Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Gondola
Pozdrav Gost

Gondola

• 356 Odgovora
  • 210310 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

HeAd

• 4369
Odg: Gondola
« Odgovori #15 u: 13 Listopad, 2010, 20:26:24 »
ako ako...mislim da bi se  prvo gore trebale rjesiti neke stvari i skontati sta sa onim zapaljenim hotelima koji ruze kompletnu planinu...te nabaciti novi asfalt..prosiriti put( kao i infrastrukura).izgraditi dobar wellnes...osnjeziti cjelu planinu i prosiriti staze(ocistiti od kamenja)...a onda se baviti ovim svemirskim projektima poput ove gondole...ok je to projekat al Jahorina je pitoma planina na nju moze doci svako autom mozda je ovo malo preuranjeno...tako reci sve mi smrdi na kradju sume....

ako krenu sa gondolom valjda ce i sveo ovo ostalo raditi usput nisu valjda tolko ludi da sve ostalo zapostave

da je austrija ne bi sumljao ali... (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #16 u: 13 Listopad, 2010, 20:30:49 »
prvo kamenje sa staza a onda gondole

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #17 u: 13 Listopad, 2010, 20:39:05 »
ako ako...mislim da bi se  prvo gore trebale rjesiti neke stvari i skontati sta sa onim zapaljenim hotelima koji ruze kompletnu planinu...te nabaciti novi asfalt..prosiriti put( kao i infrastrukura).izgraditi dobar wellnes...osnjeziti cjelu planinu i prosiriti staze(ocistiti od kamenja)...a onda se baviti ovim svemirskim projektima poput ove gondole...ok je to projekat al Jahorina je pitoma planina na nju moze doci svako autom mozda je ovo malo preuranjeno...tako reci sve mi smrdi na kradju sume....

ako krenu sa gondolom valjda ce i sveo ovo ostalo raditi usput nisu valjda tolko ludi da sve ostalo zapostave
to je vrlo interesantan projekat i nije preuranjen jer bi se sa ovim jahorina znacajno rasteretila sto se tice dolazaka sa autom, jer je gore vec veliki problem parkiranje.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #18 u: 13 Listopad, 2010, 20:42:55 »
Interesantan jeste ali...ima precih stvari.....a sto se tice toga povratna karta za tu gondolu ce ti biti 10 KM ko kad gledam...e sad nas cetvorica po 10KM to je 40KM...pa ti vidi ...ta gondola ne vjerujem da bi bila u sklopu ski karte...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #19 u: 13 Listopad, 2010, 20:49:17 »
vjerovatno bi bila u sklopu ski pasa. u sloveniji je recimo vožnja gondolom 20 evra. kad se popneš na vrh ne moraš da skijaš a ako želiš daš kartu od gondole i u zavisnosti od toga koliko želiš još da skijaš doplatiš. ili ako ćeš uzeti poludnevni ski pas, to ti je otprilike ta cijena.

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #20 u: 13 Listopad, 2010, 20:52:56 »
kako vidim ovo je projekat opstine pale i firme majnex...znaci nema veze sa OC...tako da ne vjerujem da bi karte bile u sklopu ski pasa...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

« Odgovori #21 u: 13 Listopad, 2010, 22:19:36 »
Radi se o iskljucivo privatnom projektu. Opstina je samo usvojila plan, koji je po regulacionom i master planu predvidjen. Majnex je izvodjac i investitor. Leitner je vjerovatno kao strucno lice tu u igri, jer imaju sve potreben licence.

Znaci, za ocekivati je da nece karte biti u cijeni ski pasa, ukoliko se sa OC-om nesto droge ne dogovore.

Medjutim, kako da nas natjeraju da se koristimo gondolom (nadam se da nece ovo neko od njih procitati)? Recimo vikendom zabrane prolaz do Jahorine (osim onih sto imaju kuce, placen smjestaj i sl.) a sve vikendase natjeraju da ostave auta na Palama i plate do gore. U principu, veoma realno, jer ne vjerujem da ce iko od nas platiti predpostavuimo 10KM da se dobaci do Jahorine, a moze za 2 KM nafte sa autom. Ako jos recimo porodica sa 4 osobe, to je 30-40 KM.
Znaci ili ce biti neke zabrane ili ce se morati dogovoriti sa OC-om. Zakonski im to nece proci, jer vjerujem da ce se vec dosta njih tome suprotstaviti.

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #22 u: 13 Listopad, 2010, 22:28:02 »
sto se tice zabrana bolje im je da ne pokusavaju. jer ce otjerati i ovo malo ljudi sto dolaze, mada kod nas je sve moguce.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #23 u: 13 Listopad, 2010, 22:33:17 »
fin prijekat ali po mom misljenju preuranjen....
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║

*

loop

• 1042
« Odgovori #24 u: 13 Listopad, 2010, 23:34:44 »
izgleda meni da je ovi ''majneks'' platia i šefa i stanicu  :-\
allways stand sideways!

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #25 u: 14 Listopad, 2010, 01:19:04 »
mislim da je jo rano pricati o gondoli oni da imaju 15 miliona verovatno bi ih do sad ulozili u neki sigurniji posao

*

brera

• 7221
« Odgovori #26 u: 16 Listopad, 2010, 06:28:38 »
mislim da je jo rano pricati o gondoli oni da imaju 15 miliona verovatno bi ih do sad ulozili u neki sigurniji posao
:bravo::( :bravo::( :bravo::( Baš tako. Da bi se ta investicija povratila, treba se poklopit više stvari. A mislim, ne 1000% sam siguran, da je puno, puno drugih stvari bitnije i hitnije napravit na JA, nego gondolu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*

Peglas

• 259
« Odgovori #27 u: 16 Listopad, 2010, 08:54:37 »
I ja sam mišljenja ko Head i Brera da ima puno važnijih stvari za uraditi na Jahorini nego što je gondola.
Pa evo pretpostavka da sad postoji ta gondola, da li bi broj gostiju na Jahi bio veći, odnosno veći prihodi, jer sve se vrti oko para?
Moje mišljenje da ne bi, upravo iz tih gore pomenutih razloga i onaj najvažniji, pogrešna politika cijena koju vode ljudi na Jahorini.
Oni nikako da shvate da niža cijena znači veći broj gostiju i veći prihod a ne obrnuto što se tiče cijena. ;)

...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

*

brera

• 7221
« Odgovori #28 u: 16 Listopad, 2010, 10:15:11 »
Da se razumjemo, nisam ja protiv razvitka JA!!!!!!! Ali, puno, puno stvari je potrebno prije sredit i puno su potrebnije za razvitak JA. Prije otprilike 20 godina su planirali gondolu na Roglu ali su odustali. Pa su radije napravili fudbal stadion sa tartan stazom, dvoranu(3 igrališta za košarku, teretana, squaš,..), bazen i saune, radi se još nordijski centar(nije dovršen ali je u prošloj sezoni već bilo svj. kup u trćanju)........  SKI CENTAR Rogla živi i radi cjelo ljeto pa se odustalo od gondole, pa makar stoji iza centra fabrika UNIOR(vjerovatno svima poznata fabtika po alatima). 

*

goghie

• 221
    • It is I
« Odgovori #29 u: 16 Listopad, 2010, 14:16:55 »
ovo bi bilo ultimate sickness  :bravo::( nadajmo se da će ispuniti planirano/obećano
I can go with the Flow...