Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
09 Januar, 2009, 14:43:02

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
14122 poruka u 453 tema od 1600 člana
Najnoviji član: sspbdrza
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Iskustva s Jahorine
| | |-+  uredjenje staza!!!
0 člana i 0 gostiju gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: 1 2 3 [4] Idi dolje Otisni
Autor Tema: uredjenje staza!!!  (Pročitano 9834 puta)
Markos
Jr. Member
**

Pogledajte profil
Odg: uredjenje staza!!!
« Odgovori #45 - objavljeno: 04 Januar, 2008, 17:25:07 »

Evo mi smo se vratili sa Jahorine, bili smo 7 dana u vikendici Bosanska kuća koja je super i zadovoljni smo sa svim (skiijanje, izlasci, hrana...).
Želio bi obratiti pažnju na uređenje staza što je i tema ovog posta, svaka vam čast(svima koji su za to zaslužni) na učinjenom poslu i na obnovljenjim sadržajima, ali treba ići napried, znam da nije lako ali i cijena ski pasa raste pa s njom bi trebalo i napredovat i sve ostalo. Mislim da bi se trebalo hitno razmisliti o nabavi nekoliko topova za snijeg i postaviti ih samo na ključna mjesta (recimo njih 5) tamo gdje je najveći protok skijaša i bordera, gdje staza najmanje izdrži i gdje je najviše leda i kamenja, jer nije ugodno nikome slušati kako mu kamen reže novo kupljene skije, ili gledati početnike kako kad naiđu na malo leda padaju ko ludi...Mislim da to i nije toliko skupo koliko bi svi time dobili. Što se peglanja staza ratracima tiče iako sam ih jedan dan vidio odmah nakon 16 sati da idu gore mislim da bi to češče trebali raditi ako se varam ispravite me. Staze izdrže do 12 sati ali nakon i nisu za pohvalu, puno hupsera i rupa a pogotova sam čuo da su vučnice pune rupa i da djeca padaju samo tako.
Sve ovo su bili samo dobronamjerni prijedlozi i opet ponavljam nama je bilio super i veselimo se povratku na kraljicu Jahorinu. Još jednom pohvala cijeloj ViP Jahorini(Magdaleni, Marini, Sergeju, Baji, ma svima koji su za ovo sve zaslužni) na super obavljenom poslu, jer smo bez ikakvog problema proveli prekrasan odmor!
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #46 - objavljeno: 04 Januar, 2008, 19:30:16 »

cinjenica je da se trebaju nabaviti topovi za zavrsne dijelove staze koje se brzo ogule, naima citao sam da austrijanci cak koriste topove za pravljenje staze neovisno o kolicini snijega jer kako kazu extra staza se ne moze napraviti prirodnim snijegom vec samo vjestackim jer masina regulaciom pravi snijeg koji se ljepi za stazu to je onaj polu suhi od kojeg se pravi najbolja staza...
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #47 - objavljeno: 07 Januar, 2008, 09:34:46 »

Vratili se sa Jahorine u subotu. Bili od 29.12.-05.01.

Samo jedan komentar:

Puno je kamenja i hupsera po stazama !

Unatoč pohvalnom radu ratraka, nema dosta snijega i dok se nešto ne riješi sa vodom i topovima biti će loše.

Nažalost ovo je naš posljednji posjet Jahorini. A nadamo se da nakon njega nećemo morati kupiti nove skije.
Prijavljeno
Buby
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #48 - objavljeno: 07 Januar, 2008, 20:01:59 »

To je donekle istina i mi smo bili u tom razdoblju ali mogu reći da je puno bolje nego prošle godine a isto tako moraš uzeti u obzir da nije padao snijeg!!Ja sam sretna jer ovi što su došli poslije nas mogu sjedit u kući i plakat!!
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #49 - objavljeno: 08 Januar, 2008, 09:06:27 »

Slažem se da je bolje nego ovima koji su sada došli. I moj komentar ne ide nikoga od ljudi na planini koji ulažu velike napore da izguraju sezonu što bolje.

Moj komentar ide glavonje koji sjede u svojim foteljama i brinu se samo da njih sačuvaju. Jahorina ima veliki potencijal ali za njegovo iskorištavanje potrebno je i veliko ulaganje.

Da postoji jezero sa vodom i topovi slika bi već saad bila drugačija a da ne govorimo o ostalim stvarima koje treba napraviti.
Prijavljeno
gagi
Moderator Jr.

Pogledajte profil
« Odgovori #50 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 10:30:27 »

e, lako bi bilo da topovi nisu otišli put Kranjske gore...
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #51 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 10:36:48 »

ko da je jezero problem napraviti...sve se moze samo daj paraaaaa
Prijavljeno
dadot
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #52 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 12:12:29 »

na samim vrhovima i izlazima sa korpi se snijeg prvi digne zbog jakog vjetra, i svake godine se ponavlja ista stvar da ljudi koji rade gore ne poduzimaju nista da to promijene. Ruke u dzepove i lagano cekaju smjenu pa nazad u kafanu. umjesto lopatu u ruke i da navlace snijeg na dijelove gdje se izlazi sa korpe, tu se skije najvise unistavaju. A ako im je hladno ili im je mala plata, ima i tu rjesenja, mozda bi neko radio za te pare ili cak za neku kompenzaciju poput ski pasa.
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #53 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 13:35:58 »

znaš koja je glavna rečenica takvima kao što su oni:

" pa zašto bi kad ne moraju, ljudi dolaze i voze se i ovako i onako"

Ja sam bila postavila pitanje zašto se ne produži red na obje Ogorjelice i na Poljicama tako da se onaj konop još produži (na jednoj Ogorjelici su već započeli), tako bi se prije pravio red, išlo bi se brže, ne bi se ljudi gurali i gazili po skijama... odgovor koji sam dobila je bio: "pa zašto bi kad ne moraju, raja će čekati u redu, gurati se i gaziti se i svejedno će se voziti pa što onda stavljat još konopa i produživati red"

Prijavljeno
gagi
Moderator Jr.

Pogledajte profil
« Odgovori #54 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 16:01:40 »

možda si dobro i prošla,ja sam pre par godina na sličnu opasku dobio odgovor u stilu: idi na skijanje u Austriju-tamo nema redova i niko ti neće gaziiti po skijama...!!?
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #55 - objavljeno: 09 Januar, 2008, 16:15:30 »

ima koji su probali i tako nešto... ali su brzo odustali...

ma ko se hoće gazit, gurat i slično nek ide u svoju vlastitu kuću pa se tamo tako ponaša a među ostalim žiteljima planeta nek bude kulturan pa makar to morao i glumiti...

Prijavljeno
split ski team
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #56 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 00:47:15 »

ljudi moji sta se bunite. Ja san isa sa jahorine 5.1 i prosa san sve redove i zice na jahorini( a nisan visija na pracu :-)  i da van kazen da redovi na Jahorini nikad nece stic redove na Kupresu, Vlasicu i inim skijalistima. A ako vam guzva smeta onda se skija od 9-12 pa u rajska vrata ili druge lokacije pa nazad na stazu oko 2 i nikad guzve. Ja stvarno skidan kapu ekipi sa Jahorine jeli kakvo je vrime bilo proslu subotu mislija san da ce te brat tratincice.
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #57 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 09:14:37 »

na Kupresu, Vlasicu i inim skijalistima.

zašto se ne bi uspoređivali sa većima i boljima....
Prijavljeno
vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #58 - objavljeno: 10 Januar, 2008, 11:42:56 »

marija, i uporedjujemo se sa vecima i boljima jer smo ostale prevazisli, ali stvarnost je na balkanu, sa odredjenim finansijskim mogucnostima.
ali vjeruj mi, kao sto rece "split ski team", sto je do ljudskog faktora (izuzev politike), tu smo pretekli te velike i bogate. momci se trude, a kad zapne pomazu svi, bez obzira koje boje i kojeg interesa bili. Vidi slucaj Magla, Praca i jos nekoh drugih dogadjaja kad prilijecu svi...
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
stranica: 1 2 3 [4] Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: