Pozdrav Gost

KUPJAK

  • 4 Odgovora
  • 6686 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

loop

  • *****
  • 1042
KUPJAK
« u: 03 Veljača, 2011, 13:58:56 »


Ovo baš ne spada u skijališta, al hvalevrijedan projekt.

ZABAVA ZA DJECU ALI I ODRASLE
Zbog kroničnog manjka snijega radi čega se u Hrvatskoj, osim na Sljemenu, ne može kvalitetno skijati, konstruktivni pojedinci i zajednice dolaze do novih ideja pa se osim što mnogi razmišljaju o izgradnji klizališta, neki okreću i drugim rješenjima za zabavu na snijegu, poput novootvorenog sanjkališta Kupjak u Gorskom kotaru.

U ovom gradiću, koji se nalazi u blizini Delnica, nekoliko dana prije Nove godine puštena je u rad pokretna traka koja sanjkaše zajedno sa sanjkama vodi do vrha brda, odakle se spuštaju na odličnu uređenu stazu, dužine oko 130 metara. Za pripremu staze, što je rijetkost na sanjkalištima, nadležni koriste ratrak (novi PISTEN BULLY 100), a dovoljno snijega osigurava top za proizvodnju umjetnog snijega. Prema najavama, uskoro bi ovo sanjkalište trebalo dobiti i snow tubbyng stazu, što će biti još jedan dodatni sadržaj u njihovoj ponudi.
Uz sanjkalište, koje se proteže na 6 tisuća četvornih metara, svi posjetitelji, a uglavnom djeca i njihovi roditelji ovdje mogu pronaći i mjesto za grudanje te ostale snježne radosti, a za smještaj i prehranu postoji i drveni objekt sa desetak ležajeva i odličnom gastronomskom ponudom.

Cijela investicija težila je oko 250 tisuća eura, a rok vraćanja investicije, prema ulagačima je približno deset godina. Iako je već i u prvim tjednima sanjkalište bilo puno razigrane djece i onih koji brinu o njima, vlasnici imaju u planu organizirano dovoditi skupine najmlađih. Tome će pridonijeti blizina željezničke postaje te udaljenost od 120 km od Zagreba i 60 km od Rijeke, pri čemu treba napomenuti da je sanjkalište udaljeno od izlaza Ravna gora na autoputu Zagreb – Rijeka, svega 2 km.


preneseno sa dalmacijaski.com

allways stand sideways!

*

pvb

  • **
  • 45
Odg: KUPJAK
« Odgovori #1 u: 03 Veljača, 2011, 14:24:45 »
Ovo bi trebalo Jahorini, samo gde pronaci lokaciju, a da se ne sudaraju sa skijašima?
Ne znam ni da li je ovo predvidjeno Master planom.
Meni je ovo super stvar.

Odg: KUPJAK
« Odgovori #2 u: 06 Ožujak, 2011, 14:58:07 »
Ajde bar nesto lipoga da se i u nas desi....

Odg: KUPJAK
« Odgovori #3 u: 09 Ožujak, 2011, 18:47:24 »
ovo je prava stvar... ovo bi mogli napraviti hoteli Termag,Vucko i Bord uraditi na lokaciji odma pored hotela Vucko s tim sto bi zbog ulicne rasvjete moglo raditi i po noci  ludzatobom:((  :bravo::( :bravo::(
.......:::::::****Harison****:::::::.......

*

minjon81

  • *****
  • 2039
Odg: KUPJAK
« Odgovori #4 u: 09 Ožujak, 2011, 20:52:22 »
strava!
inace sankasi na ski stazama su kao bomba, ljudi ne kapiraju ozbiljnost situacije i mogucih povreda, narocito kad vidim klince na onom klisku... Uzas!!! Dajte prostor  ljubiteljima sankanja!