Jahorina - ski & board zajednica - Forum

Novosti, obavještenja, savjeti => Novinski kutak => Autor teme: Korisnik - 22 Veljača, 2015, 22:09:25

Naslov: Dugovanja
Autor: Korisnik - 22 Veljača, 2015, 22:09:25
Neki ekonomski analitičar navodi kao primjer austrijska skijališta....jbt ne mogu da vjerujem, jel uzeo u obzir 4 godine rata i 20 godina katastrofalnog vođstva i arčenja od raznoraznih stranaka i njihovih poltrona?
I još kaže da je srbija uližila 80 miliona evra u kopaonik, pa ga onda kupio Kostić....to ne navodi.
Sve što treba je da se pooštri kontrola poslovanja, kao i u svemu. Od odgovornosti za dosadašnje tendere i sve ono što je dovelo do toga da centar sa 30 godina tradicije (i duže u nešto manjem obimu) do ovakve situacije.http://www.nezavisne.com/posao/analize/Staze-pune-skijasa-a-kasa-i-dalje-prazna-290345.html


BANJALUKA - Olimpijski centar (OC) "Jahorina" Pale, i pored toga što ove godine ima rekordan broj skijaša, neće uspjeti da izmiruje dugovanja prema Investiciono-razvojnoj banci (IRB) RS, za emitovane obveznice, potvrđeno je "Nezavisnim".
Naime, ni zarada od hiljada skijaša i gostiju, koji iz vikenda u vikend dolaze na ovu planinu i obaraju rekorde posjećenosti, neće pomoći da Olimpijski centar ispliva iz ogromnih dugovanja.
Kako nam je potvrđeno, sav ovogodišnji prihod OC "Jahorina" poslužiće za sanaciju dugovanja prema dobavljačima, isplatu plata i izmirenje doprinosa prema radnicima.
Sad se postavlja logično pitanje - na koji način će biti izmirene obaveze prema IRB RS. Tako se u OC "Jahorina" nadaju da će doći do konverzije obveznica i otpisa kamata, dok iz IRB RS uvjeravaju da je konverzija moguća, ali da otpis dospjelih kamata nije.
Iz Uprave Olimijskog centra "Jahorina" Pale kazali su nam da je, bez obzira na rekordan broj skijaša ove godine na Jahorini, Olimpijski centar, odnosno nova uprava naslijedila ogromna dugovanja iz prethodnih sezona. "Ta dugovanja se računaju kao elementarna nepogoda, odnosno zelena zima bez snijega, gdje su zabilježeni ogromni gubici", rekli su iz Uprave OC "Jahorina".
Prema njihovim riječima, svi prihodi od ove godine će poslužiti za sanaciju dugovanja prema dobavljačima, koji iznose oko 800.000 KM, zatim za isplatu četiri plate radnicima, te za izmirenje doprinosa.
"Što se tiče izmirenja dugovanja prema IRB RS, OC 'Jahorina' Pale nije u mogućnosti da servisira dugovanja prema IRB RS. Primjer odnosa države imamo u Srbiji, gdje je u Kopaonik uloženo 80 miliona evra bez kamate, jer je skijaški centar veoma značajan privredni resurs za državu", naveli su iz Uprave ovog olimpijskog centra. Govoreći o prijedlozima za izmirenje obaveza prema IRB RS, iz Uprave OC "Jahorina" Pale kazali su da je to konverzija obveznica i otpis kamata, jer nakon velikih gubitaka OC "Jahorina" nije u mogućnosti da servisira obaveze prema IRB RS, a naročito jer se nastavlja plaćanje doprinosa preko reprograma.
U IRB RS su nam kazali da je konverzija obaveza po osnovu emitovanih obveznica u akcije emitenta bila predviđena javnim prospektom OC "Jahorina", i da je kao takva moguća, o čemu će odluku donijeti Vlada RS.
"Što se tiče otpisa dospjelih kamata, takva mogućnost ne postoji u zakonskim i podzakonskim aktima na osnovu kojih radi IRB RS", rekli su u IRB RS.
Zoran Pavlović, ekonomski analitičar, rekao je da je sadašnje stanje u OC "Jahorina", kada su u pitanju dugovanja, proizvod koncepcijske greške u koracima.
"Tu nedostaje veoma mnogo znanja, struke i dobre volje, jer takvi centri su u principu aktivniji ljeti nego zimi. Kao primjer navodim austrijske skijaške centre koji su mnogo posjećeniji ljeti i donose više novca, nego što je zimska varijanta", rekao je Pavlović. On je dodao da se sve to mora kreativno osmisliti i prilagoditi programe za turiste koji vole da pješače, planinare, voze planinske bicikle po blagim stazama i drugo.
"Mnogo je stvari koje treba i koje se mogu uraditi da bi to postao centar za cijelu godinu, a ne samo za zimsku sezonu", rekao je Pavlović.
Podsjećamo, IRB RS je ranije kupila 15 miliona KM vrijedne obveznice OC "Jahorina", s klauzulom koja omogućava konverziju obveznica u akcije. Međutim, OC je od početka imao problema s otplatom obaveza po osnovu emitovanih obveznica.
Potom je OC "Jahorina" IRB-u RS predložio konverziju obveznica u akcije, po cijeni od jedne KM. Međutim, u IRB-u RS su smatrali da je ta vrijednost precijenjena i da akcije OC "Jahorina" vrijede znatno manje, što se pokazalo tačnim jer se niko nije prijavio da kupi 10.213.256 akcija Fonda za restituciju za 10.213.256 KM, koje su bile ponuđene na Banjalučkoj berzi.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: vranex - 23 Veljača, 2015, 13:43:33
Ako je drzava ulozila lovu, valjda je zato sto je smatrala Jahorinu strateskom investicijom.
Sad kad je krenulo kako treba napokon, treba dati veci grace period jer inace nisu ni trebali ulagati. Neka preduzece stane na noge, i hitno da osmisli ljetnju varijantu.
Ima nas entuzijasta sa gomilom ideja, sto visimo na Jahorini i ljeti, nek naprave otvoreni sto ili sta vec, iznesu se prijedlozi, napravi se analiza isplativosti i odmah punom parom u izgradnju sadrzaja.
Najbitnije je sada naci atraktivne prijedloge sa sto manjim ulaganjem (tipa mtb downhill staza a da se dvosjed ogorjelica koristi za uspon, i slicne stvari).
Mislim da bi trebalo poraditi i na deminiranju prema Trnovu, jer iskreno nije prijatno znati da ako zabrljas put mozes ostati bez noge ili glave..
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: HeAd - 23 Veljača, 2015, 15:33:51
jednino se hirurski preciznim rezovima mogu stvoriti uslovi da OC ispliva, a to je otpustanje radnika (realno u Bistrici ih pola cese jaja,  a druga polovina i ne dolazi na posao)...
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Radiohead - 23 Veljača, 2015, 16:11:20
Dosadno mi slusati ovo kod nas vise, relativizirali smo ove milione do krajnje granice, ko se vise3 osvrce na ove cifre
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 23 Veljača, 2015, 17:57:20
Ma ekstra je nekima došla situacija da nema snijega prošle godine, taman da devalviraju OC. Opet po stoti put mi nije jasno da neko ko se bavi zimskim turizmom ne uračuna jednu od 5 godina da će biti katastrofa, a direktno zavisi od prirode...ili možda jesu uračunali! austin:(
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: smislo - 23 Veljača, 2015, 18:05:06
jednino se hirurski preciznim rezovima mogu stvoriti uslovi da OC ispliva, a to je otpustanje radnika (realno u Bistrici ih pola cese jaja,  a druga polovina i ne dolazi na posao)...

