Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
09 Januar, 2009, 14:33:45

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
14122 poruka u 453 tema od 1600 člana
Najnoviji član: sspbdrza
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Iskustva s Jahorine
| | |-+  Pomoc - I puta na Jahorinu
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: [1] 2 Idi dolje Otisni
Autor Tema: Pomoc - I puta na Jahorinu  (Pročitano 2412 puta)
NES
Novi član
*

Pogledajte profil
Pomoc - I puta na Jahorinu
« - objavljeno: 08 Januar, 2008, 10:05:40 »

Pozdrav svima na forumu,
pošto se 19-og spremamo na 7 dana, smeštaj rezerviran, a kako idemo 1 puta molio bih neke smernice :

- gde menjati eure (kakv je tecaj naspram eur - KM) ili je bolje imati jedno ili drugo ili obje valute ?
- da li je iz Sarajeva sve oznaceno putokazima, molim smernice  Cool
- mogucnost krade auta/stvari, da li je pametno ici luksuznim autom, ili bolje nekim dostavnim vozilom ili nekim autom niže klase Angry
- gde je najbolja staza za sanjkanje za decu pa i za odrasle - i mi bi se malo spustali na saonicama Tongue
- gde najbolje uplatiti ski školu i kod koga i kakve su cene škole i rentala skija - preporuke, kontak telefon
- gde je dobro zalaziti sto se tice pica i klope (kavana/restoran) Smiley
- što obavezno posetiti, videti, probati ...

Hvala Vam svima unapred na odogovrima i vidimo se gore.

Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
Odg: Pomoc - I puta na Jahorinu
« Odgovori #1 - objavljeno: 08 Januar, 2008, 11:45:29 »

- gde menjati eure (kakv je tecaj naspram eur - KM) ili je bolje imati jedno ili drugo ili obje valute ?
odnos je 2KM za 1EUR pa si izračunaj, zavisi po koliko kupuješ EUR-e ili KM-ove

- da li je iz Sarajeva sve oznaceno putokazima, molim smernice 
putem kojim mi idemo manje više je ali ovo možda netko tko je domaći neka odgovori

- mogucnost krade auta/stvari, da li je pametno ici luksuznim autom, ili bolje nekim dostavnim vozilom ili nekim autom niže klase
ne znam za nikoga tko je imao problema iako sam čula da neki ljudi jesu ali ih ja ne poznajem tako da je sve to informacija iz pete ruke. Mi smo do sada bili sa; citroen berlingo, opel astra, honda civic, ford c-max i nismo imali nikakvih problema

- gde je najbolja staza za sanjkanje za decu pa i za odrasle - i mi bi se malo spustali na saonicama
pa nema baš staze za sanjkanje koliko ja znam, djeca se spuštaju uglavnom na poljicama kod termaga i to je to. ali možda netko od domaćih bolje zna pa i ovo prepuštam

- gde najbolje uplatiti ski školu i kod koga i kakve su cene škole i rentala skija - preporuke, kontak telefon
preporuka škola VIP Jahorine i Snješko, potražite informacije na forumu ili na stranicama www.jahorina.org tamo ima i cijena i kontakata

- gde je dobro zalaziti sto se tice pica i klope (kavana/restoran)
ima puno mjesta, ali zavisi od osobnih preferenci. a i toga gdje ste smješteni. ja svakako preporučam krčmu za klopu. ognjište ima također dobru klopu ali su vrlo neljubazni.

šumadijski čaj u kućici kod ogorjelice, a za djecu jahorinski čaj, naravno moraju se pojesti ćevapi i pojesti tufahija, a ako se uspije i koja pita negdje ugurati  Grin

Prijavljeno
NES
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #2 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 09:17:16 »

E hvala  Smiley

Isto me tako zanima, dal ima uopšte u tim kucama/vikendicama posudje za kuhanje, čaše i beštek, posteljina ... jel potrebno šta vući od kuće ili ima sve tamo, posebito me zanima za decu, da ne dođemo tamo a ono da nema nutra ni cebe za pokriti ? Ima li gore kakova trgovina gde se može kupiti ono najosnovnije šta ti treba dok si gore ?

Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #3 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 09:24:55 »

u apartmanima u kojima smo mi bili je bilo suđa, šalica, pribora, ručnika, toalet papira....nije nam bilo dovoljno ručnika ali imali smo po dva svoja tako da nam je na kraju bilo taman, papir smo kupovali, i definitivno su nam nedostajale kuhinjske krpe kojih nije bilo uopće....
bilo je i malo soli i šećera za prvu ruku....

e sad ne znam u kojoj ste vikendici / apartmanu možda da ih nazovete i pitate direktno jer ne znam da li svi imaju isti standard.

di jeste odsjeli?
Prijavljeno
jazz
Full Member

skijanje se lako uči, ko je blesav da sjedi kući

Pogledajte profil
« Odgovori #4 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 10:55:41 »

evo da i ja dam svoj obol:

ja nosim uvijek samo eure, svugdje ih primaju, i u sarajevu. tečaj: 1:2.

- da li je iz Sarajeva sve oznaceno putokazima, molim smernice  Cool
nadam se da su to poravili, prije je bilo putokaza, ali eto, odlomili im vrh, pa sad ti znaj di da skreneš...
(ja ti neću pisat kako sam ja prvi put stigla čak do PRAČE!!!  Cheesy ne mislim na stazu prača, nego na mjesto prača Cheesy ŠOU! plakali smo od smijeha Grin )

- mogucnost krade auta/stvari, da li je pametno ici luksuznim autom, ili bolje nekim dostavnim vozilom ili nekim autom niže klase Angry
hm, ja sam išla sa opjevanim fiat stilom i sa renaultom megane karavan (nas 4 sa dva auta, hahaha, lude žene)

- gde je najbolja staza za sanjkanje za decu pa i za odrasle - i mi bi se malo spustali na saonicama Tongue
koliko znam, nema neka staza posebno za sanjkanje

ja išla tri godine za redom kod peggya, instrukotri - kronološki: goran (ne radi više, on je tada bio direktor ski škole), miloš, nebojša, svi odreda izvrsni!

- gde je dobro zalaziti sto se tice pica i klope (kavana/restoran) Smiley
e sad, ja tu imam neke svoje kriterije, a sumnjam da imamo iste, pa bolje da to netko drugi, ali u principu niti ćeš ostati gladan, niti će te opljačkati igdje (osim možda onaj restoran od termaga, mislim, kolač 2 eura, al nek ga voda nosi)

sarajevoooo, ljubavi moja   Kiss

Prijavljeno

zagorska narodna: ne bu mene niki je*al v mojoj kuruzi
jazz
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #5 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 11:03:27 »

sve što nam je trebalo od hrane smo kupile u sarajevu u mercatoru.
kupi sve, jer je na planini jako loš izbor, onako, spartanski, bar u ovim dućančićima u naselju šator. onaj dole dućan u dnu poljica je relativno ok, ali ne bih se ja na to ništa oslanjala.

ZA KRUH SE MORAŠ NARUČITI DAN PRIJE!!!
u tom smislu savjetujem kupovinu nekog integralnog kruha u mercatoru, duže traje.

nama je falila džezvica za kavu, ribež za sir i sl. (mislim, snašle smo se i bez toga, ali da smo ponijeli od kuće, dobro bi nam došlo).

Prijavljeno

vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #6 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 11:38:09 »

hvala mariji i jazzu, jedan dodatak:
kupovati je bolje na Palama, to je samo 12 km od Jahorine, i bez guzve i lude sarajevske spice u saobracaju.
Sto se tice opremljenosti vikendica, zavisi od vikendice do vikendice.
I nravno sto se tice Ski skole, iskljucivo VIP-Jahorina, jedini sa licencom te dozvolom za ski-skolu.
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
srkki
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #7 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 13:46:06 »

VIP je zaboravio jos nesto: kupovanje na Palama je puno jeftinije od Mercatora.
Prijavljeno

isti ja
NES
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #8 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 14:25:00 »

A pošto smo mi u vikendici jel se isplati uzimati ona doplata od par eura za dorucak i veceru ... ili je bolje kuvati u kuci ili stvarno nema racunice s time se zekati i bolje se probuditi i otici u neki restorancic i pojest nesta obilnije za dorucak, pa na stazu, pa videt el se da izdrzati do vecere ili se prigrizne nesto na brzinu negde ? I jos nesta, jel potrebno koristiti auto uopste dok smo gore ili se da sve to uglavnom obic peške ... sto vise stvari saznamo bice nam jednostavneje.
Prijavljeno
jazz
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #9 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 14:48:37 »

pa to za doplatu za ručak, večeru i sl. ti najbolje znaš, nismo svi isti, nemamo iste prioritete - ja sigurno ne bih odmah prve godine platila nekom vlasniku kuće da jedem 7 dana kod njega, ako ne znam kako i šta kuhaju.
tebi to možda nije toliko bitno, taman da ti 7 dana serviraju grah.

