Jahorina - ski & board zajednica - Forum

Novosti, obavještenja, savjeti => Novinski kutak => Autor teme: vip-jahorina - 03 Veljača, 2010, 12:14:18

Naslov: LAJTNER POSJEDUJE SVE SERTIFIKATE
Autor: vip-jahorina - 03 Veljača, 2010, 12:14:18
BANjALUKA, 3. FEBRUARA (SRNA) - Italijanska firma "Lajtner", kojoj je povjerena izgradnja dva nova šestosjeda na Jahorini, posjeduje sve potrebne medunarodne sertifikate i licence za te radove, tvrdi direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman.

"Kompanija `Lajtner` spada u red renomiranih svjetskih firmi kada su u pitanju poslovi na izgradnji instalacija vertikalnog transporta na skijalištima i postavljati pitanje da li posjeduje licencu za izvodenje radova tog tipa poslije desetina realizovanih slicnih poduhvata u najvecim zimskim centrima u Evropi i svijetu, krajnje je neprimjereno", rekao je Koroman reagujuci na izjavu ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovica da ce tražiti da se provjeri kako se moglo desiti da italijanska firma dobije ovaj posao iako nema licencu.
                                                               
On je podsjetio da je "Lajtner" posao ugradnje šestosjednih žicara dobio na medunarodnom tenderu koji je, zbog složenosti i zahtjevnosti cijelog poduhvata, podrazumijevao najviše tehnicke zahtjeve i potvrdeno iskustvo u realizaciji slicnih projekata.
"Sama ta cinjenica uticala je i na to da su se na medunarodni tender prijavile tri vodece svjetske kompanije u ovoj oblasti. Sve one su, pa tako i `Lajtner` koji je na kraju dobio ovaj posao, dostavile traženu dokumentaciju, sve potrebne licence, kao i sertifikate koji potvrduju dostignute najviše standarde u radu", rekao je Koroman za "Fokus".

On tvrdi da se sva dokumentacija nalazi u direkciji Olimpijskog centra "Jahorina" i da svi koji to žele mogu da je dobiju na uvid. "To su fakti, a sve drugo spada u domen najobicnijih spekulacija koje ne mogu, niti želim dodatno da komentarišem, jer nisu utemeljene na cinjenicama i bilo kakvim argumentima, vec su proizvod nagadanja po sistemu rekla-kazala", rekao je Koroman.
Ministar Gluhakovic izjavio je juce da je od novinara saznao da je posao ugradnje šestosjeda na Jahorini dobila firma "Lajtner" koja nema licencu i najavio provjeru. On je naveo i da Ministarstvo ima informaciju da ugradnja ski-liftova nije pocela, jer treba da se riješe imovinsko-pravni odnosi.
Naslov: Odg: LAJTNER POSJEDUJE SVE SERTIFIKATE
Autor: DarkoN - 03 Veljača, 2010, 12:18:33
hoce li nama g. koroman napokon da kaze sta je u pitanju? ili ce i dalje da prica suplju pricu, da intervju koji stane na pola strane u novinama a iz njega se ne moze izvuci nista osim da sestosjedi ne rade i da se ne zna kada ce da prorade. sad mi je jako drago sto su se mediji umjesali, da vidimo kakve ce jos izgovore da smisle.