Pa ne bih se slozio, bio 10 dana u Bistrici, pisem dok cekam avion u Becu, ovi sto su radili su pravo radili i trudili se... Isti konobari su bili kod sestosjeda Ogorjelice, i pekli cevape i prodavali pice...po meni su radili i previse...
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: HeAd - 23 Veljača, 2015, 18:15:45
Jesi gledao bilanse, trebalo ih je 30 biti i peci cevape (:smijeh:
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: mijat - 23 Veljača, 2015, 18:31:21
zar je moguće da nekome treba jedna loša sezona pa da dve naredne (ako vreme dozvoli) radi dobro??? baš o ovome o čemu se sada razglaba pričali smo korisnik i ja na žici pre 7 dana  regge
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Sinke - 23 Veljača, 2015, 20:05:46
I još kaže da je srbija uližila 80 miliona evra u kopaonik, pa ga onda kupio Kostić....to ne navodi.
Kostić nije vlasnik Kopaonika, vlasnik je javno preduzeće Skijalista Srbije.

Jahorina ima dobru sezonu, povučeni su brojni pozitivni potezi, treba sačuvati ovaj zamajac i pozitivnu atmosferu.

Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 23 Veljača, 2015, 22:58:47
Mk rizort upravlja valjda, vlada odlučuje al ovi upravljaju ili tako nešto.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: mijat - 23 Veljača, 2015, 23:04:57
MK zvanično nema nikakve veze sa skijalištem 3:( navodno je prodao i grand hotel!?
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Sinke - 23 Veljača, 2015, 23:10:59
@Korisnik
MK Resort samo upravlja sa svojim hotelsko ugostiteljskim objektima Kopu.

Skijalistem upravlja i vlasnik skijalista je SS.

Verovatno Kostic ima odredjenog neformalnog uticaja na javno preduzece SS kao vlasnik najvecih hotela na Kopu i kao uticajan tajkun.
Ali nista vise od toga.
Uostalom MK Resort mu dodje kao hobi u poredjenju sa ostalim poslovima.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 24 Veljača, 2015, 09:27:28
Znači loše sam skontao...ajde još bolje onda, u državnom vlasništvu a radi ko doksa. Eto primjera. pa nek prepisuju.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: vip-jahorina - 24 Veljača, 2015, 13:58:15
Vaskovicev blog:


http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2015/02/olimpijski-centar-jahorina-je-unisten-i.html
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: HeAd - 24 Veljača, 2015, 14:10:45
Mozda je sve tacno ali da su sestosjedi predimenzionirani i gotovo neupotrebljivi  (head)
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 24 Veljača, 2015, 15:11:15
Ovaj čovjek je izgubio svaki kredibilitet prije 10 godina, možda nekad nešto i utrefi, a kako i nebi kad kenja po toliko stvari, ali nije relevantan ni da kaže dobro jutro.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: vip-jahorina - 24 Veljača, 2015, 15:21:04
meni u ovom tekstu ima totalno suludih izjava tipa predimenzioniranja, ali ovo za doticnu gospodu je ono o cemu smo godinama ovdje pisali.
isto tako o ostavkama u decembru koje nadzorni odbor nije prihvatio.
pametan potez jer su vidjeli u sta su se uvukli
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: raca - 03 Ožujak, 2015, 11:27:38
Nema domacina, nema ni domacinstva.... Na Jahorini, prihodi su relativno stabilni samo je problem nestrucno i nedomacinsko upravljanje istom. Nije samo OC problem, sve interesne grupe na Jahorini doprinose losem stanju.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Radiohead - 04 Ožujak, 2015, 16:09:16
Nije to nista, ja sam u nedjelju platio pisanje na Bjelasnici 0,50KM pa ti vidi sta je predimenzionirano
Drustvo je generalno sj...., sa bilo koje ''strane'' i ovo su samo rezultati toga
A uvijek mi padne na pamet sta je stvari koje ne znamo i koje nece isplivati nikada...
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: BL - 04 Ožujak, 2015, 20:37:49
Ovaj čovjek je izgubio svaki kredibilitet prije 10 godina, možda nekad nešto i utrefi, a kako i nebi kad kenja po toliko stvari, ali nije relevantan ni da kaže dobro jutro.

