Jahorina - ski & board zajednica - Forum

Novosti, obavještenja, savjeti => Novinski kutak => Autor teme: judoka - 31 Prosinac, 2012, 06:19:38

Naslov: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: judoka - 31 Prosinac, 2012, 06:19:38
Fin članak od mostarskog medija :-)

http://bljesak.info/web/article.aspx?a=982a966b-205f-4217-90fc-6ff7ea656dcc&c=5de70792-d2d5-4648-8125-5206af0d3357
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 16 Prosinac, 2013, 08:24:26
http://www.klix.ba/vijesti/bih/turno-skijanje-na-vrhu-jahorine/131215072
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 17 Prosinac, 2013, 15:09:21
Evo, pa sto bi rekli bujrum...
NIkad brze i za manje para iz BG

Avio kompanija BH Airlines obnovila je danas let iz Sarajeva za Beograd nakon dvije i po godine prekida, a prvi avion dočekan je i poliven vodenim topovima na aerodromu Nikola Tesla u znak dobrodošlice, javio je Tanjug.

Linija je obnovljena zahvaljujuću "code share" ugovoru između "BH Airlinesa" i srpske avio kompanije "Air Serbia", koji omogućava većem broju kompanija, u ovom slučaju dvjema, da zajednički prodaju mjesta na istom letu koji obavlja samo jedna kompanija.

Air Serbia je 1. decembra organizovala prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd - Banjaluka Airbusovim avionom "Novak Đoković".

Avioni na liniji između Sarajeva i Beograda letjeće četiri puta nedjeljno - ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom periodu, a na ljeto su planirani svakodnevni letovi, najavio zastupnik BH Airlinesa Orhan Hadžić.

Prema njegovim riječima cijena karte u jednom pravcu je 64 eura sa taksama, dok povratna karta košta 80 eura. BH Airlines namjerava da u narednom periodu uspostavi letove za Skoplje, Podgoricu i još neke gradove u regionu, najavio je on.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je nakon nedavnog uspostavljanja avio veze između Beograda i Banja Luke, sada uspostavljen let i sa Sarajevom, što će u velikoj meri doprinijeti povezivanju u regionu. To će omogućiti putnicima da iz Beograda koriste konekcije za letove u mnoge svjetske centre, istakao je on.

Direktor BH Airlinesa Amir Jažić podsjetio je da je avio linija između Beograda i Sarajeva ukinuta u maju 2011. godine, a danas obnovljena zahvaljujući ugovoru sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia. Beogradski aerodrom postao je čvorište avio saboraćaja u regionu, rekao je šef službe prodaje aerodroma Nikola Tesla Mirko Vujadinović i naglasio da je beogradski aerodrom spreman da prihvati povećan broj putnika.

Let između Sarajeva i Beograda traje 45 minuta, avion iz Sarajeva polijeće u 6 sati, a iz Beograda u 8.15 sati.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Stale - 18 Prosinac, 2013, 16:00:08
http://www.radiosarajevo.ba/novost/135300/nocache  (http://www.radiosarajevo.ba/novost/135300/nocache)
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 20 Prosinac, 2013, 09:00:42
Danasnji clanak na poslovnim novostima:

IRB RS prodaje akcije Olimpijskog centra Jahorina

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) ponudila je na prodaju 21,1 posto akcija Olimpijskog centra Jahorina za 10,2 miliona KM. Prodaja 10.213.256 akcija iz portfelja Fonda za restituciju Republike Srpske u Olimpijskom centru Jahorina a.d. Pale bit će obavljena na berzanskom tržištu od 23. do 31.decembra 2013. godine. Cijena po akciji je jedna KM. Republika Srpska je posljednjih godina uložila oko 42 miliona KM u Olimpijski centar Jahorina kroz dokapitalizaciju i obveznice IRB-a, koji u Jahorini posjeduju još 65 posto akcija koje su u vlasništvu Akcijskog fonda. Olimpijski centar Jahorina godinama ima problema s otplatom milionskog duga prema IRB-u po osnovu emitovanih obveznica, za koji postoji mogućnost konverzije u akcije.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: vip-jahorina - 20 Prosinac, 2013, 09:19:13
Ja godimana pricam kako nesto ne stima u OC-u i vladi po pitanju Jahorine.
Da je ostao Dzombic na vlasti, nebi ni gaca imali na Jahorini.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: HeAd - 20 Prosinac, 2013, 17:30:13
Vipe kupi ovo..i jos malo dokupi, stavi logo na zicare..Mijat sef kosog transporta, a Brera nadzor (:smijeh:
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 24 Prosinac, 2013, 11:03:32
Evo jedan clanak sa slikama od ovog vikenda:

