Jahorina - ski zajednica - Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijski e-mail?
04 Decembar, 2008, 00:38:26

Prijavi se korisničkim imenom, tajnom riječi i dužinom sesije
Traži:     Napredna pretraga
Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Machen Sie ein exklusives Urlaub Ferienhaus in Kroatien, direkt am Meer.
12650 poruka u 425 tema od 1422 člana
Najnoviji član: Ninoinish
* Početna Pomoć Traži Kalendar Prijava Registriraj
+  Jahorina - ski zajednica - Forum
|-+  O Jahorini
| |-+  Smještaj na Jahorini
| | |-+  hotel bistrica ???
0 člana i 1 gost gleda ovu temu. « prethodna slijedeća »
stranica: 1 [2] 3 Idi dolje Otisni
Autor Tema: hotel bistrica ???  (Pročitano 6435 puta)
supra
Administrator
Moderator

Nije siromah ko malo ima ........već ko mnogo želi

Pogledajte profil WWW
Odg: hotel bistrica ???
« Odgovori #15 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 00:20:12 »

@lucy(dna) Kada sam počeo da čitam, pomislio sam, JOOOOJ evo najveće kritike na forumu, ova je zajebala i Supru, ali kada sam pročitao ono što ste pisali plavim slovima, totalno ste me razočarali, završi se kao najveća pohvala  Smiley

Siguran sam da ste sve to već znali vezano za Bistricu, prije nego što ste krenuli na Jahorinu, osim onih 10KM vezanih za parking?

Sto se tiče udaljenosti jedino se tu ne slažem sa vama, mislim da hotel nije udaljena više od 150/200m od staza i da to nije neka distanca,
a nije ni na brdu, nego na malom usponu koji može da umori ili zasmeta samo staroj ženi od 69 godina ili skijašu koji se skijao po kamenju 8 sati bez stajanja.

Slatko ste me nasmejali sa ono "Samo smo čekali da nam Vucko iskoči iz ormara" ha,  Tongue  Grin  Smiley

Mislim da se vaš odmor završio sa muzikom koju ste realno platili?
Prijavljeno

lucy(dna)
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #16 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 00:39:02 »

@lucy(dna) Kada sam počeo da čitam, pomislio sam, JOOOOJ evo najveće kritike na forumu, ova je zajebala i Supru, ali kada sam pročitao ono što ste pisali plavim slovima, totalno ste me razočarali, završi se kao najveća pohvala  Smiley

Siguran sam da ste sve to već znali vezano za Bistricu, prije nego što ste krenuli na Jahorinu, osim onih 10KM vezanih za parking?

Sto se tiče udaljenosti jedino se tu ne slažem sa vama, mislim da hotel nije udaljena više od 150/200m od staza i da to nije neka distanca,
a nije ni na brdu, nego na malom usponu koji može da umori ili zasmeta samo staroj ženi od 69 godina ili skijašu koji se skijao po kamenju 8 sati bez stajanja.

Slatko ste me nasmejali sa ono "Samo smo čekali da nam Vucko iskoči iz ormara" ha,  Tongue  Grin  Smiley

Mislim da se vaš odmor završio sa muzikom koju ste realno platili?

Ma, nije stvar u 10 maraka, ni u bazenu sa hladnom vodom, ni škripavim ormarima.
U zagrebačkim agencijama piše: hotel s 4 zvjezdice - smještaj vrlo skroman. Pomislili smo kako je hotel takve kategorije prevazišao konobarice u plavim  borosanama,  i one-man-show na klavijaturama svake večeri... Smiley I da, novina na latinici nije bilo. :/ Nismo tražili svježe vijesti direktno iz Zagreba, ali nas isto tako nisu zanimali cirilicni natpisi: ''Poskupljenje hleba u Republici Srpskoj''.
Hotel 'Bistrica' zapeo je u '84. i o tome se uopće ne bi trebalo raspravljati.
Sto se tice stare gospođe od 69 godina koja je skijala 8 sati po kamenju - samo brojevi ne valjaju. Svi smo bili relativno mladi, a po kamenju nismo skijali 8, već nekih 5 sati svaki dan, s obzirom da su staze u katastrofalnom stanju, pogotovo neki ledeni dijelovi sa kamenčugama. Ne zna se jel to staza ili hrpa kamenja sa pokojom bačenom plastičnom bocom i folijom od pojedenog sendviča. Smiley Smiley

Ipak, sve nas nostalgija vuče na Jahorinu, familija, mentalitet, geni...  Cheesy
Prijavljeno
supra
Administrator
Moderator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #17 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 00:51:16 »

Ma, nije stvar u 10 maraka, ni u bazenu sa hladnom vodom, ni škripavim ormarima.
U zagrebačkim agencijama piše: hotel s 4 zvjezdice - smještaj vrlo skroman. Pomislili smo kako je hotel takve kategorije prevazišao konobarice u plavim  borosanama,  i one-man-show na klavijaturama svake večeri... Smiley I da, novina na latinici nije bilo. :/ Nismo tražili svježe vijesti direktno iz Zagreba, ali nas isto tako nisu zanimali cirilicni natpisi: ''Poskupljenje hleba u Republici Srpskoj''.
Hotel 'Bistrica' zapeo je u '84. i o tome se uopće ne bi trebalo raspravljati.
Sto se tice stare gospođe od 69 godina koja je skijala 8 sati po kamenju - samo brojevi ne valjaju. Svi smo bili relativno mladi, a po kamenju nismo skijali 8, već nekih 5 sati svaki dan, s obzirom da su staze u katastrofalnom stanju, pogotovo neki ledeni dijelovi sa kamenčugama. Ne zna se jel to staza ili hrpa kamenja sa pokojom bačenom plastičnom bocom i folijom od pojedenog sendviča. Smiley Smiley
Ipak, sve nas nostalgija vuče na Jahorinu, familija, mentalitet, geni...  Cheesy

Stvarno nema logike da se sva tri hotela Bistrica, Kristal i Tarmag svrstavaju u hotele sa četri zvjezdice, kad svi dobro znamo da su to tri totalno različita hotela.
Prijavljeno

vip-jahorina
Administrator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #18 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 09:48:35 »

hotel iz proslosti koji je nekad bio "jedan od hotela"
ali za te novce ste mogli i ci u Hotel Board ili hotel Termag, pa bi ste drugacije misljenje imali.

To su moderni privatni hoteli po EU standardima, gdje ima samo jedan vlasnik a ostali su samo radnici koji znaju da mogu ostati veoma lako bez posla, za razliku onih u bistrici.
Prijavljeno

VIP Jahorina Team
srkki
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #19 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 12:40:13 »

A i na Jahori gdje god da ste smjesteni mislim na hotele i pansione sigurno ce biti dobra hrana.Ja sam bio na vise mjesta i svagdje se dobro jelo a vjerujte ja sam mnogo izbirljiv sto se toga tice.
Prijavljeno

isti ja
edwin
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #20 - objavljeno: 13 Januar, 2008, 23:11:05 »

Pojedinci na ovom forumu mi zaista nisu jasni. Hvale kako se dobro jede isto kao da ste dosli iz Bijafre i jedini cilj boravka na planini je da se NAZDERETE I NAPIJETE. Na Jahorinu je lijepo doci i skijati se, hrana je sasvim sporedna, naravno pod uslovom da nije ispod svake kritike.
Zatim treba da svima bude jasno da odlazak na planino ne mora nuzno biti povezan sa tim da se napravi X zica svaki dan.
Poenta dolasaka na planinu je i bijeg iz gradske vreve i uzivanje u prisodi i cistom vazduhu. Kao sto VIP rece, otidjite sljedeci put do Termaga i...razlika je drasticna. A to sa sobaricama je klasika u svim nasim hotelima. Bio sam sa curom u Brelima u Solinama (4 zvjezdice) 3 sedmice ljetos. Sobarice su nas bukvalno budile svaki dan, tako da smo na kraju bili vise streseni nego odmoreni.
Na nasu primjedbu, menadzer hotela je slegnuo ramenima i rekao, "a tako vam je lipi moji..."
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #21 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 10:24:27 »

Mi smo bili u Bistrici i apsolutno se slažem sa Lucy to je između ostalog bio jedan od razloga zašto nismo tamo išli ove godine.

Ne morate ih opravdavati, zatim nema potrebe, kao ni za komentarima tipa trebali ste otići u Termag...

Kad idete prvi put stvarno ne možete znati kako to izgleda i što god ti netko rekao to nije to dok sam ne vidiš.

Npr što kaže edwin za hranu, e vidiš nama je to jako bitno pogotov jer dolazimo s klincima koji stvarno budu vrlo gladni + ne mogu jesti svaki dan isto, i u tom segmentu je Bistrica za svaku pohvalu jer ima vrlo raznovrsnu prehranu i koja je stvarno odlično spremljena.

Dakle ne trebate opravdavati Bistricu niti pobijati Lucy to što je napisala je sve čista i 100% istina. Bistrica treba imati 1 zvjezdicu a ostale može dobit kad za njih bude ispunjavala uvjete.
Prijavljeno
edwin
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #22 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 14:22:29 »

Mi smo bili u Bistrici i apsolutno se slažem sa Lucy to je između ostalog bio jedan od razloga zašto nismo tamo išli ove godine.

Ne morate ih opravdavati, zatim nema potrebe, kao ni za komentarima tipa trebali ste otići u Termag...

Kad idete prvi put stvarno ne možete znati kako to izgleda i što god ti netko rekao to nije to dok sam ne vidiš.

Npr što kaže edwin za hranu, e vidiš nama je to jako bitno pogotov jer dolazimo s klincima koji stvarno budu vrlo gladni + ne mogu jesti svaki dan isto, i u tom segmentu je Bistrica za svaku pohvalu jer ima vrlo raznovrsnu prehranu i koja je stvarno odlično spremljena.

Dakle ne trebate opravdavati Bistricu niti pobijati Lucy to što je napisala je sve čista i 100% istina. Bistrica treba imati 1 zvjezdicu a ostale može dobit kad za njih bude ispunjavala uvjete.

Eh,eh, hajmo se vadit na djecu...
vidis, ja imam dvoje male djece, 4 i 2. I vjeruj mi, nisu dosad crkli ako hrana negdje i nije bila kao bogataska trpeza. Kao sto rekoh, planina je i nesto drugo...
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #23 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 15:13:25 »

pa mi vrlo vodimo računa o tome s čime hranimo djecu nije nam samo da ne crknu i po tome mogu pohvaliti Bistricu.
Prijavljeno
lucy(dna)
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #24 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 16:25:44 »

Pojedinci na ovom forumu mi zaista nisu jasni. Hvale kako se dobro jede isto kao da ste dosli iz Bijafre i jedini cilj boravka na planini je da se NAZDERETE I NAPIJETE. Na Jahorinu je lijepo doci i skijati se, hrana je sasvim sporedna, naravno pod uslovom da nije ispod svake kritike.
Zatim treba da svima bude jasno da odlazak na planino ne mora nuzno biti povezan sa tim da se napravi X zica svaki dan.
Poenta dolasaka na planinu je i bijeg iz gradske vreve i uzivanje u prisodi i cistom vazduhu. Kao sto VIP rece, otidjite sljedeci put do Termaga i...razlika je drasticna. A to sa sobaricama je klasika u svim nasim hotelima. Bio sam sa curom u Brelima u Solinama (4 zvjezdice) 3 sedmice ljetos. Sobarice su nas bukvalno budile svaki dan, tako da smo na kraju bili vise streseni nego odmoreni.
Na nasu primjedbu, menadzer hotela je slegnuo ramenima i rekao, "a tako vam je lipi moji..."

Naravno da jedini cilj boravka na planini nije žderanje i opijanje. Ipak, bilo bi šteta otići u Bosnu, a dobro se ne najesti. Nisam tip koji danima može živjeti na starim sendvičima i narescima i ne zatomljujem glad nekim glupostima, već se želim dobro najesti. Ako niste znali, uz određene zemlje vežu se i domaći specijaliteti i svaka kuhinja je posebna na svoj način. Kada sam putovala u Englesku, nisam se nadala da ću beskrajno uživati u hrani (što i nisam), već da ću vidjeti mjesta koja sam oduvijek htjela. Tako kad odlazim u Bosnu, očekujem dobru ponudu hrane. Mislim da o tome više ne treba trošiti riječi.

Ovo sa pravljenjem 'x žica svaki dan' uopće ne stoji. U redu se čekalo i po 30 minuta, kako da se onda napravi puno žica? Nismo nadobudni skijaši koji skijaju bez prestanka sve do zadnje žice.
Ipak, toliko čekanja u redu umara, a ne odmara čovjeka.

Da je zrak bio čist i priroda prelijepa, to stoji. Nigdje ni jednom rečenicom nisam spominjala prirodu u negativnom kontekstu. Šetali smo svaku večer, auto nismo palili i što se tiče uživanja na čistom zraku - bilo ga je dovoljno. Smiley

Žao mi je zbog neugodnosti koje su vas zatekle u hotelu u Brelima, ali kao što ste vi meni preporučili  preskupi i preluksuzni hotel Termag, tako ću i ja vama preporučiti Dubrovnik i njegove hotele, Split ili Poreč. Brela su jedno malo mjesto prepuno masovnih plaža i osoblja u hotelima/kafićima koje i nije baš najljubaznije.
Prijavljeno
edwin
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #25 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 16:55:56 »

pa mi vrlo vodimo računa o tome s čime hranimo djecu nije nam samo da ne crknu i po tome mogu pohvaliti Bistricu.
Pa vidis, i mi vodimo racuna o svojoj djeci,i te kako. Ali nemoj da se vadis na djecu ako je tebi osobno stalo do krkanja i opijanja...Grehota je.
Prijavljeno
edwin
Novi član
*