.. ja pomisli da je veče. 
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: ninodragoljub - 04 Ožujak, 2015, 22:00:54
Vasković je prodana duša postao onoga trenutka kada se uhvatio u kolo sa mrziteljima Jahorine (i područja malo šire od Jahorine) u emisiji 60 minuta. A da je u pravu za malverzacije Koromana i ostalih podobnih ''stručnjaka'', jeste.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Radiohead - 05 Ožujak, 2015, 16:07:40
Dosadan si sa komentarima
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 27 Ožujak, 2015, 11:46:34
http://www.nezavisne.com/posao/privreda/OC-Jahorina-ponistio-oglas-o-prodaji-zemljista-296343.html

Uprava Olimpijskog centra "Jahorina" Pale poništila je oglas o javnoj prodaji nepokretnosti putem licitacije, koji se odnosio na dvije parcele ukupne površine oko 1.600 kvadratnih metara.
Naime, u pitanju je bilo zemljište ispod upravne zgrade s objektom upravne zgrade površine 356 kvadratnih metara, te zemljište na prostoru nekadašnjih "Trgovki" površine 1.250 kvadrata.
Iz Olimpijskog centra "Jahorina" juče su nam kazali da se u ovom slučaju radi o problemima tehničke prirode i da će oglas biti ponovljen u što skorije vrijeme, o čemu će javnost biti obaviještena putem medija i internet stranice ovog društva.
Kako su "Nezavisne" ranije objavile, OC "Jahorina" je ponudio na prodaju ove nepokretnosti, čija je početna prodajna cijena 700 maraka po kvadratnom metru, a prihod od prodaje su planirali uložiti u unapređenje usluga Centra. Međutim, novac bi svakako dobro došao i za saniranje dugovanja koje ovo preduzeće ima.
Inače, OC "Jahorina", i pored toga što ove godine ima rekordan broj skijaša, neće uspjeti da izmiruje dugovanja prema Investiciono-razvojnoj banci RS za emitovane obveznice. Tako će svi prihodi od ove godine poslužiti za sanaciju dugovanja prema dobavljačima, koji iznose oko 800.000 KM, te za isplatu četiri plate radnicima i izmirenje doprinosa.

E hajde sada da rezimiramo, u koliko totalno neperspektivnih preduzeća se dokapitalizuje, ulaže, sipa u šuplje itd... Valjda će se prepoznati i OC kao preduzeće sa budućnošću pa mu se pomoći. Ali evo po stoti put mi se čini da se ne traže pravi krivci za stanje nego se samo plasiraju posledice katastrofalnog ponašanje prethodnih menadžmenta.


Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: zum - 27 Ožujak, 2015, 23:49:22
Svidjelo se to nama ili ne, Korman sjedi u OC-u jos uvijek.
Poznavajuci sadasnje OC rukovodstvo, ne vjerujem da Koroman moze zucnuti, ali nikad guji ne vjeruj.
Naslov: NA PODRUČJU JAHORINE PROGLASITI STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE
Autor: MiKuLa - 26 Veljača, 2016, 16:43:44
Veliko je breme dugova nastalih predhodnih godina, a nedostatak snijega ne pomaze da se iz te gabule izadje:

... Direktor OC "Јahorina" Velibor Lazarević upoznao je predstavnike grada o činjenici da je gubitak ovog preduzeća mnogo manji od akumuliranog, izazvanog troškovima amortizacije, dugovanjima iz prethodnih godina i sudskim presudama ..

