Pozdrav Gost

O Jahorini na skupstni RS-a - vazno!

• 30 Odgovora
  • 17772 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

O Jahorini na skupstni RS-a - vazno!
« u: 02 Prosinac, 2012, 22:35:50 »
ovo je prije nekih pola sata bilo na skupstini RS-a u BL. Naglasvam da se mi ne bavimo politikom nego ovdje je politika umjesana i mi svi od toga izpastamo. Naravno da samo politika kao VLAST moze ovu i srediti. Ovo je bilo veceras na narodnoj skupstini RS. Mi samo prenosimo ono sto su tamo pricali  hug:(

pominjano je i nezakonito imenovanje direktora i guranje jahorine u propast...

iz Istočnog Sarajeva (privredna komora Istočnog sarajeva, sindikata trgovine, tuzrizma i akcionari)   večeras su uputili jedno pismo u Narodnu skupštinu da se u njihovo ime iznesu stavovi o tome šta se radi sa OC Jahorinom. parafraziraću ... tvrde da ponuđeni koncept potpuno rastura OC Jahorinu, na sceni je kriminalni koncept nasilne privatizacije od otuđenih centara moći. pominjano je i nelegalno imenovanje direktora, pranje para, skidanje dvosjeda i davanje u staro gvožđe ...

"U oc jahorini treba obezbjediti prisustvo pravne države i vladavinu prava. OC jahorine staviti u adekvatni režim zaštite i staviti ga pod direktnu ingerenciju resornog ministarstva...oc kompleks staviti pod poseban režim zaštite i proglasiti ga turističkim mjestom."

tvrde i da je 50 odsto radnika višak.

Odg: O Jahorini na skupstni RS-a - vazno!
« Odgovori #1 u: 02 Prosinac, 2012, 23:04:52 »
Nesto se desava oko starih dvosjeda. Pa evo prenosimo neka misljenja. Ponavljamo, ovo nisu nasa misljenja.

Uprаvа je donijelа Odluku o prodаji osnovnih sredstаvа kojа nisu u upotrebi“, i u sredstvimа zа licitаciju obuhvаćene su  demontirаne žičаre – dvosjed Ogorjelicа 1, i žičаrа – dvosjed „Skočine“.

Mišljenjа sаm dа komplete ovih žičаrа ne trebа licitirаti i prodаvаti u stаro gvožđe, nego ih trebа prаvilno usklаdištiti i koristiti zа rezervne dijelove dvosjednih žičаrа nа Poljicаmа i nа „Ogorjelici 2“ koje su u funkciji i rаde.

Obrаzloženje:
Postаvljаnjem instаlаcijа šestosejdnih žičаrа, inostrаne firme „Lаjtner“, mi smo u punoj tehnološkoj zаvisnosti, kod eksploаtаcije tih žičаrа, od strаne ino-propizvođаčа (rezervni dijelovi...).
U slučаju ozbiljnijeg zаstojа u rаdu, šestosjednih Lаjtnerovih žičаrа, što ne trebа isključiti, u periodu sezone, posаo bi iznijele dvosjedne žičаre nа lokаlitetimа gdje su locirаne.
Kаko su dvosjedne žičаre, proizvod „Energoinvestа“, koji više ne postoji, niti se zа njih proizvode rezervni dijelovi, mišljenjа sаm dа je ovаj prijedlog rаcionаlаn, oprаvdаn i u interesu nаše firme.

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #2 u: 02 Prosinac, 2012, 23:07:14 »
inače, ove informacije (prvi post) iznijela je potpredsjednica Narodne skupštine RS, Snježane Božić koja je večeras oko 22.00 govorila u ime gore navedenih iz Istočnog Sarajeva. oni su uputili pismo, sa zahtjevom da se pročita pred poslanicima a kao odgovor na dokument Ekonomska politika RS za 2013 godinu u kojoj se pored ostalog spominje i razvoj OC Jahorina.

« Odgovori #3 u: 02 Prosinac, 2012, 23:17:40 »
upravo sam dobio snimak ovoga svega, pa ko ima par minuta nek preslusa malo:

Skupstina o OC Jahorina

« Odgovori #4 u: 02 Prosinac, 2012, 23:26:43 »
iako je prosla sezona bila bobmasticna,
napravljen je gubitak od caa. 800.000 KM ?!?!?!?

citiramo
Ponovo trаžimo dа Uprаvа zаuzme stаv oko аnаlizirаnjа gubitkа Društvа zа period 01.01.2012. do 01.06.2012. godine, koji premа Izvještаju Odjeljenjа interne revizije iznosi 802.836,00KM.

*

Nichifor

• 1748
« Odgovori #5 u: 02 Prosinac, 2012, 23:27:35 »
upravo sam dobio snimak ovoga svega, pa ko ima par minuta nek preslusa malo:

Skupstina o OC Jahorina

u "glavu" ide od 4.00 minute

« Odgovori #6 u: 02 Prosinac, 2012, 23:29:46 »
od 4 minute je akcija i kulminacija  (PIVA)

*

HeAd

• 4368
« Odgovori #7 u: 02 Prosinac, 2012, 23:30:38 »
 Da sezona traje 12 mjeseci oni bi napravili gubitak WTF, a u dzepovima dobitak ideea:(
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

« Odgovori #8 u: 02 Prosinac, 2012, 23:31:43 »
Sta ide sledece? jel nosi neke posljedice? Inspekciju, odluku vlade da se nesto napravi...?
Kako su uspjeli napraviti gubitak od 800 hiljada??!?!? Pa jesu bucali pare!?!?

*

segi

• 614
« Odgovori #9 u: 02 Prosinac, 2012, 23:32:29 »
El criminalle  8))

« Odgovori #10 u: 02 Prosinac, 2012, 23:37:46 »
Ostvario se gubitak od 800k u drzavnoj kasi... ali se zato povec'o u privatnoj....  :))
op, op, op, op.....

« Odgovori #11 u: 02 Prosinac, 2012, 23:41:56 »
Meni najvise smetaju investicije u osnjezavanje koje ne radi.

Recimo i to da je firma Snow-Star otkupljena od neke francuske firme i ta firma valjda nece da preuzme ugovor i zato nama topovi ne rade, bar ne rade kako bi trebali. Ovo ostalo mora vlada ili vec neko srediti. Ima tu javasluka na sve strane. Recimo svi projekti (osim prace) su morili po planu biti gotovi 31.12.2011.
A do 30.6.2012. je odradjeno bili 65% od toga. Takve stvari se nebi smjele u toj mjeri desavati.

« Odgovori #12 u: 02 Prosinac, 2012, 23:43:52 »
e sad dolazimo na one price o privatizaciji da ili ne..... ja nikako nisam za privatizaciju al trenutno nam je sistem takav da ovo sto je do sada bilo samo vodi u ponor i propast pa cemo izgubit i ovo sto imamo, u starom sistemu je funkiconisalo na ovaj nacim samo zato sto je sud bio jak kolko toliko i za ukradeno se moglo zavrsit u cuzi a sad ljudi kad dodju na poziciju samo gledaju kolko ce i kako ukrast jer nije dosad niko odgovarao ni za sta pa kontaju da nece ni oni.
a sto se tice gubitka od 800.000 ma nije gubitak samo to gubitak je i ona neostvarena dobit a sto bi naspram svega cime jahorina rapolaze trebala biti makar 5-6 miliona, ma nemogu ni da milim o tome svemu odmah se nanerviram... i to pred spavanje
da znam - znao bi

« Odgovori #13 u: 02 Prosinac, 2012, 23:47:12 »
jednostavan41, Sema, Shoty, dooki i 41 gostiju gleda ovu temu.
uuuu gostiju koji su,ima intreresovanja hajd makar malo da mi se vrati  raposlozenje
da znam - znao bi

« Odgovori #14 u: 02 Prosinac, 2012, 23:48:35 »
mi smo ovdje uvijek raspolozeni i veseli  (:smijeh: