Pozdrav Gost

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Kopaonik nije još izbacio cenovnik za 2022/23, verovatno će se ispratiti cenovne promene i kod njih, tradicionalno :)
2
Ove godine malo skuplji od Kopa. Tamo je dnevna u sezoni 4300 dinara sto je 71,85 maraka. :)
3
Najavljeni infrastrukturni projekti:
https://www.oc-jahorina.com/u-novu-zimsku-sezonu-sa-brojnim-infrastrukturnim-novitetima/

Nisam samo razumeo hoće li ovo biti realizovano do početka ove skijaške sezone? :)
4
hahha, cenovnik je vrh, stigoše Kopanik lagano :D :D
5
Eh, kamo sreće da više liči na Zlatibor. Ono što je Zlatibor to bi otprilike trebale biti Pale, a što je skijalište Tornik to je Jahorina. Na Torniku skoro da i nema smještaja, a gondolom dužine 9 km je povezan sa Zlatiborom. Planiraju aktivirati i drugo skijališe Čigotu tako što će napraviti krak gondole od međustanice Jezero. Tamo je tek pusto. Centar Zlatibora je uvijek bio vašar koji radi 365 dana godišnje, tu su zaista dopustili prekomjernu izgradnju, ali su planine još uvijek pošteđene.

Naravno, jasno je da od Jahorine ne treba praviti centar Zlatibora. Htio sam samo da napomenem da razvoj Zlatibora zapravo ima mnogo više smisla nego razvoj Jahorine danas, i da ga ne treba koristiti kao negativan primjer, već upravo suprotno. Svi naši ski centri zapravo debelo zaostaju, upravo za Zlatiborom.
6
Bio sam gore 3 dana i iznenadjen sam vidjenim. Planina se i ne vidi od objekata koji se uopste ne uklapaju u ambijent (mislim neki ako se pokrene kliziste ce zavrsiti u Palama). Pored zita novi hotel cak i prekinuo dio staze radi pravljenja tunela do hotela. Ako se hitno ne prekine sa silovanjem planine  desit ce se isto sto i sa Zlatiborom. Da ne govorim da niko ne misli o pratecoj infrastrukturi (voda,struja,sirina puta..). Sve u svemu smjestajni kapacitet vec sledece sezone mislim da ce se uduplati, a to staze tesko da ce podnijeti ako ostane navala turista na Jahorinu..
“Misleći da će odjednom dobiti sve zlato koje je guska mogla dati, ubio ju je, otvorio i pronašao ništa.” – Ezop  ideea:(
7
Tema je stanje na Jahorini. Eventualne informacije oko openinga, koncerata, razlicitig dogodjaja i sl. na portalu oc jahorine.
8
Hoce li biti ski opening prva dva vikenda u decembru kao i prosle godine?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

9
Hoće li stići taj snow factory koji radi na +10C za Praču? Koliko sam shvatio treba da naprave novo jezero, da osvijetle staze + novi ski lift, a već je pola septembra prošlo.
10
Kad spust staza bude po procjeni OC ok, vjerujem da ce sve pustiti. Trenutno to im nije tema.
 Str: [1] 2 3 ... 10