• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Topovi za pravljenje vje¹taèkog snijega na Jahorini

Started by ski_kzd, 21 January, 2008, 20:27:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina

dobrodosao, naravno da je i bjelasnica cesto tema, pa zasto ne priupitat...

mislim da je hare bio neki dan na bjelasnici i da moze ti odgovoriti na to ....


MarijaBB

Privatizacija i evropski fondovi ne idu skupa, to je osnovno. Osim u slucaju (uvijek ima osim) ako drzava odredjenim dokumentima ne proglasi, odluci ili imenuje ili sta vec da je to od veceg znacaja i slicno. Evropsi fondovi koje BIH moze da koristi trenutno ali i jos neko duze vrjeme privatne poduhvate ne podrzavaju. Ai super je kont da se to finansira iz evropskih fondova. Treba ispitati mogucnosti i vidjeti koliko je to pametno. Privatni kapital je jedna velika dobra ali isto toliko losa stvar. Misljenja sam da Jahorina treba da bude AD  I to fifti-fifti, akcije da mogu da se kupuju na berzi. Sto ce reci, drzavno/privatno partnerstvo. Privani biznisi propadaju kako se prohtije vlasniku a ako je partnerstvo u pitanju, onda to ide malkice teze.

No medjutim, topovi Jahorini trebaju, I to ne samo kao potreba da se zasnjeze staze vec da se poveca kvaltet staza. Potrebe skijasa prije 20 godina I danasnjih su grugacije, I sve ostalo sto ide uz to.
Licno sa skijala na vjestackom snijegu, mala je razlika… Ali ako se desi da, usljed vremenskih prilika ili neprilika nijeg okopni ili mu se smanji otpornost, a ski centar je prodao karte za zicu…… Sa da radi sa skijasima? Da im vrati pare….. Da im da sansu da iskoriste kartu neki drugi put….. A da ne govormo o smjestaju I svim pratecim usluznim djelatnostima. Trziste!

Modernizacija je neophodna.

Ime

Mala ispravka: topovi su trenutno u skladistu ZOI 84, i nece biti u upotrebi sve dok kantonalna vlada ne izmiri dug prema austrijskoj firmi od koje su kupljeni topovi. Takodjer, trosjed ne vozi 16, vec 12 minuta. Sto je i dalje predugo, ali sta je tu je...

harison

Upali stopericu kada stanes u red pa do vrha pa uslikaj  ...za topove su javili da je veci dio duga otplacen i valjda ce dobiti dozvolu za koristenje nekoliko topova :D a u ostalom oni su njih koristili i ako su duzni bili do zadnjeg dana sezone, drzava je duzna svima pa jos uvjek se drzi  afrocool:(  kada je bilo nesto ski legend citavu noc i pocetkom jutra su radili a to je bilo prosle godine, bas sam radio ta dva dana na bijeli nikad vise  :o

fux

Trosjed vozi 14 min.a spustanje traje 30 sec.i pitanje kakvi su planovi za pracu dole trebaju topovi i nova zica. >:D

vip-jahorina

za iducu sezonu idu topovi na pracu ... o tome cu detaljnije u narednih par dana ...