Ostatak teksta pogledajte ovdje : http://www.vip-jahorina.org/blog/dugovanja-i-posljedice-za-oc-jahorinu.php
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: md - 27 Ožujak, 2017, 15:28:04

E jbg....

http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Jahorina-u-minusu-435-miliona-KM/232919.html (http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Jahorina-u-minusu-435-miliona-KM/232919.html)
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 11 Travanj, 2017, 13:37:57
http://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Olimpijski-centar-Jahorina-cilja-mjesto-ski-sampiona/420807 (http://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Olimpijski-centar-Jahorina-cilja-mjesto-ski-sampiona/420807)

ЈАХОРИНА - Јахорина мора постати лидер у региону, како зимског, тако и свих других видова туризма, који се вежу за планину и активности на планини током читаве године.
Визија је то којом се воде у Олимпијском центру "Јахорина", лидеру зимског туризма у БиХ, који у будућности планира постати водећи ски-центар региона због свих предиспозиција и имиџа који ова планина има, а нарочито имајући у виду да су на њој 1984. године одржане Зимске олимпијске игре.
Олимпијски центар послује као акционарско друштво с већинским државним капиталом у којем је запослено 130 људи, а тај број у сезони расте и до 200. Занимања су дијелом везана за туризам и рад у хотелској индустрији, док се на скијалишту појављују специјализована занимања везана за управљање инфраструктуралним системом.
Основне дјелатности друштва су управљање инфраструктуром и пружање услуга на скијалишту Ски-центра на Јахорини и пружање услуга у хотелу "Бистрица" и пратећим угоститељским објектима.
Хотел, који је изграђен за потребе XИВ зимских олимпијских игара налази се на најљепшем јахоринском видиковцу, 1.620 метара изнад мора. Располаже са 152 собе и осам апартмана, а све собе имају купатило, ТВ са сателитским програмом, директну телефонску линију. Ту су и затворени базен, сауна, теретана, сала за стони тенис и билијар, ски-гардероба, ски-рентал. Од љетних садржаја садржи спортске терене за мале спортове, велики травнати терен и друго.
У ОЦ "Јахорина" оцјењују како у нашим околностима Јахорина може бити задовољна досадашњим активностима, али мора да се приближи конкуренцији у окружењу, која је у претходним годинама направила искорак.
"Наш туристички производ још није комплетан и потребно је што прије завршити започети инвестициони циклус, како би наш наступ на тржишту могао да буде што снажнији и како бисмо оправдали досадашње инвестиционе активности. Потребно је, прије свега, завршити систем вјештачког осњежавања, изградити неколико нових ски-лифтова, изградити паркинг и садржајно и манифестационо ојачати понуду дестинације. Све ово су активности у које мора да се укључи шира друштвена заједница, пошто Олимпијски центар из сопствених извора не може ријешити наведене проблеме, али би било веома значајно да се процес уређења дестинације убрза, како се не би губило вријеме и корак у односу на конкуренцију", кажу у овом олимпијском центру.
Покретачи су и организатори већине активности у вези са боравком гостију на Јахорини и то сматрају њиховим највећим пословним успјехом. Развојем и инвестицијама унутар Олимпијског центра дошло је до интензивне градње смјештајних капацитета у хотелима, пансионима, апартманима и кућама, тако да је сада број лежаја на планини преко 5.000, а што је важан предуслов за унапређење свих осталих садржаја и услуга у дестинацији.
"Наши пословни резултати су на нивоу промета од три до пет милиона КМ, али ми индиректно својим активностима и у зависности од квалитета зимске сезоне стварамо предуслове за промет на Јахорини који се мјери десетинама милиона КМ. Наша процјена је да добром зимском сезоном укупан промет свих привредних субјеката везаних за Јахорину као дестинацију достиже и до 50 милиона КМ", закључили су они.
О пројекту
Пројекат "50+" покренули су "Независне новине" и Привредна комора Републике Српске, а у оквиру пројекта промоције домаће производње "Наше је боље".
Он ће трајати током 2017. године, а планирано је континуирано представљање успјешних приватних предузећа која послују у нашој земљи, а запошљавају 50 и више радника.
Циљ пројекта је представити што више позитивних примјера приватног предузетништва, како бисмо подстакли инвестиције и развојне програме и како би јавност била упозната с пословним могућностима, производним асортиманом или услугама које пружају домаће компаније. Пројекат је подржао и град Приједор.
 