auto ti možda uopće neće trebati, ja svog nekada po 7 dana ne isparkiram.
osim toga, volim na večer da šetam.

sve ovisi gdje si smješten i kakve navike imate, kužiš?  Smiley
Prijavljeno

jazz
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #10 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 14:58:18 »

a propos auta, na kraju krajeva, svoj ne moraš ni da pališ, imaš taxi za vozikanja po planini, a svoj čuvaj (mislim, ono kad si se raspitivao za luksuzni auto, ako je baš Q7 ili Cayenne u pitanju...)
Prijavljeno

NES
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #11 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 15:19:25 »

Pa gle ne znam ništa što se tice Jahorine jerbo idesmo prvi puta gore, za klopu pitam zato jer je cena smešna pa kako i ti kažeš da ti i sedam dana nose pasulj koji u biti meni jak fin, jedamo ako ocemo ako necemo ne jedemo, idem po preporuci posl. partenra, da je lepo, uglavnom mirno i da je lepo za decu i da ne moras paliti kola za svaku sitnicu,  pa ako znaš o cem pricam znas da mi je svaka info dobro došla a time i olaksan boravak, kako i za Jahorinu tako sam se raspitivao i uvek prije i za druga skijališta po Italiji i Austriji i Sloveniji, bio i jednom na onoj Belolasici al me se nije dojmilo. Tako da nam je svaka pomoc i savet dobar saputnik.
Ma za auto sam pito zato sto sam bio cuo da se događaju gore neke krađe i provale, pa rađe ću da uzmem onda u firmi neki lošiji auto nego da teram gore ''xx'' klasu i glumatam i samo mi je onda to još jedna briga više, pa zato pitam jel potrebo gore se vozikati, jel ja sam više onog tipa, parkiraj sve na 7 dana, pogasi mobitele, odseci se od sveta i uzivaj dok možeš ...
Prijavljeno
jazz
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #12 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 15:46:01 »

gle, za hranu ti stvarno nitko ne može reći osim tebe - jer ne znamo niti što ti čovjek nudi, niti po kojoj cijeni i opet - niti vaše navike.

evo, kao kuriozitet vezano za grah, kad smo nas 4 išle, njih tri inzistirale da se kupi gotov, kuhani grah u restoranu u zagrebu (kojeg bije glas da ima dobar grah) i tako smo mi s punim loncem kupljenog skuhanog graha išle u bosnu - nevjerovatno, ali istinito - ja to nikada ne bih sama napravila, ali njima je to bio đir  Grin
mislim, ajde da smo ga mi skuhale, pa kao uštedile - neeee, mi kupile u zg, a na jahorini duplo jeftiniji, ali ne radi se tu o štednji nego o ćeifu  Wink

a auto - ni ja ne volim da ga palim ako ne moram, najdraže mi kad ga prekrije snijeg, da ga ni ne vidim (a ni nitko drugi  Wink )
ja sam napisala već na forumu: desilo se i da je rampa na ulasku/izlasku dignuta, ratrak izvezeš, a ne auto.

ajde, sretno i javi kako ste se proveli!  Smiley
Prijavljeno

Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #13 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 17:36:59 »

zakon je biti u vikendici , a u nekom hotelu uplatiti hranu ...em prodjes jeftinije em si gospodin tako ja radim Grin
Prijavljeno
NES
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #14 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 18:01:39 »

OK i hvala svima, videt cemo sto ce biti na kraju od te klope, nismo izbirljivi i doslovce sve jedemo, pa vidi se i po nama, dal cemo šta da kuvamo ili cemo da se hranimo u nekom od hotela, mislim nije problem za ujutro, nesto namazes, ispeces jaja i slaninu, neke pahulje za decu ... čas posla, al onda se mrknu negdi neki čevapi i sl. zalogaji na stazi po potrebi.

Prijavljeno
stranica: [1] 2 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: