Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Fijasko zimske turističke sezone
Pozdrav Gost

• 21 Odgovora
  • 12825 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Peglas

• 259
« u: 12 Siječanj, 2011, 13:48:14 »
IZVOR:  NEZAVISNE NOVINE
FIJASKO ZIMSKE TURISTIČKE SEZONE

D. MUMINOVIĆ - 11.01.2011 16:37
SARAJEVO - Zbog nedostatka snijega na bh. planinama zimskoj turističkoj sezoni prijeti fijasko, potvrdili su juče u centrima na Jahorini, Bjelašnici i Rostovu.
Na Jahorini je više od polovine ranije ugovorenih aranžmana otkazano, dok je na Rostovu otkazano čak 80 odsto ugovorenih aranžmana.
"Katastrofa! I ovi što ne otkažu aranžmane dođu, i umjesto sedmicu, budu ovdje dan ili dva. Sve što je bilo u našim rukama mi smo uradili. Promovirali smo planinu, obezbijedili nove liftove, nabavili i skijaške topove, ali sve je to bilo uzaludno jer snijega nema", kazao je Savo Kovač, predsjednik Turističke zajednice Istočno Sarajevo, te naglasio da je slična situacija u ski-centrima u cijelom regionu.
Kovač objašnjava da je zbog raspusta i godišnjih odmora januar najvažniji mjesec u zimskoj turističkoj sezoni. Zbog nedostatka snijega na Jahorini od početka ove godine gotovo da i nije bilo skijanja.
"Mi gledamo u nebo i nadamo se snijegu. Najavljuju snijeg za 15. i 22. januar, ali ranije su bile najave da će cijela zima biti dobra, pa opet ništa", dodao je Kovač.
Na Bjelašnici jučer uopšte nije bilo snijega.
"Još je rano govoriti da je sve gotovo, ali već treću sezonu imamo problema sa snijegom. Ne samo da nije bilo snijega, nego je i toplo, tako da ni snježni topovi ne rade. Nemamo još podatke o otkazanim aranžmanima, ali je izvjesno da je ovo veliki udarac za turističke radnike", rekla je Muamera Šehić, glasnogovornica firme "ZOI '84", koja gazduje Bjelašnicom i Igmanom.
Matro Babić, vlasnik ski-centra Rostovo, tvrdi da je više od 80 odsto ugovorenih aranžmana otkazano.
"Šta da radimo. Ne znam ima li uopšte smisla pričati. Bili smo spremni kao nikad do sada, ali ne možemo uticati na snijeg. Skoro sve je otkazano. I ovi što dođu zadrže se dan-dva i odu", rekao je Babić.
Kaže da mu je preostalo samo da se nada da će u sljedećim mjesecima biti malo više snijega, pa da bar malo nadoknade propušteno.
...a deka, bio je koristan ko i naočale čovjeku sa jednim uhom...

*

Nichifor

• 1748
Odg: Fijasko zimske turističke sezone
« Odgovori #1 u: 12 Siječanj, 2011, 14:32:56 »
IZVOR:  NEZAVISNE NOVINE
FIJASKO ZIMSKE TURISTIČKE SEZONE

