Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Igrišta-Vlasenica
Pozdrav Gost

Igrišta-Vlasenica

• 31 Odgovora
  • 28793 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Igrišta-Vlasenica
« u: 11 Veljača, 2011, 17:58:12 »
Skijalište smješteno u blizini Vlasenice

Odg: Igrišta-Vlasenica
« Odgovori #1 u: 11 Veljača, 2011, 18:00:21 »
Na planini Javor nalzi se ski centar Igrišta, koji nosi naziv po istoimenom najvišem vrhu ove planine na 1406 m/nv. Ski centar se nalazi na samom magistralnom putu od Zvornika preme Sarajevu, između Vlasenice i Han Pjeska. Izgrađen je u vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu kao pomoćni centar.
Od Vlasenice do skijališta ima oko 7 Km puta koji se strmo penje usponom od 14% do prevoja "Pogled" na 1.193 m/nv.
Najveci vrh planine Javor je Veliko Igriste, 1.405m, a zatim Malo Igriste, 1.331. m.

SKI STAZE:
 -Staza 1- Stara staza
 -Staza 2- Nova ili desna
 -Staza 3- Kaskade ili dvanaestica
Dužina ski staza je oko 9 km.
Javorova poljana je lokacija na kojoj se nalaze bebi ski liftovi i gde je moguće noćno skijanje.
UDALJENOSTI:
-Vlasenica - Igrista (veliki lift-zeleni pijesak) 6,5 km -Vlasenica - Javorova poljana 14 km
-Prevoj Han - Pogledi - Javorova poljana 4,5 km

SKI LIFTOVI:
Ski centar ima četri ski lifta:

Veliki ski lift
Tip -"Tanjir",
Dužina - 900m,
Kapaciteta - 850 skijaša na sat,
NV početne tačke - 1.019 m/nv,
NV krajnje tačke - 1.350 m/nv
Visinska razlika - 331 metara,
a prosečan nagib 41%.
Lokacija - Zeleni pjesak - vrh Javora

Mali- baby ski liftovi
Broj liftova - 2,
Tip -  "Lopatica",
Dužina - oko 250 m
Kapacitet- 350 skijaša na sat
NV početne tačke - 1.250 m/nv,
NV krajnje tačke - 1.276 m/nv
Lokacija - Javorova poljana

Ski lift - sidro
Tip - "Sidro"
Dužina - 400 m
Kapacitet - 600 Skijaša na sat
Lokacija - Javorova poljana

Liftovi rade vikendom, kada je dovoljna količina snijega za skijanje, od 9.30 do 16.30 sa jednom pauzom od 30 minuta od 12 do 12.30.
Kada je broj skijaša veći pauza se ne pravi.
Informacije o radnom vremenu liftova radnim danima mogu se dobiti na telefon +387(0)56 735 735
Sa vrha žičare se spuštaju tri ski staze, jedna levo u širokom luku, druga desno u širokom luku, kao i treća dosta strma desno uz samu trasu ski lifta. Kvalitet staza je inzvanredan, tako da skijanje na ovim stazama, od kojih je najduža dugačka i skoro 3  km, uopšte nije dosadno i zahtevnijim skijašima, pogotovo što nema gužve.  Na ski centru na raspolaganju je i ski servis i mogućnost iznajmljivanja ski opreme.

« Odgovori #2 u: 11 Veljača, 2011, 18:01:52 »

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #3 u: 11 Veljača, 2011, 18:48:33 »
ovejaras01 odakle si?
Svaka cast za ovo...kontao sam da napravim temu...al nikako da stignem!
Imam dosta drugara iz Vlasenice... ;)
Pozzzzz

« Odgovori #4 u: 12 Veljača, 2011, 08:27:35 »
Ja sam iz Brčkog, ali studiram u Tuzli pa se sjeti da napravim temu .

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #5 u: 03 Ožujak, 2011, 14:32:27 »
 Zahvaljujući padavinama koje su proteklih dana stvorile visok snježni pokrivač od skoro 70 centimetara, u AD "Igrišta" u Vlasenici vjeruju da će u toku predstojećeg vikenda imati najbolju ovogodišnju posjetu ovom ski- centru.

Direktor Turističke organizacije opštine Vlasenica Nenad Lelek rekao je danas Srni da ekipe zadužene za pripremu rade danonoćno da bi za predstojeći vikend obezbijedile optimalne uslove za skijanje i odmor gostiju.

On je dodao da će, po najavama iz AD "Igrišta", tokom vikenda u pogonu biti kompletna infrastruktura, uključujući i veliki ski-lift, te da će prvi put u toku ove sezone biti otvorene i sve skijaške staze.

"Solidnu posjetu na ski-centru imali smo i proteklog vikenda, kada se, zahvaljujući dobro pripremljenim stazama i lijepom vremenu, okupilo nekoliko stotina gostiju. Uglavnom su to rekreativci iz Vlasenice i okolnih opština, međutim bilo je i skijaša iz Tuzle, Bijeljine, Brčkog, pa čak i iz Beograda", rekao je Lelek.

Ski-centar "Igrišta", koji se nalazi na Javor planini, osim dobrih prirodnih uslova za skijanje i infrastrukture, posjetiocima će ponuditi i mogućnost zakupa i servisiranja ski-opreme, te obuku skijanja za početnike.

« Odgovori #6 u: 22 Siječanj, 2012, 22:13:09 »
Ima li ko kakvih slika i novijih informacija ?

*

Blitzz

• **
  • 12
  • Sigma X race Titanium
« Odgovori #7 u: 01 Veljača, 2012, 00:45:16 »
 ludzatobom:(( 1.30 m visina snijega na 1680 MNV, staze uređene dostaaa snijega, sve okovano ledom i snijegom.  :bravo::(
Blizzard

« Odgovori #8 u: 16 Veljača, 2012, 10:24:08 »
Juce je po najavama Hotela Panorama skijaliste trebalo da radi zbog "velikog interesovanja posetilaca".
Dan pre toga, a i juce ujutro proverio preko telefona recepciju Hotela Panorama Vlasenica, gde su mi rekli da ce raditi liftovi na Javorovoj poljani. Nakon 70 km voznje dosao na skijaliste oko 10 sati , ali tamo nikog nije bilo. Vrata zakljucana na mestu gde se prodaje ski pas (pise da je radno vreme od 9 ). Prosetao do poljane gde u su u restoranu tek potpalili vatru u sporetu iz koga je sukljao oblak dima. Pitao sam dvoje koji loze vatru oce li raditi skijaliste a oni: oce ako bude dovoljno skijasa.
Vratio sam se nazad do kola, pomolio bogu da nikog ne sretnem usput ( inace nisam rekao da je put strasan od mag.puta do poljane) i otisao na jahorinu.
Zbogom Igrista, i ne mojte ubuduce obmanjivati .
Uostalom nikad vise . 

*

Blitzz

• **
  • 12
  • Sigma X race Titanium
« Odgovori #9 u: 26 Veljača, 2012, 00:13:02 »
u pravu si, meni je Vlasenica bliža alternativa samo kad se mora, ali inače je chaos i katastrofa sve u svemu. oni uvijek rade ako ima dovoljno skijasa, ciganluk na bh način uvijek svugdje i u svemu.  3:( devil:(
Blizzard

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #10 u: 07 Prosinac, 2012, 01:52:24 »
Ima li ko kakvu novost u vezi IGRISTA?  Oce li prenositi mozda (naculo se) stari dvosjed sa Prace na Igrista???

*

Big_DANE

• 3969
  • juSt sNowBoarDinG!
« Odgovori #11 u: 08 Prosinac, 2012, 18:51:53 »
Tema moze da se zagasi...ko zna kad ce biti i za koliko godina skijanja na IGRISTIMA! U totalnom su sranju!

*

BL

• 678
« Odgovori #12 u: 08 Prosinac, 2012, 20:30:31 »
kakva steta, a prosjecene staze, prirodni uslovi, ...

*

BL

• 678
« Odgovori #13 u: 12 Prosinac, 2012, 10:05:38 »
Zalosna prica o Igristima.

http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Istopio-se-milion-maraka/102946.html

*

danko.v.

• **
  • 10
  • Ski and fun - under the sun
« Odgovori #14 u: 01 Siječanj, 2013, 20:41:49 »
Znaci nista.... skijao sam jednom tamo.... uopste nije bilo lose...
Ne volim januar...i bele zimske vragove....Al` skijanje volem, to je fakat !