Профил
Назив: Олимпијски центар "Јахорина"
Сједиште: Јахорина
Основано: 2003.
Дјелатност: Туризам и угоститељство
Број запослених: 130 (у сезони до 200)
Контакт: оц-јахорина.цом, 057/270-090

Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Pepo - 15 Travanj, 2017, 21:07:24

Неизвјесна будућност ОЦ-Јахорина
Иако је завршена врло успјешна туристичка сезона, будућност ОЦ-Јахоринаа као акционарског друштва, је неизвјесна.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=249740 (http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=249740)
https://youtu.be/JawOf9qXcqc (https://youtu.be/JawOf9qXcqc)


Шта значи то да  су ријешени имовинско-правни односи на девастираним хотелима Јахорина, Партизан, Шатор?

Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 15 Travanj, 2017, 22:40:48
Decenijama se pokušava uvjeriti javnost da je Jahorina toliko propala da se treba prodati za 1KM...napravio bih paralelu, kada je fokswagen bio u ogromnim dugovima, njemačka vlada ga je subencionisala, odbila dugove, napravila neku varijantu i digla ga (ista ona njemačka koja nama trubi o tržišnoj ekonomiji), iz jednog jedinog prostog razloga a to je NACIONALNI interes. Jahorina je u najmanju ruku regionalni interes, ali je najveći problem što se pored nacionalnog/regionalnog pojavljuju mnogi lični ili lokalni interesi... čuj SDS pravio analizu, stranka...politička opcija...nemaju nimalo interesa da seru po ovima na vlasti, jok!
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: mijat - 16 Travanj, 2017, 09:10:43
decenijama se priča kako je sve super, kako je završena još jedna sezona sa pozitivim rezultatom, kako se vraćaju dugovi i kamate, ... dokle više? dug je 21 milion a od toga 9 miliona glavnica duga i kamate  :X
kreće se u novi investicioni ciklus samo ne znam koji? da se popravi elektronika na 6-guzu ili šta? to nije investicija  regge dokle će više država ili IRB da finansijaraju bure bez dna? treba preseći što pre, ovakvo stanje može da traje do besvesti a sve na štetu nas skijaša, nekome možda ovakvo stanje odgovara ali nama, običnim skijašima i ljubiteljima jahorine ne odgovara nikako (head)
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 16 Travanj, 2017, 20:03:09
Niko ne priča kako je sve super, pogrešna teza u startu. Mijate, da nisi osnovao SDS u Iloku? :) :) :)
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: mijat - 16 Travanj, 2017, 23:22:58
ako nisi primetio na ovom forumu se klonimo politike  regge
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 17 Travanj, 2017, 15:35:50
Podržavam, ali se analiza  odnosi na politiku...pa u tom kontekstu, ništa više.


ako nisi primetio na ovom forumu se klonimo politike  regge
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 12 Svibanj, 2017, 11:37:18
http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/podrska-izgradnji-industrijske-zone-i-stabilizaciji-oc-jahorina (http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/podrska-izgradnji-industrijske-zone-i-stabilizaciji-oc-jahorina)


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas namjeru načelnika opštine Pale Boška Jugovića da na lokaciji fabrike "Koran" bude izgrađena industrijska zona, te da se pristupi stabilizaciji Olimpijskog centra "Jahorina", čemu će doprinijeti i Vlada Srpske.


Predsjednik Republike Srpske razgovarao je sa Jugovićem u Banjaluci o novim projekatima i stanju u opštini, te pozdravio i podržao njegov rad u nimalo lakim uslovima u kojima skupštinska većina čini opstrukciju u projektima značajnim za razvoj Pala.

U razgovoru je ponovljeno da Jugović ima punu podršku svih institucija Republike Srpske koje će, uprkos opstrukcijama, zajedno sa načelnikom učiniti sve na razvoju Pala, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske

Dodik je razgovarao odvojeno i sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem i čestitao mu preseljenje opštinske administracije u novu opštinsku zgradu u Andrićgradu koja je funkcionalnija i u kojoj će građani Višegrada moći brže da rješavaju sve administrativne zahtjeve.

