Pozdrav Gost

Gondola

• 356 Odgovora
  • 205142 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Gondola
« Odgovori #90 u: 21 Listopad, 2011, 15:28:00 »
Kojeg Bistrika?

Onog jedinog  ;D. Ja sam setao jednom prilikom velikom djelom Cire i moglo bi se svasta naparviti sve do tamo gdje su one kuce nikle ili ti do tranzita.
U svakom slucaju nije nerealna ideja i mogla bi kad tad zazivjeti. U ovom slucaju je to vise manje zelja vlasnika gondole. Ali tako se pocinju pokretati stvari sa mrtve tacke.

U svakom slucaju, najzanimvljivi je dio o ski liftu: "i nstalirati i 1  ski lift, koji ce biti u funkciji tokom cijele godine" - po meni dobra stvar.
A sa izvorima vode da ne govorim. Mi na Jahorini kuburimo sa vodom zbog poroznosti tla, dok je u tom djelu ocigledno voda naisla na neku prepreku. Ako je stvarno tako, obecavajuce je to.

Naravno ja i dalje mislim da je to OK (mada mi nije jasna svrha) ukoliko ne bude nekih zabrana. Ukoliko im padne nesto takvo na pamet, bice velike frke. Ukoliko ne, mislim da cu se rado provozati u gondoli.

*

HeAd

• 4368
« Odgovori #91 u: 21 Listopad, 2011, 15:32:53 »
Ideja je dobra za buducnost i razvoj opstine Pale...jer oko te gondole bi trebali da niknu hoteli,wellnes centri i dr...prateci objekti kao u svim modernim ski centrima...al sve je pitanje naravno isplativosti i kesovine...po meni licno jos je prerano za takve projekte...al boze moj mozda dobijemo olimpijadu i opet  ;D
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

brera

• 7221
« Odgovori #92 u: 21 Listopad, 2011, 15:41:51 »
Pa da neki pokradu i Olimpijski komitet? ???

« Odgovori #93 u: 21 Listopad, 2011, 15:42:34 »
hmm brera, to je dobra zamisao. bice posla za neke

« Odgovori #94 u: 21 Listopad, 2011, 15:44:21 »
U tu rupu ubacit sve iz OC i sve one koji ¹tete JA i koji su je pokrali. I onda brzo, brzo zatrpat velikim kamenjem. 3:( 3:( devil:( devil:(

(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: Brera je uvijek imao konstruktivne prijedloge.

« Odgovori #95 u: 11 Studeni, 2011, 09:24:58 »
http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/teku-radovi-na-izgradnji-gondole-jahorina-express

*

loop

• 1042
« Odgovori #96 u: 11 Studeni, 2011, 09:35:26 »
jel ovo šta ravnaju predviđeno kao staza?
allways stand sideways!

*

BL

• 678
« Odgovori #97 u: 11 Studeni, 2011, 09:35:38 »
http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/teku-radovi-na-izgradnji-gondole-jahorina-express

Dakle, enigma sa gondolom se nastavlja. Koliko sam vidio, vecina na forume je veoma skepticna prema ovom projektu tj. njegovoj realizaciji. Meni izgleda kao dobra ideja, cak previse dobra da bi se u nasim uslovima realizovala. Ostaje nam samo da pratimo sta se desava.      

« Odgovori #98 u: 11 Studeni, 2011, 09:49:30 »
Ideja u principu nije loša, izgradnjom gondole rasteretila bi se Jahorina od vozila, a trebalo bi i da prestane neplanska gradnja objekata na Jahorini, odnosno akcenat izgradnje  bi bio na Palama. Sve to divno zvuči, ali da su svi problemi na Jahorini rješeni. Ovako mi izgleda da je projekat malo preuranjen.

« Odgovori #99 u: 11 Studeni, 2011, 10:07:20 »

Dakle, enigma sa gondolom se nastavlja. Koliko sam vidio, vecina na forume je veoma skepticna prema ovom projektu tj. njegovoj realizaciji. Meni izgleda kao dobra ideja, cak previse dobra da bi se u nasim uslovima realizovala. Ostaje nam samo da pratimo sta se desava.      
Pa dobro svi imamo svoje misljenje, po meni je ovo smijesno ako je bitnije od liftova, parkinga,snowparkova, djecijih i ostalih sadrzaja na samoj Jahorini!!!
Mada mi motiv izgradnje gondole i dalje nije jasan. Po njemu ce ljudi dolaziti na Pale i onda gondolom ici na skijanje na Jahorinu????
Dakle gondola se gradi za stanovnike Pala i turiste koji ce nocivati na Palama????
Prvo se postavlja pitanje kako se doslo do podataka/projekcija da ce turisti zeljeti korisiti hotelski smjestaj na Palama, umjesto na Jahorini?
Drugo, i ako hoce da borave na Palama, kako su skontali da ce htjeti ici na planinu sa gondolom???
Da li je kapacitet općine/grada Pala toliki da mu je potrebno da zadovolji transport 2000 ljudi na sat sa gondolom do Jahorine-nikako mi nije jasno sta je ciljna grupa gondole????
Po meni ovo je projekat koji ce se zavrsiti i sluziti za ''pokazivanje''-a svrha je najmanje upitna, al eto ako je investitor privatna firma i oni misle da ce im se isplatiti super!

*

loop

• 1042
« Odgovori #100 u: 11 Studeni, 2011, 10:18:58 »
Ma meni je ovo logično ako će žičaru pratit i staza do polazne stanice, ono što mi nije logicno je da ce postojati dvije firme koje upravljaju sa žičarama, tj. ljudi će kao morati kupit 2 ski pass-a ili šta već. Ja prvi nebi. U austriji je to normalno, svako misto imo svoju firmu ali su udruženi kao skijalište, i dijele novac ovisno koliko puta pass prođe kroz citac.

Treba OC dat nekom građevinaru, bar ima mehanizaciju, nebi bilo kamenja na stazama :)  :bravo::(
allways stand sideways!

« Odgovori #101 u: 11 Studeni, 2011, 10:40:35 »
naravno, svi mislimo manje vise isto, ideja nije losa, cak odlicna, ali svi smo sumnjicavi jer nema neku racunicu i pitamo se sta ce biti?
zato nisam bas previse odusevljen, mozda kad dobijem dodatna uvijerenja oko planova (izvodjac nas je par puta kontakirao kako bi nam izlozio cijeli plan - ali vremena se nema).

Ja isto necu kupiti extra skipas samo za gondulu, hocu vjerovatno tek toliko da je probam i to je to.

*

drm

• 259
« Odgovori #102 u: 11 Studeni, 2011, 12:26:10 »
Neka ljudi rade  :bravo::( :bravo::( :bravo::(

« Odgovori #103 u: 11 Studeni, 2011, 12:26:31 »
kako nema računice, a šta je sa šumom koju su posjekli?

« Odgovori #104 u: 11 Studeni, 2011, 12:40:33 »
da, sumu smo zaboravili ...