Jahorina - ski & board zajednica - Forum

Novosti, obavještenja, savjeti => Novinski kutak => Autor teme: loop - 25 Siječanj, 2010, 01:08:58

Naslov: ZOI mladih 2015
Autor: loop - 25 Siječanj, 2010, 01:08:58
http://www.palelive.com/pocetna/aktuelnosti-pale/7228-Sarajevo-i-I-Sarajevo-se-kandiduju-za-ZOI-mladih.html

ovo sam negdje naša..
Naslov: Odg: ZOI mladih 2015
Autor: vip-jahorina - 25 Siječanj, 2010, 01:16:44
Grad Istočno Sarajevo i Grad Sarajevo ovih dana pokreću niz aktivnosti usmjerenih na kandidaturu ovih gradova za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade koja će biti održana 2015. godine, izjavio je Srni zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović. "Jedan dio aktivnosti u ovom procesu su već završili Olimpijsi komitet BiH i olimpijski centri. Sada ćemo zajedno sa Komitetom početi da mobilizujemo sve ključne opštinske, kantonalne, entitetske i institucije BiH kako bi dobili njihovu podršku za realizaciju ove ambicije", istakao je Živanović.
Prema njegovim riječima, pred gradskim organima su konkretne aktivnosti kako bi se stvari pripremile za posjete evaluacijskih komisija koje će procijeniti kvalitet uslova za održavanje ove sportske manifestacije.

"U toku godine imaćemo cijeli niz evaluacija kako bi krajem godine znali da li smo zvanični kandidati za domaćina Zimskih olimpijskih igara za mlade", naglasio je on.

Ukoliko bi BiH dobila kandidaturu, kaže Živanović, period do 2015. godine bio bi dovoljan da se gradovi dobro pripreme i osposobe trenutne potencijale koji se ne koriste i određenoj mjeri su zapušteni.

"Jednostavno, potrebno se organizovati u smislu transporta i prijema sportista koji bi dolazili. Imamo dovoljno vremena, pod uslovom da ovaj projekat prihvatimo kao projekat od značaja za BiH, kao nešto što bi nas snažno promovisalo u svijetu i što je u interesu i BiH i njenih entiteta, kao i svih ostalih upravnih nivoa", ocijenio je Živanović.

izvor: Srna
Naslov: Odg: ZOI mladih 2015
Autor: vip-jahorina - 25 Siječanj, 2010, 01:19:37
ovo sam vec negdje nacuo i naravnó da je dobra ideja, jer je u planu da se SA+iSA kandiduju za ZOI neke 2020/24 godine. To bi bila kao priprema.
Da mozemo, to smo vec dokazali 84, da li imamo ovaj put snage i energiej za takav projekat, videjt cemo
Naslov: Odg: ZOI mladih 2015
Autor: skiDeki - 25 Siječanj, 2010, 21:57:43
Puno para je potrebno za taj projekat, ali ja bi voleo da opet dobijemo tu cast!
Naslov: Odg: ZOI mladih 2015
Autor: raca - 29 Siječanj, 2010, 14:00:35
Jedno su ideje a drugo su mogucnosti. :) VIPe 1984 i 2014, na nasu zalost, buducnost ne znaci napredak. Cak i te prve, par godina prije umalo nisu pripale Koritini, jer se kasnilo sa radovima i izgledalo je da Sarajevo nece uspjeti da ih organizuje. Kortina je vec bila pocela da se priprema, jer su bili ubjedjeni da ce opet dobiti (vanredno) organizaciju ZOI. Tad su dopustili i starnim firmam sponzorstva, Toyoti, i kojekome... Cjela bivsa drzava se bila zalozila da to uspije.

Nista nije ne moguce, samo mi sve zvuci na jos jednu ideju ljudi koji nemaju bas mnogo dodira sa planetom zemljom. Jedino opet neka politicka igra da bude, ali i u tom slucaju bi sve finansirao i organizvao neko sa strane.