Autor
|
Tema: Stanje na Jahorini 2008 - 6.dio (Pročitano 15902 puta)
|
|
enkidu
|
e, da, josh neshto da vas pitam! tih 70cm snega, jel to na stazama ili okolo?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
snijeg se uvijek mjeri na mjestu u hladu, sakriven od vjetra, i netaknut. na stazama nije moguce iz tehnickih razloga mjeriti, kao i na ostalim mjestima. na nanosima moze biti npr. 2-3 metra snijega, dok na prevojima svega par cm.
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
|
|
enkidu
|
prelijepo... a nigde zive dushe...
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
supra
|
prelijepo... a nigde zive dushe...
Vidiš valjda da je slika od 15:45! Meni više nije jasno šta tebe zanima, vrijeme, visina snijega ili gužva na žici i koliko je skijaša na stazama?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
ispred moje kuce, na svakih 10 metara mozes naci nesto takvo. pogledaj nesto vezano za temu "meteorologija" 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
dzony
|
ispred moje kuce, na svakih 10 metara mozes naci nesto takvo. pogledaj nesto vezano za temu "meteorologija"  Ma salim se 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
dzony
|
Slazem se da se sneg nemoze meriti na svakom delu staze ali bi moglo odprilike.Npr. Kod pocetne stanice svake zicare/lifta da onaj cova nabije stap u sneg gde je utaban i vidi koliko ga ima isto tako i na vrhu (a moglo bi i pre skijanja da neko prodje stazama i da vidi kakva je situacija).Sta je tu tesko mozda nije bas mnogo precizno ali bolje ista nego nista.Tako bi u ski infu moglo da stoji visina snega na stazama. PS(mozda malo glupo ali nije losa ideja aaaaa  )
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
vip-jahorina
|
kako niko na svijetu to ne mjeri, ne vidim zasto bi mi to trebali. A postoji uvijek ona opcija: "uradi sam" 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
ziponja
|
Zdravo svima- Danas je bio stvarno fantastican dan- Jedno od najboljih skijanja ove sezone. A mislim i u srijedu da ce biti jos bolje. Pusticu par fotki malo kasnije, tako da oni koji nisu davno bili mogu da osjete jahorinski smek , a i da vide kako to sve izgleda ... 
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
ziponja
|
|
1.jpg (49.59 KB - dohvaćeno 100 puta.)
2.jpg (43.51 KB - dohvaćeno 91 puta.)
3.jpg (53.81 KB - dohvaćeno 91 puta.)
4.jpg (33.55 KB - dohvaćeno 90 puta.)
|
|
|
Prijavljeno
|
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku
|
|
|
|
supra
|
Zip, da nije tebe mi bi se svaki dan svađali o stanju na jahorini, mada su mi sumnjive ove tvoje fotke, jer ja na webcam ne vidio ovako vedar i sunčan dan. Moj savjet Zip: Kupi Nikon ili Sony od najmanje 15 mega pixela i mijenjaj profesiju, ako već nisi fotograf?
|
|
|
|
|
Prijavljeno
|
|
|
|
|
|