš kući !!!!!!!!!
|
|
|
|
sasav
|
OC Jahorina ce morati nesto da smisli, sta sa borderima u ovim uslovima kad ima cca 40-60 cm snijega. Ljudi vide sta se desava. Mislim skijasi. Nemam nista protiv bordera, naprotiv izuzetno su mi simpaticni ( to sam vec pisao) ali na ovaj nacin iz sezone u sezonu mislim da ce biti sve gore i gore. Nije normalno da dan nakon sto je palo 30cm novog snijega , i ratraci utabali stazu, snijeg nestane na kriticnim mjestima kao da je ;)borderom odnesen. Ja cu sutra na Bjelasnicu. Gore ima 70cm snijega i samo par bordera.  Znaš li Ziponja gdje mjere visnu snijega na Bjelašnici
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
Mislis na kom mjestu ?? Moze li preciznije pitanje??
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
da, na kom mjestu mjere visinu snijega
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
Ma neznam o čemu pričate borderi će voziti po svim stazama kao što voze svugdje na svijetu.
Pricamo o tome da smo ogulili skije !!!!! Da reparaciju treba placati svaki put !!! Da nevjesti skijasi padaju kad naidju na kamenje. !!!! Danas znas i sam sta je bilo gore !!!!
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
da, na kom mjestu mjere visinu snijega
Nemam pojma
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
na vrhu kod meterološke stanice a ja ti garantujem da u Babinom dolu nema više od 30 cm snijega bio sam juče gore
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
na vrhu kod meterološke stanice a ja ti garantujem da u Babinom dolu nema više od 30 cm snijega bio sam juče gore
Sta hoces reci ?? Zasto je to bitno  Gdje mjere na Jahorini, Vjerovatno u Praci. Ali to je djetinjasto , naduravat se gdje ima vise snijega. Ima vise tamo gdje vise padne. Ali staze i borderi imaju veze..
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
ima veze i te kakve
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
He he he, A ima li kamenja u Babinom dolu ??
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
Otiđi skijaj pa ćeš vidjeti, pa tek onda se izjasni al onako kako jeste.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
ziponja
Gost
|
Sutra.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
onda čekam pravu informaciju iz prve ruke.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
 |