Pogledajte profil
« Odgovori #26 - objavljeno: 14 Januar, 2008, 17:02:13 »

Pa vidis, i mi vodimo racuna o svojoj djeci,i te kako. Ali nemoj da se vadis na djecu ako je tebi osobno stalo do krkanja i opijanja...Grehota je.
Slazem se sa tobom da je steta ne probati specijalitete domicilne kuhinje kada si vec u inostranstvu. No njih mozete oprobati ne samo u Bistrici vec i u ostalim ugostiteljskim objektima tako da konstatacija da se ide u Bistricu samo zbog jela ne stoji.
Druga stvar: ako sam dobro protumaci tvoje postove to znaci da dolazis i Hrvatske. Znas i sama da niti u Dubrovniku (za tvoju informaciju bio sam u Splitu i nisam nesto imponiran) niti u Brelima koje sam ja spomenuo nemas hotelskog smjestaja ispod 80 EUR po osobi i po danu. Znaci sama cinjenica da ti neko nudi smjestaj za 35 EUR po osobi i po danu ti je trebalabiti sumnjiva.
U bosni jeste malo jeftinije nego u Hrvatskoj ali razlike nisu drasticne. Zato sam ti u najboljoj namjeri preporucio da probas sa nekim drugim hotelom. Jahorina nije kriva sama po sebi ko planina niti svi fini ljudi na Jahorini. Eto toliko.
Prijavljeno
marija
Full Member

Pogledajte profil
« Odgovori #27 - objavljeno: 15 Januar, 2008, 09:01:48 »

Slazem se sa tobom da je steta ne probati specijalitete domicilne kuhinje kada si vec u inostranstvu. No njih mozete oprobati ne samo u Bistrici vec i u ostalim ugostiteljskim objektima tako da konstatacija da se ide u Bistricu samo zbog jela ne stoji.
Druga stvar: ako sam dobro protumaci tvoje postove to znaci da dolazis i Hrvatske. Znas i sama da niti u Dubrovniku (za tvoju informaciju bio sam u Splitu i nisam nesto imponiran) niti u Brelima koje sam ja spomenuo nemas hotelskog smjestaja ispod 80 EUR po osobi i po danu. Znaci sama cinjenica da ti neko nudi smjestaj za 35 EUR po osobi i po danu ti je trebalabiti sumnjiva.
U bosni jeste malo jeftinije nego u Hrvatskoj ali razlike nisu drasticne. Zato sam ti u najboljoj namjeri preporucio da probas sa nekim drugim hotelom. Jahorina nije kriva sama po sebi ko planina niti svi fini ljudi na Jahorini. Eto toliko.

Totalno nisi shvatio niti Lucy niti mene. Jeste li ti vlasnik Bistrice ili Jahorine cijele možda? Ako nešto ne valja onda to treba i reći da svi znaju pa se možda nešto i promjeni. A ne čim smo nešto rekle odmah si krenuo drvljem i kamenjem a o posprdavanju da ne govorim.

Što se tiče hrane u Bistrici nju smo spomenule i spomenuti ćemo opet kao pozitivnu stranu Bistrice dok su brojne ostale točke negativne.
I kad smo već kod drugih smještaja mi smo već bili i u drugim smještajima koji također imaju svoj + i - o tome sam već i pisala, ali sigurno ne u Termagu koji je za naš budget preskup.
Prijavljeno
supra
Administrator
Moderator

Pogledajte profil WWW
« Odgovori #28 - objavljeno: 15 Januar, 2008, 18:29:12 »

Nismo mi ljudi svi isti,
neko ide zbog skijanja,
neko bježi od betona,
a neko ide da se naždere i napije....

ja spadam u ovu zadnju grupu i nije me sramota
Prijavljeno

alfa
Sr. Member

Pogledajte profil
« Odgovori #29 - objavljeno: 16 Januar, 2008, 13:32:51 »

Nismo mi ljudi svi isti,
neko ide zbog skijanja,
neko bježi od betona,
a neko ide da se naždere i napije....

ja spadam u ovu zadnju grupu i nije me sramota

Supri peta zvezdica za iskrenost....svaka cast Wink
Prijavljeno
stranica: 1 [2] 3 Idi gore Otisni 
« prethodna slijedeća »
Skoči na: