Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Gondola
Pozdrav Gost

Gondola

• 356 Odgovora
  • 210311 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

brera

• 7221
Odg: Gondola
« Odgovori #240 u: 09 Ožujak, 2013, 21:06:34 »
Ovo "počivalište" jel rađeno za tebe i mene, prijatelju???

« Odgovori #241 u: 10 Ožujak, 2013, 00:21:38 »
Gondola bi rasteretila parking na Jahorini najvise vikendom kada su i najvece guzve tj. za one koji dolaze na dnevno skijanje najbolje parkirati na Palama i gondulom gore. Dok za one koji su smjesteni na Jahorini nekoliko dana ima parkinga, a i ako nema uglavnom treba ga manje napraviti nego da se svi skrcaju vikendom gore!
op, op, op, op.....

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #242 u: 10 Ožujak, 2013, 00:42:47 »
vrijeme ce sve da pokaze. prica da ce gondola rasteretiti parking na jahorini ima smisla samo ako voznja gondolom bude ukljucena u cijenu ski pass-a. shvatite da za prevoz iz sarajeva do jahorine treba 10 km goriva sto kada se podijeli na 4 dodje 2.5 km. sad skontaj koliko bi trebala da bude karta za gondolu jer gondola ide iz pala. meni je malo taj projekat ne shvatljiv ali eto. nek se ide naprijed pa makar i tako.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #243 u: 10 Ožujak, 2013, 01:38:10 »
Svuda u evropi u cenu ski pasa je uracunata i gondola,cisto sumnjam da ce se dodatno naplacivati

« Odgovori #244 u: 10 Ožujak, 2013, 07:05:00 »
Svuda u evropi u cenu ski pasa je uracunata i gondola,cisto sumnjam da ce se dodatno naplacivati

Tu si u pravu,ali OC-Jahorina i Majnex(kao vecinski investitor) su dvije razlicite firme,pa ne vjerujem da ce Majnex Gratis OC-u dovoziti goste.

Mozda kad bi Vlada RS kao suvlasnik u obe firme malo gondolu subvencirala pa da bude pristupacnija cijena voznje gondolom moglo bi sve i imati prolaz i smisao.

*

make

• **
  • 78
« Odgovori #245 u: 10 Ožujak, 2013, 08:00:42 »

Tu si u pravu,ali OC-Jahorina i Majnex(kao vecinski investitor) su dvije razlicite firme,pa ne vjerujem da ce Majnex Gratis OC-u dovoziti goste.

Mozda kad bi Vlada RS kao suvlasnik u obe firme malo gondolu subvencirala pa da bude pristupacnija cijena voznje gondolom moglo bi sve i imati prolaz i smisao.
Biće seksa a mi (skijaši) donji  (sweat)

*

BL

• 678
« Odgovori #246 u: 10 Ožujak, 2013, 10:52:26 »
Ako dođete u centar Banjaluke plaćate parking, ako dođete u centar Sarajeva plaćate parking, da ne idemo dalje, tako je svugdje gdje broj automobila premašuje kapacitete parkinga, pa i na Jahorini. Parking nije socijalna kategorija, to se plaća. Naravno, osim za one koji su to već platili na ovaj ili onaj način, kao gosti u smještaju, radnici na Jahorini, i slično. 
Možda gondola popravi taj problem, ako je ikad ugledamo, naravno. Kao što je možda i poznato, ja bih volio da se izgradi. 

*

BL

• 678
« Odgovori #247 u: 10 Ožujak, 2013, 10:55:47 »
Zaboravih -  izgradnja podzemne garaže je odlična ideja, ali sumnjam da će nešto biti od toga. Tek to bi se teško otplatilo na komercijalnoj bazi, plus ne smanjuje se broj automobila na planini.

« Odgovori #248 u: 10 Ožujak, 2013, 11:01:47 »
Naravno da se placa parking u bl ili sa. Na jahorini se tradicionalno nije naplaciovao, osim par pokusaja. I po meni bi bio cisti bezobrazluk napalcivati parking, a istovremeno neocicseni parkinzi.
U principu, ja ga necu placati ivako ili onako, ali mi je isto stalo da ga i ti ne placas, ili ako ga platis da to bude sve savrseno.
Vezati jedan privatni projekat kao sto je gondola za naplatu parkinga na jahorini je suludo, i moj razum ce se tome uvijek usprotiviti. A ti slobodno taXijem dodji iz Bl na Jahorinu.

*

mijat

• 6728
« Odgovori #249 u: 10 Ožujak, 2013, 11:10:02 »
svako bi pristao da plati parking u podzemnoj garaži koja je pod video nadzorom, osvetljena, ima čuvara 24 sata, auto ne kisne i nema bojazni da će ga neko oštetiti ili ukrasti ... naplaćivati parking na mestima gde ni nema parkinga i bez fiskalnog računa  je čist bezobrazluk. o gondoli se trebalo razmišljati pre 40 godina i tada je trebalo hotele graditi u podnožju planine a ne sada kada na jahorini ima x hotela i y vikendica.

vipe, vidi ako možeš da središ bl-u kartu za tu gondolu da se voza kolko oće  devil:(

*

BL

• 678
« Odgovori #250 u: 10 Ožujak, 2013, 12:37:12 »
... A ti slobodno taXijem dodji iz Bl na Jahorinu.

Nema potrebe za ovim tonom. Možemo diskutovati i bez toga.
Inače, najčešće taksijem dolazim iz Pala. Do Pala, kako znam i umijem. Uglavnom izbjegavam da vozim (automobil) zimi po planinama. Valjda mi gondola zbog toga i zvuči dobro.   

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #251 u: 10 Ožujak, 2013, 17:27:06 »
Mislim da svi gondolu smatramo necim pozitivnim . Ali najveci problem je taj sto oni nisu jasno iznijeli svoje stavove i namjere. Toliko pitanja a tako malo odogovora.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

« Odgovori #252 u: 10 Ožujak, 2013, 17:59:03 »
Nesto sam ceprkao pa nadjoh
http://www.summitliftco.net/images/8_MGD_Leitner.pdf
Jel iko rekao oce li gondola biti nova ili polovna?
Ovdje je naka polovna, sa skoro istim karakteristikama kao ova sa Pala do Ja, samo je duzina ove kraca, cca 2200 metara.

« Odgovori #253 u: 10 Ožujak, 2013, 18:01:52 »

Inače, najčešće taksijem dolazim iz Pala. Do Pala, kako znam i umijem. Uglavnom izbjegavam da vozim (automobil) zimi po planinama. Valjda mi gondola zbog toga i zvuči dobro.   

Otkud ti znas kakav  se ton krije iza tog teksta?
Ali kako se u svakoj situaciji pravis pametan, naravno da dodjem na ideju da mozes taksijem do Jahorine. Mozda sad ne dolazis, ali za par godina kad budes sa djecom dolazio, ces vjerovatno drugacije razmisljati! Uostalom, ne radimo nista drugo ne diskutijemo, na tvoj nacin doduse.

« Odgovori #254 u: 11 Ožujak, 2013, 11:41:13 »

Najblize sto si ti bio na Jahorin je ovaj forum, tako da ne ......
Najbolje da se ta gondola sa srecom napravi i pusti u upotrebu, a vrijeme i trziste ce pokazati da li je to isplativo.
Iskreno ako misle zabraniti lokalnim gostima priustup Jahorini, i primoravati ih da koriste gondolu ne vjerujem da ce samo ta gondola imati smijesan promet, vec ce i samo skijaliste izgubiti dosta gostiju.Evo prijedlog, vidim da imaju ostali forumi: Ukljuciti anketno pitanje pa neka ljudi glasaju.
Bas me zanima ko ce od ''lokalnih gostiju'' ostaviti auto na Palama i ici da skija na jahorini?
I ne znam sta su ljudi zapeli sa tim silnim poredjenjima, isti sistem gondola je u Austriji???? Pa halooo. gdje Austrija gdje smo mi, vise dokle ta ljudska glupost???Ljudi u autriji skijaju preko 110 godina, GDP im je 10 puta veci od naseg i mi sad pametujemo tu, mi smo ''prekopirali'' sitem od autrijanaca i sad smo jednako pametni i jednako nam je lijepo u zivotu kao austrijancima. Ni puteve nemamo kako treba, a mi gondole slazemo, Pa majka mu stara kamen velicine trospratnice se izvrnuo prije dva mjeseca na putu, sa druge strane jedna traka propala u provaliju i mi cemo takvim putem doci do parkiralista i ici dalje gondolom da skijamo onih 5-10 suncanih dana kad nema hupsera i magle
Evo hajmo:bez ikakvih uvreda ili sta ja znam nekih tenzija:
Da li ce gost iz Sibenika ili Kragujevca, ili Mostara doci na Pale, platiti smjestaj i ici svako jutro gondolom na skijanje??? Oko2057 kad i mi budemo spavali 10 noci sa punim pansionom po jadranskim hotelima mozda i hoce...