http://www.frontslobode.ba/vijesti/magazin/2925/jahorina-foto-reportaza
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: XX - 24 Prosinac, 2013, 13:48:59
 (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ole ole
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 26 Prosinac, 2013, 13:18:17
Izgleda da se tuzlacima pravo svidjelo na Jahorini. Evo naidjoh na jos jedan clanak:

http://www.frontslobode.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/3009/ledeni-uzitak-na-1876-metara-nadmorske-visine
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: raca - 26 Prosinac, 2013, 13:54:35
Ovakve ideje trebaju Jahorini, ne kosta puno, a interesantno...

Kad bi se neko sjetio da organizuje uz neku manifestaciju (Nova godina, Bozic, Jahoriniski dani (ako tako nesto postoji)) takmicenja u pravljenju iglo-a, snjeska bjelica i sl, ili neka takmicenja u duhu "Igara bez granica"...
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 27 Prosinac, 2013, 14:26:45
A njega nemaaaaa

http://www.klix.ba/biznis/privreda/prvi-avion-iz-moskve-ispunjen-do-posljednjeg-mjesta-sletio-na-sarajevski-aerodrom/131227073
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 13 Siječanj, 2014, 10:38:57
Današnji članak u Poslovnim novostima:

Skijaška sezona osuðena na propast
Zbog nedostatka snijega na planinama gosti masovno otkazuju rezervacije

Skijaška sezona u BiH, koja bi trebalada je u punom jeku, već sada je izvjesno da će propasti, jer zbog nedostatkasnijega na planinama gosti masovnootkazuju rezervacije, a zimski centri većzbrajaju gubitke.

Asja Hadžiefendić-Mešić, portparolTurističke zajednice Kantona Sarajevo,naglasila je da čak i ako snježne pahuljepokriju skijaške staze u februaru i martu,to definitivno ne može popraviti ovusezonu.

Iako su se radnici na planinskim ljepoticama potrudili da obogate sadržaje ispremno dočekaju ljubitelje zimskihsportova, njihov trud neće uroditi plodomu onoj mjeri kako se to očekivalo."Vlašić, recimo, ima predviðenezabavne sadržaje koji treba da buduprateći doživljaji uz sportove na snijegu,ali rezervacije su otkazane. Prognozepokazuju da u januaru, koji je inačeuzdanica, snijega neće biti", ističeHadžiefendić-Mešić.

Podsjeća da je u ovom mjesecu školskiraspust i roditelji tradicionalno zimskidio odmora koriste kako bi s mališanimauživali na planinama. Ove sezone, ipak,takve navike neće biti realizovane."Pored toga, djeca idu i sama na planine,čega skijalište ne radi potvrdila je i Zorica Jovanović, PR menadžer Olimpi-organizovano. Meðutim, ove godine januar će proći bez toga. Jahorina, Igman iBjelašnica su bili puni za Novu godinu,Spas zimskim centrima ne može da bude ni vještački snijegali, nažalost, ljudi odlaze", kazala je ona.

Spas zimskim centrima ne može da budeni vještački snijeg, kojim su do sadakrpljene rupe u sezoni."Najviša temperatura koja omogućavavještačko osnježavanje je minus dva, atemperature su sada u plusu, te su topoviza osnježivanje beskorisni", kažeHadžiefendić-Mešić.

