Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
04 Decembar, 2008, 01:40:32

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
12650 poruka u 425 tema od 1422 člana
Najnoviji član: Ninoinish
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Smještaj na Jahorini
| | |-+  hotel bistrica ???
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: [1] 2 3 Idi dolje Otisni
Autor Tema: hotel bistrica ???  (Pročitano 6436 puta)
snoopy
Novi član
*

Pogledajte profil
hotel bistrica ???
« - objavljeno: 03 Februar, 2006, 16:44:12 »

je li OK? izgleda mi kao od onih 'sindikalnih' hotela iz soc perioda?
al' povoljno je i daju 50% popust na ski pas.
ima zenba!

pa se mislim Huh

je li blizu staza?

jel' se osecca zaprshka Grin
Prijavljeno
zum
Jr. Member
**

Pogledajte profil
Odg: hotel bistrica ???
« Odgovori #1 - objavljeno: 03 Februar, 2006, 20:24:04 »

nekad je bio stvarno dobar objekt, veoma moderan, sa bazenom, razlicita ponuda, ali sve je to bilo moderno nekad, davne 84.

kome ne smeta taj "soc" smjestaj je ok. ko i malo drzi do kvaliteta smjestaja, izabrati ce nesto drugo.
skipas kosta ionako 130-140 km (sedmicni!!!), tako da tih 50% i neznaci mnogo.
konobari u odori kao nekad, ljubaznost u fazonu "plati pa idi".

to su moja neka iskustva, a vi kako hocete.

od staze je udaljen ca. 500 metara i to uzbrdo/nizbrdo. Angry
Prijavljeno
snoopy
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #2 - objavljeno: 07 Februar, 2006, 10:28:18 »

uf
to i nije neka preporuka  Sad

thanks anyway

Wink
Prijavljeno
Ana
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #3 - objavljeno: 07 Februar, 2006, 20:16:54 »

Snoopy da li dolaziš na JAhorinu, ja bih isto došla u narednom epriodu pa bi smo mogle zajedno da idemo u bord školu, odn.da se dogovorimo da idemo nas dve kod jednog instrukrora jer nema grupne nastave pozvala sam, i rekoše da nema zainteresovanih. ako smo dve biće jeftinije. imaš neki email da ti se javim?

pozdrav
Prijavljeno
aka
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #4 - objavljeno: 07 Februar, 2006, 21:53:58 »

Pozdrav!

Ja sam ove godine bila u hotelu Bistrica sa porodicom i bilo mi je super.Sobe,tj. namjestaj u njima nije moderan ali su udobne.Svaki dan se ciste,mjenjaju se peskiri,toplo je,ima tv.Hrana im je vise nego odlicna.Cak i oni koji su obisli svijeta kazu da nigdje nisu bolje jeli.Pretpostavljam da na Jahornu dolazis zbog skijanja a ne zbog modernog namjestaja i vjeruj da je hotel Bistrica super.Imas dosta sadrzaja,bazen,skijarnicu,a osoblje je zaista susretljivo i ljubazno.Da nije tako ne bih ti ovo pisala jer ipak sam ja  tamo isla sa malom bebom i bio mi je itekako bitan dobar smjestaj.
Prijavljeno
snoopy
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #5 - objavljeno: 08 Februar, 2006, 11:41:56 »

imaš neki email da ti se javim?

pozdrav

Wink

Pozdrav!

Ja sam ove godine bila u hotelu Bistrica sa porodicom i bilo mi je super.Sobe,tj. namjestaj u njima nije moderan ali su udobne.Svaki dan se ciste,mjenjaju se peskiri,toplo je,ima tv.Hrana im je vise nego odlicna.Cak i oni koji su obisli svijeta kazu da nigdje nisu bolje jeli.Pretpostavljam da na Jahornu dolazis zbog skijanja a ne zbog modernog namjestaja i vjeruj da je hotel Bistrica super.Imas dosta sadrzaja,bazen,skijarnicu,a osoblje je zaista susretljivo i ljubazno.Da nije tako ne bih ti ovo pisala jer ipak sam ja tamo isla sa malom bebom i bio mi je itekako bitan dobar smjestaj.

hvala puno!

pomogla si mi da odlučim

Kiss
Prijavljeno
tanja
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #6 - objavljeno: 07 Januar, 2007, 16:54:31 »

