http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/teku-radovi-na-izgradnji-gondole-jahorina-express
Dakle, enigma sa gondolom se nastavlja. Koliko sam vidio, vecina na forume je veoma skepticna prema ovom projektu tj. njegovoj realizaciji. Meni izgleda kao dobra ideja, cak previse dobra da bi se u nasim uslovima realizovala. Ostaje nam samo da pratimo sta se desava.
Pa dobro svi imamo svoje misljenje, po meni je ovo smijesno ako je bitnije od liftova, parkinga,snowparkova, djecijih i ostalih sadrzaja na samoj Jahorini!!!
Mada mi motiv izgradnje gondole i dalje nije jasan. Po njemu ce ljudi dolaziti na Pale i onda gondolom ici na skijanje na Jahorinu?

Dakle gondola se gradi za stanovnike Pala i turiste koji ce nocivati na Palama?

Prvo se postavlja pitanje kako se doslo do podataka/projekcija da ce turisti zeljeti korisiti hotelski smjestaj na Palama, umjesto na Jahorini?
Drugo, i ako hoce da borave na Palama, kako su skontali da ce htjeti ici na planinu sa gondolom???
Da li je kapacitet općine/grada Pala toliki da mu je potrebno da zadovolji transport 2000 ljudi na sat sa gondolom do Jahorine-nikako mi nije jasno sta je ciljna grupa gondole?

Po meni ovo je projekat koji ce se zavrsiti i sluziti za ''pokazivanje''-a svrha je najmanje upitna, al eto ako je investitor privatna firma i oni misle da ce im se isplatiti super!