Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Gondola
Pozdrav Gost

Gondola

• 356 Odgovora
  • 210272 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

HeAd

• 4369
Odg: Gondola
« Odgovori #180 u: 26 Studeni, 2012, 08:24:37 »
Obe planine imaju svoje prednosti i svoje mane i mislim da bi bila dobra fora napraviti Bus liniju Bjelašnica-Jahorina tako da se mogu probati obe planine u toku zimovanja... ideea:(
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

raca

• 620
« Odgovori #181 u: 26 Studeni, 2012, 09:13:24 »
Zamisli ideju, gondola Jahorina - Bjelasnica, i da se zove "bratstvo i jednistvo"
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

« Odgovori #182 u: 26 Studeni, 2012, 11:59:04 »
Zamisli ideju, gondola Jahorina - Bjelasnica, i da se zove "bratstvo i jednistvo"

eeeejjjjjj sad hahahahaha pa nije Svicarska  3:( ma najbolje aerodrome montirati i par aviona za redovnu liniju.... mada ja opet nebih otisao sve dok ne promjene onaj trosjed sto mislim da je najspori lift na svijetu i da ne moram presjedati na one lopate od liftova koji te vode do vrha planine! A cijena karte ista kao i na Jahorini...pa bolje je sjediti do vrha na brzom liftu nego presjedati na tanjiracu  (Y)

*

BL

• 678
« Odgovori #183 u: 26 Studeni, 2012, 22:01:59 »
izvor: avaz.ba
datum: 26.11.2012.

Projekat vrijedan oko 50 miliona maraka
Gradi se gondola kojom se za 15 minuta stiže do Jahorine

Bez velike medijske pompe, u neposrednoj blizini Sarajeva izvodi se jedan od značajnijih građevinskih i turističkih poduhvata u BiH - "Jahorina Express", gondola dužine 6,6 kilometara, kojom će turisti za 15 minuta moći stići od Pala do Jahorine. Polazni plato nalazi se u Jahorinskom potoku, a izlazna stanica bit će u blizini hotela "Bord".

Moderni transport

U ovaj projekt, čijom će se realizacijom olimpijska ljepotica svrstati u red svjetskih turističkih centara koji koriste ovaj moderni vid transporta, prije dvije godine upustila se paljanska kompanija "Majnex", koja ja investitor i izvođač radova.

Njen direkotr Veljko Golijanin kazao nam je da je do sada završeno oko 60 posto radova na projektu vrijednom oko 50 miliona maraka. 

- Praktično, ostali su nam još infrastrukturni radovi kao što je asfaltiranje prilaznih puteva, uvođenje rasvjete i montiranje opreme. Svi su znatiželjni i pitaju kada će gondola početi raditi, ali s obzirom na to da nismo precizirali rokove, to još ne znamo tačno - kazao nam je Golijanin, ustvrdivši da će ova gondola biti najveća u Evropi.   

....

"najveca u Evropi" ?????

*

HeAd

• 4369
« Odgovori #184 u: 26 Studeni, 2012, 22:36:16 »
znaci nista se jos ne zna, a suma posjecena...lafonte fazon...
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

*

brera

• 7221
« Odgovori #185 u: 27 Studeni, 2012, 07:00:00 »
"BL"
regge (PIVA) regge anan

Sasvim ocekivano.
(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: Vjerujem, da ovo nisi oćekivao!

*

raca

• 620
« Odgovori #186 u: 27 Studeni, 2012, 10:49:14 »
Najveca u Evropi, s tim da ce vjerovatno biti jedna od najvecih u univerzumu... da zaokruzimo.

60% projekta zavrseno? Znaci jos ce sjeci sume?

Ovo sam mislio da okacim u temi vezano za Kopaonik, medjutim... ovo mi je interesantnije za ovu temu.

http://www.infokop.net/autorski-tekstovi/infokop-inicijativa-za-nove-staze-na-kopaoniku.html

Necu komentarisati, samo cu boldovati ono sto me interesuje kako je rijeseno u slucaju ove nase gondole.

