Pa nista nisu slagali, radovi zaista teku planiranom dinamikom, posjekli su sumu i napravili puteve da je izvuku. Ako je suditi po sirini prosjecene trase, reklo bi se da grade bar tri gondole jednu pored druge a ne jednu. Cak i da je naprave ne bi mogla ni da se odrzava a ne jos da donosi profit.
hajde baci racun u vezi tvrdnje za (ne)profitabilnost da se i mi ostali uvjerimo. obzirom da vecina iole znacajnijih skijalista po Evropi ima gondolu. ima tu nesto.
ja sam skeptican da ce ovo zavrsiti, ne zato sto je losa ideja (suprotno, mislim da je ideja odlicna, i da bi to, zajedno sa neki drugim stvarima, puno pomoglo Jahorini)i, vec sto smo (skoro) najveca evropska sirotinja. opet, i sestosjedi su u pocetku zvucali kao patka.
Ako udjem u prodavnicu i prodavacica mi kaze da je kilo krompira 100 evra, obicno ne uzimam digitron u ruke da to izracunam i da joj objasnim zasto je to malo pretjerano.
Trasa koju su prosjekli je duzine Kineskog Zida, sirine da mogu omanji putnicki avioni da slijecu na nju, kome treba iz ovoga crtati sta je tu neko zamislio, ako je uopste tu i zamisljao. Pitam se ko ce odgovarati ako dodje do erozije zmljista na tom djelu i ako se nikad ne napravi to sto treba da se napravi i ako se napravi ekolosko ruglo od glavne turisticke atrakcije RS i BiH?
A sto se tice ekonomske isplativosti, pazi, sad uzmi digitron u ruke, pazljivo racunaj.... Jesi li ikad vidio ijednu redovnu kombi liniju koji vozi u toku sezone prema Palama i obratno? Toliko ih ima, da prosto ljudi ne znaju sta ce od posla.... Sve parametre za racunanje sam ti dao... sad udri u digitron :)
Gondole se obicno postavljaju, narocito ove veliki i dugacke trase (koje su skuplje i kao investicija i za odrzavanje), tamo gdje je naselje negdje u dolini, a skijaliste u pizdicima i nemas nekog pametnije puta izuzev gondole, i to su obicno mjesta koja godisnju posjecenost imaju jedno 10 puta visu nego jahorina, i bar par puta skuplji ski pas.
Sto rece Vip, volio bih ali ono... ne treba biti ni naivan previse.