Da na Jahorini uopšte nema snijega zbogjskog centra Jahorina, koja ističe da jepopunjenost kapaciteta za novogodišnjepraznike iznosila 90 odsto."Meðutim, poslije Nove godine taj brojje znatno manji. Dosta gostiju je pomjerilo svoj dolazak za kraj januara ipočetak februara, za kada su najavljenesnježne padavine. S obzirom na to danema snijega, trudimo se da zadržimogoste", rekla je Jovanović, pišu Nezavisne novine.

Zabrinut je i Dragan Pauković koji radi uSki-centru Kozara, a kaže da priželjkujutemperature ispod nule kako bi mogli daproizvode vještački snijeg."Snijega je ove sezone bilo tek četiridana. Gdje ćemo biti zadovoljni? Bilo jegostiju koji su nam najavili dolazak, alisu s promjenom vremena i oni otkazaligostovanje. Tu smo nemoćni. Vjerujte,već razmišljamo o tome da će ovasezona propasti", ističe Pauković.

Muamera Šehić, portparol kantonalnogpreduzeća ZOI '84 OCS, koje upravljaSki-centrom Bjelašnica - Igman, ističeda ovo vrijeme podsjeća na proljeće, a nena zimu."Svi govore da sezona propada, jer smotrenutno u jeku raspusta i odmora kad jetrebala da bude najveća posjećenost, ami svaki dan bilježimo ogromnegubitke", kazala je Šehić, i dodala da svikoji su ranije došli na Bjelašnicu i Igmannapuštaju hotele."Prošle godine u ovo doba imali smo hiljade posjetilaca, a sada je stanje, što seposjećenosti tiče, neuporedivo lošije",rekla je ona.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: brera - 13 Siječanj, 2014, 11:01:56
Vipe kupi ovo..i jos malo dokupi, stavi logo na zicare..Mijat sef kosog transporta, a Brera nadzor (:smijeh:
:bravo::( :bravo::( Šta si sebi uzeo prijatelju, nadzor studentica?  ;))
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 14 Siječanj, 2014, 09:18:27
Evo još jedan članak iz poslovnih novosti (današnje), vezan za već spomenutu kupovinu/prodaju dionica:

INVESTICIONO-RAZVOJNA BANKA RS

Neuspjela prodaja akcija OC Jahorina


U Banci kažu da neće ponovo pokušati prodati akcije Olimpijskog centra Jahorina na Banjalučkoj berzi

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) nije uspjela prodati 21 odsto akcija Olimpijskog centra (OC) Jahorina, jer se niko nije prijavio za kupovinu koja je bila otvorena od 23. do 31. decembra prošle godine, zvanično je potvrðeno za poslovni portal Capital u IRB-u. U Banci kažu da neće ponovo pokušati prodati akcije OC Jahorina na Banjalučkoj berzi.

"Naš pravi cilj je bio da ispitamo tržišnost akcija OC Jahorina, odnosno njenu likvidnost i stvarnu tržišnu vrijednost", kažu u IRB-u.

Banka je u prethodnom periodu kupila 15 miliona KM vrijedne obveznice OC Jahorina, sa klauzulom koja omogućava konverziju obveznica u akcije. Olimpijski centar od početka ima problema sa otplatom obaveza po osnovu emitovanih obveznica i već sada duguje dva anuiteta IRB-u. Olimpijski centar je IRB-u predložio konverziju obveznica u akcije, po cijeni od jedne KM, koliko je sada nominalna vrijednost. Meðutim, u IRB-u su smatrali da je ta vrijednost precijenjena i da akcije OC Jahorina vrijede znatno manje, što se pokazalo tačnim, jer se niko nije prijavio da kupi 10.213.256 akcija Fonda za restituciju za 10.213.256 KM.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Stale - 15 Siječanj, 2014, 08:37:31
ovo je najgluplji potez vlade u vezi OCa, samo mu smanjuju i onako malo vrijednost
jer se ona mjeri kroz dobit a ne kroz uloženi kapital...

npr stan vrijedi 20 godina rente, ugrubo
ali ako nema ko da iznajmi stan onda ti još plaćaš i režije...znači mrtav kapital, džaba račun koliko si platio kvadrat
a to sigurno nije slučaj sa Jahorinom, prerano je...već sam rekao, 10 godina je povrat investicije, ali uspješne...ovo je izgleda zicer nekome
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: vranex - 15 Siječanj, 2014, 10:06:00
doduse rekli su da nece vise izlaziti na berzu. drugim rijecima najavili su da nece vise spustati cijenu dionica.
Jer da hoce, mogli bi ih ponuditi i po 10 puta manjoj cijeni, opet ih niko ne bi uzeo a da ostane u manjini, i time bi IRB preuzeo cijelu Jahorinu jer bi njihov kredit bio veci od vrijednosti OC-a.

Samo nije mi jasno, buduci da je vlada vlasnik i IRB i Jahorine, kakav efekat moze imati ta promjena vlasnistva? Dodje nesta kao prelijevanje iz supljeg u prazno.. i sansa da opet neko omasti brk.

Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: HeAd - 15 Siječanj, 2014, 10:21:17
znaci sve ide svojim planom da neko preuzme skijaliste  ideea:(
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Stale - 15 Siječanj, 2014, 13:56:11
pa jel to dobro ili loše...ovako će sami sebe pojesti uskoro
a i uticaj vlasnika drugih hotela koji će morati uticati na povoljan razvoj situacije
jer su i njihove pare u igri....ako se ne proda ostaje po starom, što do sada....onako, mogo je i bolje svakako
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: dugokontov - 22 Siječanj, 2014, 09:01:14
Iz današnjih poslovnih novosti:

OD 4. DO 7. FEBRUARA U Privrednoj komori Banjaluka danas

Jahorinski poslovni dani

Naučno-stručna konferencija "Jahorinski poslovni dani 2014" bit će održana od 4. do 7. februara u hotelu Termag, a glavna tema bit će inovativnost i preduzetništvo u turizmu, rečeno je u Sekretarijatu Konferencije. Skup organizuju Ekonomski fakultet sa Pala Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

Do sada su dolazak na skup potvrdili predstavnici univerziteta, vlasti sa svih nivoa u BiH, međunarodnih organizacija i članovi diplomatskog kora u BiH. Među uvodničarima bit će međunarodni stručnjaci iz oblasti ekonomije, inovativnosti, preduzetništva i turizma.

Učesnici ovog trećeg međunarodnog naučno-stručnog skupa razmotrit će niz tema kao što su: Ekonomski rast i razvoj, Regionalni i ruralni razvoj, Prekogranična saradnja, Alternativni oblici, Konkuretnost, Inovacije, Tržište rada i ljudski kapital, Prirodno okruženje, Porezi, Transport, Sport i zdravlje, Bezbjednost, Kvalitet.

Prethodne dvije konferencije okupile su oko 400 ekonomskih stručnjaka iz regiona i Evrope, a predstavljeno je 200 naučnih radova, koji su potom objavljeni u zborniku.

Suorganizatori i pokrovitelji ovogodišnje konferencije su ministarstva nauke i tehnologije, privrede, obrazovanja i turizma Vlade Republike Srpske, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Grad Istočno Sarajevo, Grad Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: elenci - 23 Siječanj, 2014, 11:06:07
Samo zasedaju, a kad će nešto konkretno i valjano preduzeti? :SS
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: mijat - 23 Siječanj, 2014, 13:54:41
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je izbor direktora Olimpijskog centra "Jahorina" u nadležnosti Vlade Srpske i da se o tome razgovara.

Dodik je najavio da će krajem meseca doći na Jahorinu kako bi se rešili aktuelni problemi.

"Olimpijski centar je prethodnih godina uspio da privuče goste na Jahorinu", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da mu je žao što na Jahorini nema snega, ali da, kako je rekao, "valjda nije Vlada Republike Srpske kriva za to".

Predsednik Srpske danas je boravio u novom Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo, gdje su smeštene i kancelarije predsednika Republike Srpske.

"Ovo je fina destinacija i imaćemo ovdje česte sastanke", poručio je Dodik.


                Izvor: palelive.com / Srna
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 20 Studeni, 2014, 12:51:32
Sa klix-a

Tema okruglog stola određena je prijetnjama klimatskih promjena kao i činjenicom da će Francuska i grad Pariz u novembru iduće godine ugostiti UN-ovu konferenciju o klimatskim promjenama (COP21).

"Smatramo da su lokalne zajednice prve koje su pogođene klimatskim promjenama. U maju smo vidjeli da su načelnici općina bili prvi koji su morali da reaguju na nedavne poplave u BiH. Zato želimo da razgovaramo s njima o ovoj problematici, jer često o tome se ne razgovara na njihovom nivou", rekla je ambasadorica Francuske u BiH Claire Bodony.

Kada je u pitanju Evropska olimpijada mladih u BiH 2017. godine, kaže da taj događaj treba biti organizovan na takav način da odgovori dugoročno na klimatske promjene.

Iz tog razloga na okruglom stolu prisustvuju predstavnici preduzeća iz Francuske, koja su specijalizirana u izgradnji održive planinske infrastrukture.

"Cilj okruglog stola je da se razgovara i vrši razmjena iskustva između načelnika i francuskih predstavnika da bi se vidjelo da li je moguće da se osigura transfer znanja i stručnosti jer se radi o velikom izazovu koji je pred Sarajevom", kazala je ambasadorica Bodony.

Philippe Lebrasseur, predsjednik uprave u firmi Orex Loisirs, kazao je da ova firma radi na svim planinskim masivima u svijetu, na uređenju i razvoju planinskih centara.

"Sarajevo ima sreću da ima planine koje su veoma blizu grada te bi trebale biti centri za gradsku zabavu s kapacitetima koji bi mogli raditi tokom cijele godine i zimi i ljeti. Također, tu i Sarajevski aerodrom omogućava da možete ugostiti međunarodnu to jest regionalnu klijentelu. Ta mogućnost nije dovoljno iskorištena ovdje", rekao je Lebrasseur.

U tom cilju, istakao je, da treba postojati politički i ekonomski autoritet, jer postoje pitanja koja se tiču vlasništva zemlje koje treba riješiti, a nakon toga investicija je druga stvar.

Jean-Philippe Monfort, odgovorna osoba za međunarodni razvoj u okviru "Planinskog klastera" (Cluster Montagne) izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje okruglom stolu na kojem će pokušati s predstavnicima iz BiH razgovarati o reorganizuji i postavi oprema koja je u Sarajevu bila korištena za olimpijske igre.

Također, na okruglom stolu prisustvuju i stručnjaci za područje izgradnje, za materijale, za uređenje i za turizam.

Cedric Belanger, direktor firme Unikeco specijalizirane za distribuciju razgradivnog posuđa, kazao je da će načelnicima u BiH predložiti kako posuđe nastalo od biljaka može poslužiti za hotelijerstvo i ugostiteljstv
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 02 Veljača, 2015, 15:55:04
hehhe ''Trnovo na vodi'', ne znam gdje bi sa ovim, al je blizu Jahorine nema sta


Investicija za "najveći turistički grad u jugoistočoj Europi" planirana za općinu Trnovo, 30ak km od Sarajeva, u kojoj živi tek nešto više od 2000 stanovnika

SARAJEVO - Jedna tvrtka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira uložiti više od dvije milijarde eura u gradnju turističkog kompleksa u okolici Sarajeva najavljenog kao najveći takve vrste u regiji, a ugovor o tome u ponedjeljak su potpisali predstavnici investitora i lokalnih vlasti.

Direktor tvrtke "Buroj Property Development" Ismail Ahmed svojim je potpisom potvrdio kako postoji spremnost za ulaganje u izgradnju kompleksa čija se vrijednost procjenjuje na 4,5 milijardi konvertibilnih maraka (oko 2,3 milijardi eura).

"Ovo je prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva", kazao je Ahmed istaknuvši kako je tvrtka koju predstavlja jedna od vodećih u urbanističkoj gradnji, a na investiticiju u BiH se odlučila na poziv veleposlanstva UAE u BiH.

Uz njega je potpis na ugovor stavio i Ibro Berilo, načelnik općine Trnovo na čijem bi se teritoriju gradio kompleks najavljen kao "najveći turistički grad u jugoistočoj Europi".

Prema planovima predstavljenim novinarima uslijedila bi gradnja hotela, apartmanskih zgrada s tisućama smještajnih jedinica, velikog trgovinskog centra te cjelokupne prateće infrastrukture.

Općina Trnovo, koju predstavlja Berilo, a na čijem području se planira gradnja turističkog kompleksa, udaljena je od Sarajeva tridesetak kilometara jugoistočno na pravcu prema Foči. Zapravo je riječ o dijelu prijeratne općine Trnovo koja je Daytonskim sporazumom podijeljena, a dio koji je pripao Federaciji BiH broji tek nešto više od dvije tisuće stanovnika koji gotovo da i nemaju nikakvog posla jer je tamo sva industrija uništena, baš kao i turistički kapaciteti koji su postojali prije rata.

Područje te općine obuhvaća dijelove planine Bjelašnice, poznate po dobrim skijaškim stazama, a u blizini je i Treskavica, jedna od najljepših bosanskohercegovačkih planina.

Berilo drži kako investicija u projekt pod nazivom "Buroj ozon" predstavlja povijesnu šansu za razvitak koja nadmašuje granice samo jedne općine te stoga očekuje potporu drugih razina vlasti za njegovu provedbu.

http://www.jutarnji.hr/investitor-iz-uae-ulaze-milijarde-eura-u-bih--gradit-ce-se-hoteli--apartmani--soping-centar---/1287648/
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: smislo - 06 Veljača, 2015, 22:43:00
Nije novinski clanak ali upravo zavrsila fina emisija o Jahorini na BHT1... Skije koje su napravile planinu, vrijedilo pogledati...
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Korisnik - 05 Ožujak, 2015, 18:15:41
sa onog glupog portala....

Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta (COCOM) doputovala je danas u Bosnu i Hercegovinu, gdje će od 5. do 7. marta boraviti u posjeti gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Komisija EOK-a u inspekciji olimpijskih borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu
Članovi Komisije će obići gradove organizatore Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2017., te borilišta i olimpijske planine Bjelašnicu, Jahorinu i Igman.

Organizatori i članovi kompanije EYOF-a 2017., predstavnici gradova i Olimpijskog komiteta BiH, dočekali su članove Komisije na današnjem koktelu u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Članica Komisije i generalni sekretar olimpijske i sportske federacije Islanda Liney Rut Halldorsdottir kazala je da će Komisija obići sva borilišta i obaviti nekoliko sastanaka s predstavnicima BiH, da bi se upoznala sa stepenom organizacije EYOF-a 2017.

"Vjerujem da će ove igre pored sporta biti i inspiracija mladim sarajevskim i bosanskohercegovačkim sportistima, te vratiti olimpijski duh u Sarajevo", izjavila je Halldorsdottir.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić ističe da organizacija EYOF-a protiče u najboljem redu, te da će gradovi organizatori manifestacije biti sportski centar za mlade sportiste, kao što je to bilo Sarajevo za vrijeme olimpijade 1984. godine.

Ovo je četvrta posjeta EOK-ove komisije Bosni i Hercegovini, a posjetit će gradove organizatore još jedanput u septembru, kada će posljednji put provjeriti stanje na olimpijskim borilištima.

"Komisija će doći u BiH još jedanput u septembru i provjeriti šta smo uradili. Do sada su bili zadovoljnim onim što smo uradili, zadovoljili smo kriterije, a danas ćemo im prezentovati organizacioni dio i plan rada za narednu godinu. Nadam se da će i danas biti zadovoljni", zaključio je predsjednik Izvršnog odbora EYOF-a 2017. Igor Golijanin.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Korisnik - 09 Ožujak, 2015, 12:47:24
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0.483.html:537464-Sekina-zimska-carolija

Ho ho ho, počela i estrada da dolazi.