Citat:
Za prosecanje svih navedenih staza potrebna je saglasnost Zavoda za zaštitu prirode, kao i Šumarskog republičkog inspektora, Nacionalnog parka Kopaonik, a Skijališta su dužna da nadoknade desetostruku vrednost prosečene drvne mase.

« Odgovori #187 u: 27 Studeni, 2012, 11:25:02 »
Kopaonk je nacionalni park (iako je divlja gradnja cvetala na obodu parka), zato toliko mora da se plati.

*

BL

• 678
« Odgovori #188 u: 27 Studeni, 2012, 12:05:10 »
Da, mislim da su kod nas u takvom rezimu Kozara i Zelengora (prelijepa). Mada bi trebale i ostale planine zastiti. Jahorinu, svakako.
Inace, uz ovaj tekst su isle fotke koje pokazuju rasciscenu polaznu stanicu. Nesto nasuto slljunkom, neka podzida, prizemna gradjevina, ... nigdje zive duse. 

*

BL

• 678
« Odgovori #189 u: 27 Studeni, 2012, 12:06:08 »
"BL"
regge (PIVA) regge anan

Sasvim ocekivano.
(:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: (:smijeh: Vjerujem, da ovo nisi oćekivao!

odavno me nista ne moze iznenaditi.

*

raca

• 620
« Odgovori #190 u: 27 Studeni, 2012, 12:57:49 »
Ok nije nacionalni park ali ovih godina se uveliko prica o tom statusu Jahorine, i pored toga sto nije nacionalni park necija je suma i ne moze svako da uleti u sumu i da posjece koliko procjeni da mu treba sume. Cjena mozda nije 10 puta, mozda je 5, 3, 1 ali u svakom slucaju te detalje izgleda da ne mozemo da saznamo.

« Odgovori #191 u: 27 Studeni, 2012, 13:14:23 »
ovaj snimak prosječene trase jeste trasa kojom idu dalekovodi za električnu energiju i završavaju se na krivini kod hotela "Nebojša" raskrsnica za Praču i nemaju nikakve veze sa gondolom.

*

raca

• 620
« Odgovori #192 u: 27 Studeni, 2012, 13:18:18 »
Koji snimak? Ima ih vise u temi...

« Odgovori #193 u: 27 Studeni, 2012, 14:34:36 »
Pa nista nisu slagali, radovi zaista teku planiranom dinamikom, posjekli su sumu i napravili puteve da je izvuku. Ako je suditi po sirini prosjecene trase, reklo bi se da grade bar tri gondole jednu pored druge a ne jednu. Cak i da je naprave ne bi mogla ni da se odrzava a ne jos da donosi profit.

Ako budu ljudi skoro isli na mjesec... lako ce Jahorinu prepoznati sa mjeseca.
https://maps.google.com/maps?q=Jahorina,+Bosnia+and+Herzegovina&hl=sr&ie=UTF8&ll=43.748839,18.582516&spn=0.038007,0.098877&sll=37.0625,-95.677068&sspn=42.495706,101.25&oq=jahorina&t=h&hnear=%D0%88%D0%B0%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0,+%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0+%D0%B8+%D0%A5%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0&z=14
ovaj snimak prosječene trase jeste trasa kojom idu dalekovodi za električnu energiju i završavaju se na krivini kod hotela "Nebojša" raskrsnica za Praču i nemaju nikakve veze sa gondolom.

*

raca

• 620
« Odgovori #194 u: 27 Studeni, 2012, 14:51:35 »
Ok, moja greska, mislio sam da je to ta trasa o kojoj pricaju, jer jedino to vidim da je prosjeceno, doduse, snimak je star godinu dana. Je li ima negdje slika iscrtana na karti kuda ide trasa te gondole?