Pozdrav Gost

Jahorina sve bliža starom sjaju

 • 32 Odgovora
 • 29567 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jahorina sve bliža starom sjaju
« u: 31 Prosinac, 2012, 06:19:38 »
Fin članak od mostarskog medija :-)

http://bljesak.info/web/article.aspx?a=982a966b-205f-4217-90fc-6ff7ea656dcc&c=5de70792-d2d5-4648-8125-5206af0d3357

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #1 u: 16 Prosinac, 2013, 08:24:26 »
http://www.klix.ba/vijesti/bih/turno-skijanje-na-vrhu-jahorine/131215072

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #2 u: 17 Prosinac, 2013, 15:09:21 »
Evo, pa sto bi rekli bujrum...
NIkad brze i za manje para iz BG

Avio kompanija BH Airlines obnovila je danas let iz Sarajeva za Beograd nakon dvije i po godine prekida, a prvi avion dočekan je i poliven vodenim topovima na aerodromu Nikola Tesla u znak dobrodošlice, javio je Tanjug.

Linija je obnovljena zahvaljujuću "code share" ugovoru između "BH Airlinesa" i srpske avio kompanije "Air Serbia", koji omogućava većem broju kompanija, u ovom slučaju dvjema, da zajednički prodaju mjesta na istom letu koji obavlja samo jedna kompanija.

Air Serbia je 1. decembra organizovala prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd - Banjaluka Airbusovim avionom "Novak Đoković".

Avioni na liniji između Sarajeva i Beograda letjeće četiri puta nedjeljno - ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom periodu, a na ljeto su planirani svakodnevni letovi, najavio zastupnik BH Airlinesa Orhan Hadžić.

Prema njegovim riječima cijena karte u jednom pravcu je 64 eura sa taksama, dok povratna karta košta 80 eura. BH Airlines namjerava da u narednom periodu uspostavi letove za Skoplje, Podgoricu i još neke gradove u regionu, najavio je on.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je nakon nedavnog uspostavljanja avio veze između Beograda i Banja Luke, sada uspostavljen let i sa Sarajevom, što će u velikoj meri doprinijeti povezivanju u regionu. To će omogućiti putnicima da iz Beograda koriste konekcije za letove u mnoge svjetske centre, istakao je on.

Direktor BH Airlinesa Amir Jažić podsjetio je da je avio linija između Beograda i Sarajeva ukinuta u maju 2011. godine, a danas obnovljena zahvaljujući ugovoru sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia. Beogradski aerodrom postao je čvorište avio saboraćaja u regionu, rekao je šef službe prodaje aerodroma Nikola Tesla Mirko Vujadinović i naglasio da je beogradski aerodrom spreman da prihvati povećan broj putnika.

Let između Sarajeva i Beograda traje 45 minuta, avion iz Sarajeva polijeće u 6 sati, a iz Beograda u 8.15 sati.

*

Stale

 • ***
 • 347
 • najbrži je najbolji

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #4 u: 20 Prosinac, 2013, 09:00:42 »
Danasnji clanak na poslovnim novostima:

IRB RS prodaje akcije Olimpijskog centra Jahorina

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) ponudila je na prodaju 21,1 posto akcija Olimpijskog centra Jahorina za 10,2 miliona KM. Prodaja 10.213.256 akcija iz portfelja Fonda za restituciju Republike Srpske u Olimpijskom centru Jahorina a.d. Pale bit će obavljena na berzanskom tržištu od 23. do 31.decembra 2013. godine. Cijena po akciji je jedna KM. Republika Srpska je posljednjih godina uložila oko 42 miliona KM u Olimpijski centar Jahorina kroz dokapitalizaciju i obveznice IRB-a, koji u Jahorini posjeduju još 65 posto akcija koje su u vlasništvu Akcijskog fonda. Olimpijski centar Jahorina godinama ima problema s otplatom milionskog duga prema IRB-u po osnovu emitovanih obveznica, za koji postoji mogućnost konverzije u akcije.

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #5 u: 20 Prosinac, 2013, 09:19:13 »
Ja godimana pricam kako nesto ne stima u OC-u i vladi po pitanju Jahorine.
Da je ostao Dzombic na vlasti, nebi ni gaca imali na Jahorini.

*

HeAd

 • *****
 • 4368
Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #6 u: 20 Prosinac, 2013, 17:30:13 »
Vipe kupi ovo..i jos malo dokupi, stavi logo na zicare..Mijat sef kosog transporta, a Brera nadzor (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad žirafa neće biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #7 u: 24 Prosinac, 2013, 11:03:32 »

*

XX

 • **
 • 81
Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #8 u: 24 Prosinac, 2013, 13:48:59 »
 (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ole ole

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #9 u: 26 Prosinac, 2013, 13:18:17 »
Izgleda da se tuzlacima pravo svidjelo na Jahorini. Evo naidjoh na jos jedan clanak:

http://www.frontslobode.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/3009/ledeni-uzitak-na-1876-metara-nadmorske-visine

*

raca

 • ****
 • 620
Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #10 u: 26 Prosinac, 2013, 13:54:35 »
Ovakve ideje trebaju Jahorini, ne kosta puno, a interesantno...

Kad bi se neko sjetio da organizuje uz neku manifestaciju (Nova godina, Bozic, Jahoriniski dani (ako tako nesto postoji)) takmicenja u pravljenju iglo-a, snjeska bjelica i sl, ili neka takmicenja u duhu "Igara bez granica"...
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #11 u: 27 Prosinac, 2013, 14:26:45 »
A njega nemaaaaa

http://www.klix.ba/biznis/privreda/prvi-avion-iz-moskve-ispunjen-do-posljednjeg-mjesta-sletio-na-sarajevski-aerodrom/131227073

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #12 u: 13 Siječanj, 2014, 10:38:57 »
Današnji članak u Poslovnim novostima:

Skijaška sezona osuðena na propast
Zbog nedostatka snijega na planinama gosti masovno otkazuju rezervacije

Skijaška sezona u BiH, koja bi trebalada je u punom jeku, već sada je izvjesno da će propasti, jer zbog nedostatkasnijega na planinama gosti masovnootkazuju rezervacije, a zimski centri većzbrajaju gubitke.

Asja Hadžiefendić-Mešić, portparolTurističke zajednice Kantona Sarajevo,naglasila je da čak i ako snježne pahuljepokriju skijaške staze u februaru i martu,to definitivno ne može popraviti ovusezonu.

Iako su se radnici na planinskim ljepoticama potrudili da obogate sadržaje ispremno dočekaju ljubitelje zimskihsportova, njihov trud neće uroditi plodomu onoj mjeri kako se to očekivalo."Vlašić, recimo, ima predviðenezabavne sadržaje koji treba da buduprateći doživljaji uz sportove na snijegu,ali rezervacije su otkazane. Prognozepokazuju da u januaru, koji je inačeuzdanica, snijega neće biti", ističeHadžiefendić-Mešić.

Podsjeća da je u ovom mjesecu školskiraspust i roditelji tradicionalno zimskidio odmora koriste kako bi s mališanimauživali na planinama. Ove sezone, ipak,takve navike neće biti realizovane."Pored toga, djeca idu i sama na planine,čega skijalište ne radi potvrdila je i Zorica Jovanović, PR menadžer Olimpi-organizovano. Meðutim, ove godine januar će proći bez toga. Jahorina, Igman iBjelašnica su bili puni za Novu godinu,Spas zimskim centrima ne može da bude ni vještački snijegali, nažalost, ljudi odlaze", kazala je ona.

Spas zimskim centrima ne može da budeni vještački snijeg, kojim su do sadakrpljene rupe u sezoni."Najviša temperatura koja omogućavavještačko osnježavanje je minus dva, atemperature su sada u plusu, te su topoviza osnježivanje beskorisni", kažeHadžiefendić-Mešić.

Da na Jahorini uopšte nema snijega zbogjskog centra Jahorina, koja ističe da jepopunjenost kapaciteta za novogodišnjepraznike iznosila 90 odsto."Meðutim, poslije Nove godine taj brojje znatno manji. Dosta gostiju je pomjerilo svoj dolazak za kraj januara ipočetak februara, za kada su najavljenesnježne padavine. S obzirom na to danema snijega, trudimo se da zadržimogoste", rekla je Jovanović, pišu Nezavisne novine.

Zabrinut je i Dragan Pauković koji radi uSki-centru Kozara, a kaže da priželjkujutemperature ispod nule kako bi mogli daproizvode vještački snijeg."Snijega je ove sezone bilo tek četiridana. Gdje ćemo biti zadovoljni? Bilo jegostiju koji su nam najavili dolazak, alisu s promjenom vremena i oni otkazaligostovanje. Tu smo nemoćni. Vjerujte,već razmišljamo o tome da će ovasezona propasti", ističe Pauković.

Muamera Šehić, portparol kantonalnogpreduzeća ZOI '84 OCS, koje upravljaSki-centrom Bjelašnica - Igman, ističeda ovo vrijeme podsjeća na proljeće, a nena zimu."Svi govore da sezona propada, jer smotrenutno u jeku raspusta i odmora kad jetrebala da bude najveća posjećenost, ami svaki dan bilježimo ogromnegubitke", kazala je Šehić, i dodala da svikoji su ranije došli na Bjelašnicu i Igmannapuštaju hotele."Prošle godine u ovo doba imali smo hiljade posjetilaca, a sada je stanje, što seposjećenosti tiče, neuporedivo lošije",rekla je ona.

*

brera

 • *****
 • 7221
Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #13 u: 13 Siječanj, 2014, 11:01:56 »
Vipe kupi ovo..i jos malo dokupi, stavi logo na zicare..Mijat sef kosog transporta, a Brera nadzor (:smijeh:
:bravo::( :bravo::( Šta si sebi uzeo prijatelju, nadzor studentica?  ;))

Odg: Jahorina sve bliža starom sjaju
« Odgovori #14 u: 14 Siječanj, 2014, 09:18:27 »
Evo još jedan članak iz poslovnih novosti (današnje), vezan za već spomenutu kupovinu/prodaju dionica:

INVESTICIONO-RAZVOJNA BANKA RS

Neuspjela prodaja akcija OC Jahorina


U Banci kažu da neće ponovo pokušati prodati akcije Olimpijskog centra Jahorina na Banjalučkoj berzi

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) nije uspjela prodati 21 odsto akcija Olimpijskog centra (OC) Jahorina, jer se niko nije prijavio za kupovinu koja je bila otvorena od 23. do 31. decembra prošle godine, zvanično je potvrðeno za poslovni portal Capital u IRB-u. U Banci kažu da neće ponovo pokušati prodati akcije OC Jahorina na Banjalučkoj berzi.

"Naš pravi cilj je bio da ispitamo tržišnost akcija OC Jahorina, odnosno njenu likvidnost i stvarnu tržišnu vrijednost", kažu u IRB-u.

Banka je u prethodnom periodu kupila 15 miliona KM vrijedne obveznice OC Jahorina, sa klauzulom koja omogućava konverziju obveznica u akcije. Olimpijski centar od početka ima problema sa otplatom obaveza po osnovu emitovanih obveznica i već sada duguje dva anuiteta IRB-u. Olimpijski centar je IRB-u predložio konverziju obveznica u akcije, po cijeni od jedne KM, koliko je sada nominalna vrijednost. Meðutim, u IRB-u su smatrali da je ta vrijednost precijenjena i da akcije OC Jahorina vrijede znatno manje, što se pokazalo tačnim, jer se niko nije prijavio da kupi 10.213.256 akcija Fonda za restituciju za 10.213.256 KM.