Ja sam se upravo vratila sa Jahorine,svi koji su bili u Bistrici su prezadovoljni ,posebno hvale hranu,koja je odlicna.
Prijavljeno
zedhus
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #7 - objavljeno: 25 Januar, 2007, 21:06:07 »

Želite li za 35 Eura noćenje, švedski stol, gdje se za doručak i večeru ne zna šta je bolje, bazen, skijašnicu...itd, onda je Bistrica pravo mjesto za vas!Narode, iskoristite dok možete, doći će dan kada ćemo se takvih stvari samo sjećati!Ne propustite ovu priliku kao što ste možda jednom u životu propustili Floyde u Veneciji ili Stonese u Zagrebu!
Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Prijavljeno

Zedhus
tati
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #8 - objavljeno: 25 Februar, 2007, 10:26:28 »

Smiley Smiley Smiley Smiley  Boravila sam u hotelu Bistrica ove godine u veljači, sigurno je da je ugođaj kao 84. , ali hrana super , prava domaća, nije lako tako kuhati u velikom hotelu, osoblje je OK , ima puno sadržaja , a cijena je pristupačna.Sve je čisto i uredno, sobe su već na povratku sa doručka čiste za razliku od nekih renomiranih skijališta gdje vas i u 14,00 sati dočekaju nepospremljene jer štede na osoblju. Istina je da je osoblje starije ali su svi jako ljubazni , ali valjda i oni trebaju od nečega živjeti, no vidi se da su profesjonalci za razliku od nekih hotela koji na silu zapošljavaju samo mlade i zgodne od kojih pola nema pojima o poslu.
Prijavljeno
Popokatapetl
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #9 - objavljeno: 19 Novembar, 2007, 07:01:38 »

2 godine za redom zimujem u hotelu Bistrica i ljudi moji garantiram Vam ko se jednom tamo najede opet se vraća...

Hotel nije baš u top formi, no u hotelu samo spavamo, dok smo cijeli dan na skijalištu.

Zato, evo nas opet ove godine, i to za Novu godinu...

Ima li itko kakve informacije da li se nešto radilo na hotelu, ako i nije nema veze, jer ne patimo na excluzivu, snijeg je bitan  Wink

Pošto nisam nikad bio za Novu godinu interesira me kakvi su dočeki u Bistrici i općenito...

Hvala ....
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #10 - objavljeno: 19 Novembar, 2007, 11:10:30 »

Ako dolazite iz srca Srbije onda će vam doček NG biti odličan!

Inače u Bistrici bude glazba i preko tjedna u baru hotela i svira se sve i svašta, ali ovo za Novu Godinu je brrrr!

Što se tiče općeg stava o Bistrici, složili bi se oko soc stila iz 84.g. ali kako i drugi kažu vrlo je toplo, čisto i hrana je odlična a to je najbitnije.
Što se tiče ljubaznosti to se ne slažem jer ljubaznost je u stilu ajd dobro, evo...nije da su zločesti ali bome nisu niti ljubazni! Također stalo u 84-oj sa velikim prizvukom "soc".

No radi već navedenih prednosti koje su zapravo najbitnije tamo bi išli ponovno ali ne u terminu Nove Godine koja je horor za šire populacije a koja je obavezna i mora se platiti 50€! (tako je bar do sada bilo)
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #11 - objavljeno: 19 Novembar, 2007, 14:41:40 »

socijala ziva:)
Prijavljeno
stara
Jr. Member
**

Pogledajte profil
« Odgovori #12 - objavljeno: 19 Novembar, 2007, 15:20:00 »

socijala ali nema veze..

recite mi vi kojima smeta ta socijala (samo za spavanje) gdje je bolja hrana od hrane u hotelu Bistrica Huh

Nova godina tako-tako što se tiće muzike (cajka)  a i bili su cigani za iznenađenje (ludnica!!!) uz puno vina za jaftine pare nama mladima čisto u redu...
Prijavljeno
Onill
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #13 - objavljeno: 19 Novembar, 2007, 15:48:03 »

prosle godine sam jeo u bistrici..i hrana nije neka kao sto svi pricaju...mislim ok je ali nije nesto sada da se moze reci ludilo....a hotel ko hotel ...kad se privatizuje onda ce biti nesto...ovako je ok..svedno gore se  ide radi skijanja....
Prijavljeno
lucy(dna)
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #14 - objavljeno: 12 Januar, 2008, 23:57:30 »

Eh, ovako, da osvjezim malo ovu temu... Stizu svjezi komentari!
Procitala sam prijasnje komentare, moj nece biti bitno drugaciji, ALI: (uvijek taj ali...)