ФОЛК звезда Сека Алексић вратила се пре неколико дана са Јахорине, где се одмарала са супругом Вељком Пиљикићем и пријатељима. Певачица је први пут боравила на овој планини, али је толико одушевљена њеним лепотама да поново планира да иде на Јахорину.


- Одавно нисам овако уживала - рекла је Сека. - Јахорина по садржајима може да парира најбољим светским скијашким центрима и морам да признам да сам била пријатно изненађена. Дане сам проводила на стази за скијање, док су вечери биле резервисане за масажу, козметичке третмане и одмор поред базена. Поред моторних санки, први пут сам возила ратрак и друге табаче снега. Планирам да поново дођем на Јахорину током летњих месеци, јер тамо не може да вам буде досадно.

Сека је била смештена у једном од најлепших апартмана на планини, али јој није недостајао ни ноћни провод, јер се највећи ноћни клуб на Јахорини налази управо у хотелу у којем је одсела. Певачица је од својих домаћина добила на поклон Вучка, маскоту Олимпијаде која је одржана у Сарајеву 1984, али и понуду да буде промотер једне од најлепших планина у региону.

Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: ninodragoljub - 09 Ožujak, 2015, 18:22:43
Jes se naguzila, zaklonila cijelo jezero.  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Burli - 10 Ožujak, 2015, 07:50:50
"Prvi put sam vozila ratrak i druge tabače snijega"???
Sestro slatka ti gdje zvekneš na stazu tu snijeg ostaje do juna, drugi tabač nije potreban...

Uzgred, ove zime je bilo raznih estradnih druženja na planini, Brega, Nele, Čola i ostali... ;)
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Radiohead - 17 Ožujak, 2015, 08:40:50
http://www.jutarnji.hr/maja-suput-i-renata-sopek-na-nezaboravnom-skijaskom-vikendu-iznad-sarajeva/1314708/

Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: BL - 18 Ožujak, 2015, 21:04:17
http://www.jutarnji.hr/maja-suput-i-renata-sopek-na-nezaboravnom-skijaskom-vikendu-iznad-sarajeva/1314708/

Ovo je odlična stvar za Jahorinu. Nadam se da će postati tradicionalna.
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: brera - 19 Ožujak, 2015, 20:25:23
Jes se naguzila, zaklonila cijelo jezero.  (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: Jest da je jezero malo, ali... (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh:
...vozila ratrak i druge tabače snijega???  ideea:(  3:(  :X
Naslov: Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
Autor: Korisnik - 26 Ožujak, 2015, 15:17:30
Razmjenjuju isktustva valjda...


http://www.skijanje.rs/vesti/jahorina-direktori-ski-centara-iz-slovenije-u-poseti-olimpijskom-centru/


Na inicijativu i podršku ambasade Slovenije Olimpijski centar Jahorina je juče pripremio srdačnu dobrodošlicu delegaciji Republike Slovenije u čijem sastavu su u posjeti Jahorini bili predsjednik Komore gorskih centara Slovenije, potpredsjednik Evropskog udruženja gorskog centra FIANET, predsjednik Udruženja žičara Slovenije i direktor skijališta Golte,  direktor Komore, sekretar Udruženja žičara Slovenije, potpredsjednik Udruženja žičara Slovenije, direktor skijališta Rogla, direktor skijališta Krvavec, zamjenik direktora skijališta Krvavec, direktor Tehnounion 1, direktor skijališta Vogel, direktor skijališta Cerkno.
Članovi delegacije su obišli skijalište, razmijenili iskustva se predstavnicima Olimpijskog centra Jahorina, te dali prijedloge o mogućnostima buduće saradnje i unaprijeđenja međusobnih odnosa. Poredeći slovenačke ski centre članovi delegacije su Jahorinu procijenili kao destinaciju sa izuzetnim potencijalom za razvoj turizma kako u zimskom tako i u ljetnom periodu.