Jahorina - ski & board zajednica - Forum

Novosti, obavještenja, savjeti => Novinski kutak => Autor teme: vip-jahorina - 13 Prosinac, 2010, 11:15:27

Naslov: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: vip-jahorina - 13 Prosinac, 2010, 11:15:27
JAHORINA, U hotelima na Jahorini već su rezervisani ili rasprodati aranžmani za špic sezone. Ulaganja turističkih radnika i hotelijera isplatila su se, a Dragan Sokolović, šef prodaje i marketinga u Olimpijskom centru Jahorina, kaže da je to rezultat višemjesečnog rada na poboljšanju kvaliteta skijaških staza.
 
Iako meteorolozi najavljuju da će zima biti hladna i sa puno snijega, u Olimpijskom centru će za svaki slučaj proraditi i sistem za vještačko osnežavanje.

„Prema ugovoru sa italijanskim partnerom, sistem za vještačko osnježavanje trebalo bi da bude spreman polovinom naredne godine, ali mi dajemo sve od sebe da se vještački sneg na Jahorini zabijeli već ove zime. Nadam se da ćemo do Nove godine uspjeti u tome“, navodi Sokolović.
 
Skijaše ove zime na Jahorini čekaju niže cijene ski-pasa i hotelskog smještaja. Najjeftinije zimovanje i dalje je u privatnom smještaju, gdje se krevet može naći već za 10 evra, koliko je noćenje u planinskim kućama, pa do 30 evra u moderno opremljenim apartmanima. U hotelima, košta od 20 evra, a u „Košuti“ i „Rajskoj dolini“ do 100 evra koliko košta polupansion u špicu sezone u „Termagu“ ili „Vučku“, hotelima sa četiri zvezdice.
Izvor: Blic
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: Nichifor - 13 Prosinac, 2010, 13:25:17
aj odlično. to se traži.
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: minjon81 - 13 Prosinac, 2010, 13:46:27
Jeeeeee!!! Do kraja februara utaban 2m! hehehehe
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: Nichifor - 16 Prosinac, 2010, 00:19:48
dok mi čekamo vještački...

BEČ, 15. DECEMBRA (SRNA) - U Austriji i Njemačkoj snijeg je danas ponovo izazvao haos na putevima, dok je arktička zima praćena snažnim vjetrom i snijegom pogodila SAD i istok Kanade gdje su spasilačke ekipe ispod smetova spasavale više stotina motociklista.

   Na austrijskim Alpima visina snježnog pokrivača je i do dva i po metra, dok je snijeg mnoge iznenadio na jugu države i u Beču, gdje su sinoćnje padavine prouzrokovale velike probleme, a na ulazima u grad više puteva je potpuno zatvoreno.

   Međutim, avionski saobraćaj odvija se bez poteškoća, prenose austrijski mediji.

   Snježne nevolje zahvatile su i istok Njemačke, gdje je, između ostalog, na jugu Brandenburga u naletima snijega ostalo blokirano više teretnih vozila, a u nekim dijelovima ni školski autobusi nisu mogli normalno da saobraćaju.

   Na minhenskom aerodromu zbog snijega je otkazano više od 60 letova, javljaju njemački mediji.

   U kanadskoj pokrajini Ontario spasilačke ekipe helikopterima su iz snijega spasile više od 200 motociklista koji su ostali zatrpani u snijegu, a proglašeno je vanredno stanje u okrugu Lambton jugozapadno od Toronta gdje je u snijegu ostalo zatrpano više stotina ljudi.

   Hladnoća se širi i istokom SAD gdje je novi snijeg pao u državama Njujork i Pensilvanija. 
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: Big_DANE - 16 Prosinac, 2010, 01:06:58
PRESELIMO SE U BRITANSKU KOLUMBIJU!!!!! IMA 300 SKI CENTARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   SNEGAAAAA MINIMUM 10metara!!  ludzatobom:(( ludzatobom:(( ludzatobom:(( ludzatobom:(( ole ole ole
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: raca - 16 Prosinac, 2010, 15:17:30
Imam dosta rodbine tamo... I jednog rodjaka koji je strastven skijas (i border), zivi u Klagariju, to je Alberta, ali je blizu Britanske Kolumbije, njemu se smucio snijeg tamo :D


Ko nije slusao  8), neka cuje...
http://www.youtube.com/watch?v=MKuA6VS_ujw

Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: Ime - 16 Prosinac, 2010, 16:19:33
Evo situacije sa snijegom u Whistleru, jednom od najboljih skijalista na svijetu:

(http://img143.imageshack.us/img143/9383/whstq.jpg)

 >:(
Naslov: Odg: Do Nove godine pašće i vještački snijeg!
Autor: raca - 16 Prosinac, 2010, 17:09:34
 ludzatobom:((

http://www.youtube.com/watch?v=11RaPRUSRO4

http://www.youtube.com/watch?v=cvBn8Tx6spI