Hotel 'Bistrica' vodi se kao hotel sa 4 zvjezdice (****), ali rekla bih da su to vise 4 crne rupe. Nismo ocekivali neku ekskluzivu, da jesmo, definitivno ne bismo skijali na Jahorini, ali smo bili iznenadjeni smjestajem. Istina, hotel ima bazen, saunu, teretanu, igraonicu za djecu, TV salu i internet cafe sa 7 kompjutera, ali to je cista socijala.
Samo smo cekali da nam Vucko iskoci iz ormara! Na tim kompjuterima djeca vise po cijele dane i  sretan je  onaj koji moze doci na red kako bi provjerio postu ili pogledao najnovije vijesti na netu. Djeca su u najmanju ruku neugodna (citaju vam preko ramena sto i kome pisete, deru se, komentiraju i svadjaju), a sat vremena placa se 4 KM. Ne postoji nacin na koji biste 'rezervirali' kompjuter barem na pola sata, morate zaprijetiti osobi koja je zaduzena za rad na racunalima kako biste barem na pola sata obavili sto trebate. Ovo je roditeljima jeftin nacin da se rijese djece na nekoliko sati. Samo ih puste na kompjutere i oni fino umrezeni igraju igrice. :/

Na bazenu nikada nije guzva, cist je i uredan, ali je - HLADAN! Zato, ocito, ljudi vrlo rijetko odlucuju relaksirati se malo u 18- metarskom bazenu. Voda nije cak ni mlaka, vec je hladna, a na bazenu ne postoji osoba koja je zaduzena za sigurnost plivaca. Iako je skakanje u vodu zabranjeno, svi skacu kad god im padne na pamet.

Parking hotela se placa!! Gosti hotela nisu povlasteni, svi placaju punu cijenu. Za 7 dana cijena je 10 KM. (Sto i nije tako puno, ali vazno je napomenuti!)
Slazem se sa svima koji kazu da je hrana odlicna, a sobe i vise nego uredne i ciste.
Za dorucak i veceru ima mali milijun jela! Meso, kolaci, salata, juhe, pite, sarme, prsut, razni prilozi... Vecere su VRLO obilne i zasigurno nitko nece ostati gladan!
Dorucak se sastoji od svih mogucih vrsta namaza, salama, sireva, jaja (kuhana i pecena), hrenovki, kobasica... Caj, kava, sok, mlijeko, kakao, topla peciva.
Ma, da bih rijec rekla! Smiley
Zadnji dan bila je 'Jahorinska vecera' na kojoj se sviralo i plesalo (folklorno drustvo u narodnim nosnjama), bilo je sto vrsta pravih domacih jela i kolaca, atmosfera je bila odlicna!

E sad...sobe.... Ciste su i tople, svaki dan se mijenjaju rucnici, kreveti su poslozeni odmah nakon povratka sa dorucka. Ipak, sobarice bi trebale biti tihe i diskretne,no sobarice na Jahorini su prica za sebe. One vam bez pardona ulaze u sobu bez kucanja, deru se po hodnicima i kucaju na vrata pet puta ako ste kojim slucajem ostali spavati u sobi jer ste bolesni ili taj dan necete skijati, sa komentarima: ''Pa, sta ovi jos spavaju?'' ili ''Ma, probudit cemo mi njih, sto je previse, previse je...''
Udaljenost hotela od staze je prilicna, uzme li se u obzir da je hotel na brdu, a na stazu se morate spustiti. Ako ima dovoljno snijega, mozete direktno iz hotela na skijama doci na stazu, ali povratak uz brijeg svaki dan zna biti naporan. Skije na ledja i pici uzbrdo![b]Bilo nam je lijepo i zadovoljni smo, ali nas Jahorina vise nece vidjeti... Za ovoliko para, treba i malo vise muzike!!! Grin[/color]

Prijavljeno
stranica: [1] 2 3 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: