... A ti slobodno taXijem dodji iz Bl na Jahorinu.
Nema potrebe za ovim tonom. Možemo diskutovati i bez toga.
Inače, najčešće taksijem dolazim iz Pala. Do Pala, kako znam i umijem. Uglavnom izbjegavam da vozim (automobil) zimi po planinama. Valjda mi gondola zbog toga i zvuči dobro.
Najblize sto si ti bio na Jahorin je ovaj forum, tako da ne ......
Najbolje da se ta gondola sa srecom napravi i pusti u upotrebu, a vrijeme i trziste ce pokazati da li je to isplativo.
Iskreno ako misle zabraniti lokalnim gostima priustup Jahorini, i primoravati ih da koriste gondolu ne vjerujem da ce samo ta gondola imati smijesan promet, vec ce i samo skijaliste izgubiti dosta gostiju.Evo prijedlog, vidim da imaju ostali forumi: Ukljuciti anketno pitanje pa neka ljudi glasaju.
Bas me zanima ko ce od ''lokalnih gostiju'' ostaviti auto na Palama i ici da skija na jahorini?
I ne znam sta su ljudi zapeli sa tim silnim poredjenjima, isti sistem gondola je u Austriji?

Pa halooo. gdje Austrija gdje smo mi, vise dokle ta ljudska glupost???Ljudi u autriji skijaju preko 110 godina, GDP im je 10 puta veci od naseg i mi sad pametujemo tu, mi smo ''prekopirali'' sitem od autrijanaca i sad smo jednako pametni i jednako nam je lijepo u zivotu kao austrijancima. Ni puteve nemamo kako treba, a mi gondole slazemo, Pa majka mu stara kamen velicine trospratnice se izvrnuo prije dva mjeseca na putu, sa druge strane jedna traka propala u provaliju i mi cemo takvim putem doci do parkiralista i ici dalje gondolom da skijamo onih 5-10 suncanih dana kad nema hupsera i magle
Evo hajmo:bez ikakvih uvreda ili sta ja znam nekih tenzija:
Da li ce gost iz Sibenika ili Kragujevca, ili Mostara doci na Pale, platiti smjestaj i ici svako jutro gondolom na skijanje??? Oko2057 kad i mi budemo spavali 10 noci sa punim pansionom po jadranskim hotelima mozda i hoce...