stranica: [1] 2 3
|
 |
|
Autor
|
Tema: Topovi za pravljenje viještačkog snijega na Jahorini (Pročitano 2541 puta)
|
|
supra
|
Mislite da su sniježni topovi neophodni na Jahorini? Ko bi trebao da finansira takav projekt? Mislite da je to jednostvna realizacija?
Koje je vaše mišljenje?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
mrme
Gost
|
Nije da ne bi dobro dosao koji top,al moze se i bez njih.Vidis gore je 20cm snega i skija se kolko tolko normalno,mozda kad bi imali par komada na kljucnim mestima,da pokriju one najlosije delove nekih staza i to je to.Verovatno je tu vodosnabdevanje najveci problem.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Onill
|
topovi su neophodni i na skijalistima sa vecom nadmorskom visinom jer se pravi kvalitet staze za skijanje moze postici samo kombinaciom vjestackog i prirodnog snijega....a ovo da ne govorim da na pojedinim dijelovima bi trebali da non stop rade bez obzira na visinu snijega...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
Markos
|
I ja sam mišljenja da bi i te kako trebalo nekoliko topova postaviti samo na najkritičnija mjesta i mislim da bi s time svi dobili. A ko bi to financirao? Pa sponzori,donacije,pisanje projekata, strani donatori.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
direktorica
Full Member

House addict
|
treba definitivno.... a to nek financira onaj tko ima koristi od turista... ko je tu ko, ja ne znam. samo znam da se malo radi na stazama. ona trojica s ratrazima/grtalicama/kakolisezovu vozaju preko 10% staza, i umjesto da nanose sa strana snijeg, samo obradjuju ono sto je na tom tlu. 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
pa evo nudim to da ti malo to uradiš kao treba ...........
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
direktorica
Full Member

House addict
|
daj mi dovoljno veliku lopatu i drage volje cu nabacat snijeg na kriticnim mjestima. ako me se plati  osim toga, mogu dovest cilu ekipu u pomoc  pokrenite radne akcije hahaha 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
osvrni se malo po forumu vezano za komentare za rad staza pa ondaj daj komentar nemoj da lupaš gluposti ...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
direktorica
Full Member

House addict
|
meni je IQ koliki i sobna temperatura. normalno je da lupam gluposti
edit: mislim da ipak ima MANJE zadovoljnih skijasa nego onih koji nisu. a vjeruj mi, tjerate goste... jer sam na jahorini bila 6 god uzastopno, NISTA se ne mijenja na bolje.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
sasav
|
nesto ipak ide bolje većina stvari stoji u mjestu al dio ide na bolje. Ako dolaziš 6 godina na Jahorinu onda se moraš sjećati kada se nije čistio put iz Pala, kada su se staze radile jednom sedmično ili jednom u 10 dana, kada su na žičarama bile drvene klupe itd. da nenabrajam. Kako tjeramo goste pojasni molim te. Moram stati u zaštitu momaka koji rade na pripremi staza ima ih 5 evo već dvije godine pružaju maksimum i samo zahvaljujući njima skijamo drugu sezonu. Stvarno pružaju maksimum skupljaju snijeg navlače na staze i slično i onda dođe kritika na njihov račun koja je stavrno bar ove i prošle godine neopravdana.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ziponja
|
Jahorina moze da bude najbolja. Ali naravno ceka se privatizacija OC. Kad se to rijesi ima sve da krene naprijed. Medjutim slazem se sa nekim ( izvinjavam se ne mogu sad da trazim citat ) da ce i sve drugo tada da bude drugacije.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
|
|
sasav
|
slažem se sa Ziponjom a i mišljenja sam da ćemo tada patiti za ovakvom Jahorinom i da ćemo je spominjati bar mi odavde. Ipak je sada Jahorina destinacija koju mogu priuštiti i ljudi srednje platežne moći a kada se postave nove žice i uradi sistem vještačkog osnježavanja vidjećete koliko će tada biti ski pass. A ako poskupi ski pass poskupiće sve ostale usluge i zato mislim da će mnogi spominjati ovakvu Jahorinu kakva je trenutno sada.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ziponja
|
Ja se jos sjecam Cvijanove zice, na kojoj sam picio gore , a kamoli da se necemo sjecati ovoga sad . Cini mi se tada je bilo najbolje . Jedino nije bilo ratraka. Sami morali stampati staze.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
greeny
|
Znam da je off topic ali mozda i nije. Kao sto neko rece zalicemo mi za ovom Jahorinom! Ljudi ja sam se sokirala. Bili smo nekidan u prolazu i svratili smo do Bjelasice. Zao mi je sto nisam slikala cjenovnik a izgleda ovako: limunada 5 evra, kafa 2 evra, dnevni ski pas 30 evra, individualni cas 30 evra, itd!!!  Ej, na Bjelasici!!!.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
stranica: [1] 2 3