D. MUMINOVIĆ - 11.01.2011 16:37
SARAJEVO - Zbog nedostatka snijega na bh. planinama zimskoj turističkoj sezoni prijeti fijasko, potvrdili su juče u centrima na Jahorini, Bjelašnici i Rostovu.
Na Jahorini je više od polovine ranije ugovorenih aranžmana otkazano, dok je na Rostovu otkazano čak 80 odsto ugovorenih aranžmana.
"Katastrofa! I ovi što ne otkažu aranžmane dođu, i umjesto sedmicu, budu ovdje dan ili dva. Sve što je bilo u našim rukama mi smo uradili. Promovirali smo planinu, obezbijedili nove liftove, nabavili i skijaške topove, ali sve je to bilo uzaludno jer snijega nema", kazao je Savo Kovač, predsjednik Turističke zajednice Istočno Sarajevo, te naglasio da je slična situacija u ski-centrima u cijelom regionu.
Kovač objašnjava da je zbog raspusta i godišnjih odmora januar najvažniji mjesec u zimskoj turističkoj sezoni. Zbog nedostatka snijega na Jahorini od početka ove godine gotovo da i nije bilo skijanja.
"Mi gledamo u nebo i nadamo se snijegu. Najavljuju snijeg za 15. i 22. januar, ali ranije su bile najave da će cijela zima biti dobra, pa opet ništa", dodao je Kovač.
Na Bjelašnici jučer uopšte nije bilo snijega.
"Još je rano govoriti da je sve gotovo, ali već treću sezonu imamo problema sa snijegom. Ne samo da nije bilo snijega, nego je i toplo, tako da ni snježni topovi ne rade. Nemamo još podatke o otkazanim aranžmanima, ali je izvjesno da je ovo veliki udarac za turističke radnike", rekla je Muamera Šehić, glasnogovornica firme "ZOI '84", koja gazduje Bjelašnicom i Igmanom.
Matro Babić, vlasnik ski-centra Rostovo, tvrdi da je više od 80 odsto ugovorenih aranžmana otkazano.
"Šta da radimo. Ne znam ima li uopšte smisla pričati. Bili smo spremni kao nikad do sada, ali ne možemo uticati na snijeg. Skoro sve je otkazano. I ovi što dođu zadrže se dan-dva i odu", rekao je Babić.
Kaže da mu je preostalo samo da se nada da će u sljedećim mjesecima biti malo više snijega, pa da bar malo nadoknade propušteno.

hahahahah, pa topove trebaš da osposobiš da rade a ne samo da ih kupiš grrrrrrrrrrrr

*

raca

• 620
« Odgovori #2 u: 12 Siječanj, 2011, 15:17:24 »
Snijeg ce mozda i pasti s neba ali pamet nikad nece.

Jbg... nazalost zivimo gdje zivimo.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

*

PJ

• *
  • 4
« Odgovori #3 u: 12 Siječanj, 2011, 15:20:53 »
Pošto sam ja početnik, jel može neko da mi objasni kako funkcionišu skijaški topovi? Staviš skijaša u top, pa ga ispališ u Austriju/Francusku ili nešto propuštam?
 3:(

*

raca

• 620
« Odgovori #4 u: 12 Siječanj, 2011, 15:28:39 »

*

mijat

• 6728
« Odgovori #5 u: 12 Siječanj, 2011, 15:31:25 »
prošla su vremena kada se za uspešnu sezonu non-stop gledalo u nebo! da su na vreme počeli sa radovima danas bi sve bilo drugačije, na forumu smo pričali o topovima još pre 6 meseci ali nije pomoglo. dok neko ne dobije otkaz ili ne bude smenjen ništa se neće promeniti. brigo moja pređi na drugog  >:(

Pošto sam ja početnik, jel može neko da mi objasni kako funkcionišu skijaški topovi? Staviš skijaša u top, pa ga ispališ u Austriju/Francusku ili nešto propuštam?

ne mora se skijaš staviti u top već se samo naguzi i onda ga neki starosedeoc sa minimum 46 brojem cipela šutne u bulju i leti na izabranu destinaciju u austriju ili francusku  ;D

« Odgovori #6 u: 12 Siječanj, 2011, 16:40:17 »
Čini mi se da na Kopu ove zime ima manje padavina nego na Jahorini, ali se ipak skija? Kako to? O Bože... Dal' da se smejem ili da plačem.
Jedino što je rekao dobro je: "Katastrofa!".

