Pozdrav Gost

Jahorina na BHT 1

• 6 Odgovora
  • 4931 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jahorina na BHT 1
« u: 09 Studeni, 2010, 13:06:15 »
Pred pocetak zimske sezone, naravno Jahorina postaje sve interesantnija. Samim tim i mediji sa razlicitih strana se pojacano zanimaju za Jahorinu.
Pa tako su se sad nase vipovke Marina i Asja vratile iz hotela Board (tj. jos uvijek su u boardu i sad zalijevaju drenjom) sa snimanje emisije o Jahorini.
Emisija ce se vjerovatno emitovati u petak u jutarnjem programu BHT. Uz njih su izvjestaje davali i vodeci ljudi OC-a, Korman i Sokolovic.

U toku naderdnih par dana u Opatiji, Ljubljani i Beogradu (samim tim i sve te tri zemlje) izlazi u casopisu Turizam Info reporatza o Jahorini koju je VIP Jahorina pripremila tom listu. U dodatku Jutarnjeg lista izlazi prilog HORIZONTI za koje sam ja pripremio par slika i detalja sa Jahorine. Za casopisse Majka i Beba (trziste SRB+HRV) izlazi reportaza o planinskim kucama i hotielima na Jahorini sa nasim slikama i izvjestajima. Na zalost nemam informaije kad to sve izlazi, niti nemam vremena da pratim, ali ako uhvatim, narvno da cu objaviti. Osim toga jos sam slao stranim interesentima slike koji ce praviti neke kalendare, pa sam probao ubaciti Jahorinu tu.

Iz godine u godinu se sve vise medijske paznje posvecuje Jahorini. I drago mi je da nas mali tim velikim djelom doprinosi sto preko ovog foruma sto preko veza i vezica (nema veze kako, vazno je da dodjemo do mogucnosti da pustamo pricu o Jahorini), i da smo postali nezaobilazni faktor realnog i pouzdanog izvjestavanja sa Jahorine.

*

01xxx01

• 2087
Odg: Jahorina na BHT 1
« Odgovori #1 u: 09 Studeni, 2010, 14:36:40 »
Pred pocetak zimske sezone, naravno Jahorina postaje sve interesantnija. Samim tim i mediji sa razlicitih strana se pojacano zanimaju za Jahorinu.
Pa tako su se sad nase vipovke Marina i Asja vratile iz hotela Board (tj. jos uvijek su u boardu i sad zalijevaju drenjom) sa snimanje emisije o Jahorini.
Emisija ce se vjerovatno emitovati u petak u jutarnjem programu BHT. Uz njih su izvjestaje davali i vodeci ljudi OC-a, Korman i Sokolovic.

U toku naderdnih par dana u Opatiji, Ljubljani i Beogradu (samim tim i sve te tri zemlje) izlazi u casopisu Turizam Info reporatza o Jahorini koju je VIP Jahorina pripremila tom listu. U dodatku Jutarnjeg lista izlazi prilog HORIZONTI za koje sam ja pripremio par slika i detalja sa Jahorine. Za casopisse Majka i Beba (trziste SRB+HRV) izlazi reportaza o planinskim kucama i hotielima na Jahorini sa nasim slikama i izvjestajima. Na zalost nemam informaije kad to sve izlazi, niti nemam vremena da pratim, ali ako uhvatim, narvno da cu objaviti. Osim toga jos sam slao stranim interesentima slike koji ce praviti neke kalendare, pa sam probao ubaciti Jahorinu tu.

Iz godine u godinu se sve vise medijske paznje posvecuje Jahorini. I drago mi je da nas mali tim velikim djelom doprinosimo sto preko ovog foruma sto preko veza i vezica (nema veze kako, vazno je da dodjemo do mogucnosti da pustamo pricu o Jahorini), i da smo postali nezaobilazni faktor realnog i pouzdanog izvjestavanja sa Jahorine.

:bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(

*

minjon81

• 2039
« Odgovori #2 u: 09 Studeni, 2010, 14:52:30 »
Ovo je trabalo biti vec ustaljena shema godinama, samo da se mediji otimaju o promociju ali dobro, bravo u svakom slucaju!
 :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(  :bravo::( :bravo::(

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #3 u: 09 Studeni, 2010, 15:03:27 »
Ovo je trabalo biti vec ustaljena shema godinama, samo da se mediji otimaju o promociju ali dobro, bravo u svakom slucaju!
 :bravo::( :bravo::( :bravo::( :bravo::(  :bravo::( :bravo::(
potpisujem.
cestitke od mene vip timu na zalaganju, da je malo vise ovakvih na jahorini bi bilo puno bolje stanje.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

Je

• *
  • 2
  • jedan je zivot, prozivi ga kvalitetno...
« Odgovori #4 u: 09 Studeni, 2010, 15:13:04 »
sve pohvale ;D

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #5 u: 09 Studeni, 2010, 16:09:47 »
naravno tu leži i dio problema. ne mogu se niti se žele mediji nadmetati ko će da objavi nešto (jer u slučaju jahorine već mjesecima nema "vijesti"). kad kažem na "vijest" ne mislim na topove o kojima se priča godinama, pa eto prošle godine će, pa eto ove će i onda znate kako to ide...mediji će se nadmetati samo u slučaju da se desi nešto ružno, ko će to prvi da objavi i da ima prvi informaciju. ali mediji će se nadmetati i ako im se pruži odlična informacija - neki bum!. ako jahorina posljednjih godina bilježi mali napredak (6stosjedi i ove godine topovi-al ko zna kada) ne možete očekivati od medija da to prate stalno. i neka dobra vijest kao što je "početak postavljanja" umjetnog osnježenja dobiće u bilo kojoj informativnoj emsiji samo vijest. tu ne računam emisjije tipa "popodne sa..." itd jer su to emsije koje imaju namjenu samo da se popune, u principu su dosadne i malo ko ih gleda (isto važi i za jutarnji program jer onaj ko gleda jutarnji ne radi a ko ne radi nema platu a ko nema platu ne ide na skijanje).
mislim da se ovih dana treba nešto desiti na jahorini, nešto da se turisti privuku, neki potez. ali nemam ideju koji. možda ljudi koji rade gore znaju. moja im je preporuka ako čitaju ovo nek razmisle da su vize ukinute. priča o planini sa dušom je ok i ja sam na jahorini redovan, ali šta će drugi sada da urade.

ovo je samo jedno razmišljanje...usput ;)

*

skiDeki

• 6752
  • ZLATNA VREMENA
« Odgovori #6 u: 09 Studeni, 2010, 16:44:26 »
Svaka cast VIP timu, za zalaganje da se jahorina sto bolje predstavi u medijima, zasluzili su uspesnu turisticku sezonu, koja im ni ove kao ni proteklih godina nece izostati :bravo::(
...skije na rame i sanke u ruke pa put rajske doline...