Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Gondola
Pozdrav Gost

Gondola

• 356 Odgovora
  • 210275 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

raca

• 620
Odg: Gondola
« Odgovori #315 u: 15 Prosinac, 2014, 11:22:49 »
Obzirom da je napravljena garaza, najvjerovatnije su kupili svoj ratrak, djeluje mi kao stariji model, ocigledno su uzeli negdje polovan. Mozda je ideja da umjesto gondole naprave 6,7 ovakvih liftova jedan za drugim :)

Salu na stranu, pozdrav za prizemniju ideju ali pod uslovom da je sve ima neki ekoloski smisao i plan da sutra ne bi dosli u situaciju da posjeku pola sume Jahorine.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

« Odgovori #316 u: 29 Prosinac, 2014, 11:18:20 »
Zna li netko nešto o prokrčenoj šumi (desno na slici od predviđene trase gondole)? Ne sjećam se da je to prije bilo na snimkama (a bio sam lijen čitati sve prijašnje postove). Ako je u planu da isto služi kao staza koja vodi prema gondoli to bi značilo trasu od cca 8km u komadu, ali se bojim da pri dnu bez umjetnog snijega ne bi bilo ništa od skijanja.

*

Ime

• 193
« Odgovori #317 u: 29 Prosinac, 2014, 22:05:30 »
Od gondole nema ništa, od početka je bilo jasno da je čitav projekata napravljen zbog izvlačenja drva i ko zna čega još. Ova lakrdija sa liftom je samo pokriće za šumu koja je do sada poharana. Da se razumijemo, meni je ideja gondole djelovala odlično, ali vec 4 godine iz majnexa govore kako "radovi idu planiranom dinamikom". Niko ne ulazi u projekat od 15 mil € a da ne zna kada će završiti posao, i na koji način će sve funkcionisati. Zaista bih volio da griješim.

*

Sinke

• **
  • 98
« Odgovori #318 u: 30 Prosinac, 2014, 13:35:18 »
Zna li netko nešto o prokrčenoj šumi (desno na slici od predviđene trase gondole)? Ne sjećam se da je to prije bilo na snimkama (a bio sam lijen čitati sve prijašnje postove). Ako je u planu da isto služi kao staza koja vodi prema gondoli to bi značilo trasu od cca 8km u komadu, ali se bojim da pri dnu bez umjetnog snijega ne bi bilo ništa od skijanja.
Trasa planirane gondole je levo ili desno na slici ?

« Odgovori #319 u: 30 Prosinac, 2014, 14:53:28 »
lijevo, ovaj dio sto je ravan ko strijela

« Odgovori #320 u: 30 Prosinac, 2014, 18:02:14 »
evo neko otvaranje je najavljeno za nadolazeci vikend.

*

BL

• 678
« Odgovori #321 u: 02 Siječanj, 2015, 11:45:20 »
Koja bujna mašta je potrebna za konstrukciju da iza priče oko gondole stoji sječa uskog pojasa šume. Jeste sve je tako, Elvis živi u Viskom a Rodman je sa Marsa.   

*

brera

• 7221
« Odgovori #322 u: 02 Siječanj, 2015, 12:25:05 »
 8)) Največi projekat u širem regionu zove se: Gondola u magli!  3:(
Dje su one fotke sa svečanog otvaranja ovog velikog ski centra? Da nije pored Valentina Inzka bio i BL??  regge

« Odgovori #323 u: 02 Siječanj, 2015, 18:00:33 »
Kamo sreće da je BL u pravu a da je VIP gnjevni lokalac koji je alergičan na konkurenciju, ali nije tako. Nije tako jer znamo kako nas farbaju i kradu godinama i znamo ko stoji iza toga i znamo kakva su bagra i znamo kakav su ološ i znamo.... majku im.............  X( X( X(

*

BL

• 678
« Odgovori #324 u: 02 Siječanj, 2015, 18:43:13 »
Vidim da vrlo dobro poznajes lokalnu situaciju.
...

Pobogu čovječe, pa Vi ni najobičnije neslaganje u mišljenja ne tolerišete. Uvijek mora biti prema nekakvoj virtuelnoj sajtovskoj direktivi, ili slijedi salva uvreda. 
Što se tiče gondole, ostajem pri starom stavu, odlična ideja i nadam se da će se realizovati. Ko god to uradio (u skladu sa zakonom, naravno) Simo, Pero, Lazo, neko četvrti, meni svejedno. 

*

Sinke

• **
  • 98
« Odgovori #325 u: 03 Siječanj, 2015, 19:46:02 »
Hvala na odgovoru.
A desna prokrcena trasa uz planinu, o cemu se tu radi, pretpostavljam trasa dalekovoda ili sl. ?

*

Ime

• 193
« Odgovori #326 u: 03 Siječanj, 2015, 20:21:12 »
Dalokovodi uvijek idu prvolinijski, kad god je to moguce. A dodatno, prosjecna sirina te "staze" je 60 metara, tako da je to vjerovatno prokrceno zbog navodne ski staze.

*

Ime

• 193
« Odgovori #327 u: 03 Siječanj, 2015, 20:29:02 »
Ta staza trenutno predstavlja oko 480 dunuma posjećene šume. Možda ima neki šumar koji ovo čita koji nam može dati vrijednost tog drveća.

« Odgovori #328 u: 03 Siječanj, 2015, 20:40:47 »
Hvala na odgovoru.
A desna prokrcena trasa uz planinu, o cemu se tu radi, pretpostavljam trasa dalekovoda ili sl. ?

Desna trasa je prosjecena zbog dalekovoda. Mislim da bi se tesko mogla iskoristiti za ski stazu, jer prvi dio dosta valovit.

« Odgovori #329 u: 03 Siječanj, 2015, 20:56:33 »
Prvobitno je trebala biti druga trasa, ali je Majnex trazio zamjenu terena, pa je nova trasa tu gdje jeste.