Malo da objasnim:
Regulacionim planom je predvidjeno da se sagradi gondola Pale-Jahorina.
Tako da je to u redu. Sto se tice izvodjaca, mislim da moze, iako nema jos te licence, koju ce vjerovatno pribaviti, jer nije lud da ide u investiciju bez nje.
Jedino sto mi se tu ne svidja: vjerovatno ce prvo posjeci sumu (mozda je vec sjeku !) i ta prica oko EU investicija. Svi znamo gdje veliki dio te love zavrsava.
A inace, stvarno bi to bio hit za cijeli region, pogotovo Pale i Jahorinu. Nova radna mjesta, nova infrastruktura, nove staze, odmaralista sa predivnim pogledom itd.
Nova staza je skorz izvodiva, jer se vec sad (ko zna i ima onu stvar) moze doci sa Jahorine do Pala! Iako je niska (Pale su na 900-1100 m NV) cijela staza lezi u zavjetrini (osim Ravne Planine) i okrenuta je ka sjeveru. Tako da se snijeg dosta dugo moze odrzati, sa topovima mislim bez skoro ikakvih problema.
S tim projektom, naravno ukoliko se savjesno odradi (a radi se o privatnoj investiciji) bi Jahorina postala i po infrastrukturi (zajedno sa kompletnim osnjezivanjem, novim6sjedom...) daleko najbolji skii centar u reginu (sorry SLO

)