Zato ove godine na Kop, a ako bude snega možda i Jaha ;))

*

DarkoN

• 6035
« Odgovori #7 u: 12 Siječanj, 2011, 17:01:51 »
hoce li pojedini ljudi na ovom forumu i sada reci da nema razlike izmedju njih koji dolaze na 7 dana i recimo hareta koji ima sezonski ski pass. svako od njih uvijek moze da otkaze dolazak ali se sezonski ne moze otkazati bilo snijega ili ne.

ovu pricu o topovima necu komentarisati. suvisno je bilo sta reci.
Jedva cekam da se svrsi ljeto, dosta mi je vrele klime, zbogom more, zbogom more odoh u planine...

*

BOJAN-BG

• 4248
« Odgovori #8 u: 12 Siječanj, 2011, 18:00:49 »
sta reci,sem smena rukovodstva olimpiskog centra

*

raca

• 620
« Odgovori #9 u: 12 Siječanj, 2011, 18:14:30 »
Na Balkanu samo lete oni koji rade kako treba, jer kao takvi izazivaju armije nesposobnjakovica. Da bi osigurao sebi poziciju trebas biti nesposoban i truditi se na svakom koraku da to dokazes. Ekipa na Jahorini, a to nije samo OC Jahorina, vec i gomile privatnika, dvije opstine i drzava trude se da cerupaju Jahorinu, i eksplatisu ono sto padne sa neba (racunam da je palo s neba pored snijega i sva postojeca infrastruktura na Jahorini, jednu su naslijedili od prethodne drzave, a drugu dobili na poklon od poreznika ove drzave) bahato se ponasaju i onda posle je krivo globalno zagrijavanje za sve gluposti.

Pricao mi je jedan lik iz UN misije da su 80ih godina u Etiopiji ona ugrozena gladna plemena, nakon slanja pomoci i bacanja iz aviona hrane, prestali da ista rade jer su skontali da im se vise isplati sjediti i cekati i gledati u nebo kad ce da padne hrana s neba.

*

brera

• 7221
« Odgovori #10 u: 13 Siječanj, 2011, 14:07:44 »
hoce li pojedini ljudi na ovom forumu i sada reci da nema razlike izmedju njih koji dolaze na 7 dana i recimo hareta koji ima sezonski ski pass. svako od njih uvijek moze da otkaze dolazak ali se sezonski ne moze otkazati bilo snijega ili ne.

ovu pricu o topovima necu komentarisati. suvisno je bilo sta reci.
Zato recimo Rogla i Krvavec( a i drugi koji to obečavaju kod kupnje sezonskog ski pasa) rade sve, da ispune obećanih najmanje 100 skijaških dana.  3:( 3:(

« Odgovori #11 u: 13 Siječanj, 2011, 14:11:09 »
sezonska za Jahorinu  3:( 3:( s ovakvim uslovima vise nikad...na to sam jako ljut zato sam nek probaju mi nesto progovoriti dok sam gore

*

lola

• 1026
« Odgovori #12 u: 14 Siječanj, 2011, 16:14:18 »
ako ne padne snijeg u slijedećih 10 dana biti će stvarno totalni fijasko,groznooooooo....a i onda ako padne bi trebalo staviti neke popuste hoteli,ski pass da privuku ljude i spase sezonu koliko toliko... :-\

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #13 u: 14 Siječanj, 2011, 16:54:20 »
ako ne padne snijeg u slijedeæih 10 dana biti æe stvarno totalni fijasko,groznooooooo....a i onda ako padne bi trebalo staviti neke popuste hoteli,ski pass da privuku ljude i spase sezonu koliko toliko... :-\

Ja se nadam da NECE da PODERU sa cenama krajem februara i u martu!!!!!!!!!!!!!!!!

« Odgovori #14 u: 14 Siječanj, 2011, 17:13:07 »
Pa i treba im ovako, da se malo opamete, kompletno rukovodstvo OC-a smjeniti jer su katastrofa, da se biraju ljudi koji znaju posao a ne po politickom kljucu....
Ne bi da vrjedjam nikoga ali mentalitet ljudi koji vode OC i odakle dolaze nije ni za cuvanje dvije nacrtane ovce a kamoli da vode poslove vezane za turizam.........