Predsjednik Republike Srpske dao je punu podršku Đureviću za realizaciju planiranih projekata na području opštine Višegrad i naglasio da će i Vlada Republike Srpske i Višegradu pomoći u njegovom razvoju.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: ninodragoljub - 12 Svibanj, 2017, 17:50:58
E sad mi je lakše. Obećao Predsjednik a On ne laže.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Pepo - 15 Svibanj, 2017, 20:56:20
E sad mi je lakše. Obećao Predsjednik a On ne laže.


Čini mi se zajedljivo.
Godinama se čeka na osnježavanje koje se smatra ultimnim rješenjem svih problema.
Evo znači rješenja, trampiti objekate za snjeg.
Ipak, mislim da je najveća dobit za oc da se riješi kredita za tri šestosjeda koji su u stvari najveći generator gubitaka.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=253264 (http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=253264)
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: vip-jahorina - 16 Svibanj, 2017, 04:34:27
OCu su skinuta "dugovanja" te im je deblokoran racun. Tako da konacno opet mogu poslovati.

S druge strane se radi na novoj OC Jahorini.
Novi direktor treba da dodje iz Srbije, covjek koji je svojim sistemom "Skijalista Srbije" digao na noge. Osim toga u nadzornom odboru su relativno sigurni par ljudi, medju kojima su (imena u grupi stalnoh forumasa).

Prvo u planu im je nas prijedlog iz 2010 o skracivanju dvosjeda Poljica, novom liftu, a onda kroz godisnje investicije o jezeru i osnjezavanju Poljica.
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: Korisnik - 17 Svibanj, 2017, 09:39:21
Hajde, konačno da se nešto pokrene. Ono u šta sam siguran je da će cijene ski pasa ići na gore. VIP-e jel imaš dinamiku radova, vezano za osniježavanje i skraćenje dvosjeda? ili sve čeka uspješnu prodaju?
Naslov: Odg: Dugovanja
Autor: dugokontov - 01 Lipanj, 2017, 12:30:52
http://www.ekapija.com/website/bih/page/1770941/Mogu%C4%87a-prodaja-pet-hotela-na-Jahorini-Kona%C4%8Dna-odluka-u-junu

Citat:

Moguća prodaja pet hotela na Jahorini - Konačna odluka u junu

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina mogao bi ponuditi na prodaju pet hotela iz svog turističkog kompleksa s ciljem poboljšanja poslovanja, a konačna lista objekata, koji će biti ponuđeni kupcima, biće poznata idućeg mjeseca.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković juče je rekao da je dogovaran koncept rješavanja problema Olimpijskog centra kako bi bili stvoreni uslovi da devastirani objekti budu dokapitalizovani i na kraju privatizovani, a dobijeni novac usmjeren u osnježavanje.

- Zadatak je na menadžmentu Jahorine da predloži Vladi RS šta dalje. Devastirani objekti sada su beskorisni, ali oni imaju svoju vrijednost. Tražimo od menadžmenta da u roku od 30 dana dostavi Vladi sve informacije. Zajedno sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS radimo na uknjiženju spornih objekata - kazao je Gluhaković.

Dodao je da je, prema podacima koje su dobili od Olimpijskog centra, riječ o hotelima Bistrica, Košuta, Jahorina, Partizan i Koran.

- Neki objekti se mogu pretvoriti u reprezentativne. Nama je cilj da svi objekti koji se ne koriste stave u funkciju i da ih prodamo ili privatizujemo - rekao je Gluhaković.

Vršilac dužnosti direktora OC Jahorina Goran Brčkalović rekao je da za pomenutih pet hotela postoje i sudski sporovi.

- Moramo prvo riješiti taj problem. Nastajaćemo da sve informacije dostavimo Vladi RS u predviđenom roku - kazao je Brčkalović i dodao da će za vještačko osnježavanje biti potrebno 15 mil KM.

Olimpijski centar Jahorina prošlu godinu završio je u minusu od 4,35 mil KM, dok je akumulirani gubitak ovog preduzeća dostigao 21,12 mil KM.