• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Kopaonik sezona 14/15

Started by Sinke, 24 October, 2014, 13:54:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mijat


Sinke

Svi bi da se provozaju u novim zicarama sto greju zadnjicu :). Ali od tih svih mozda 2% ume da se spusti skijama niz Gvozdac i Ledenice.

Ocigledno da politicke igre doprinose dizanju tenzije gde joj nema mnogo mesta. Nove zicare su prosle tehnicki pregled pred 10 dana,
http://www.infokop.net/investicije/zicare-krcmar-i-gvozdac-zavrsene-i-ocekuje-se-skoro-pustanje-u-rad.html
A te najstrmije staze nikada nije lako spremiti ako vremenski uslovi nisu tip top.

Ne bih da branim SS ako su uprskali sa pripremom staza (ima indicija da se to desilo), ali trenutna atmosfera oko novih zicara izgleda kao klasican politicki linc. Jos nisam bio na Kopu ove godine, ali vetar je bio takav da je brijao do zemlje suvi sneg na Zlatiboru, onda mogu zamisliti kako je na Kopu bilo.

Marine vode i Suncana dolina uopste nisu lose staze, meni su interesantnije nego Pancic na kome si se ti slikao :). Samo imaju losije liftove, nego Pancic.


mijat


Sinke

Nije problem u kolicini vremena za spustanje, vec za penjanje :).

Suncana dolina ima relativno nov, ali spor neisklopivi cetvorosed, koji se vuce kao puz. To je najveca mana staze. Suncana je rasterecena i jako siroka u donjem delu sa dva/tri kraka. Sto se tice duzine ako izadjes na vrh Kopaonika sa Pancic ekspresom mozes da se nastavis na Suncanu, u toj varijanti spust ima veliku duzinu. Ako ides sa vrha Kopaonika, a staza tvrda i uhvatis fin karving lagano pstizes 70-80km/h niz Suncanu, tako da iako je relativno blaga jako je interesantna staza na kojoj moze da se vozi brzo.

Marine vode imaju drugi problem, tanjir, na kome je cesto guzva. Pa iako je tanjir relativno brz, obicno se ceka u redu. Staza je kratka, ali je interesantna za po koji spust, posebno onaj krak na kome si mogao da meris prolazno vreme.

Bez dileme kop ima veliki broj plavih staza, cak i mnoge crvene su pre plave nego crvene, kao one koje idu ispod zicare Pancic ex. Mnoge staze su kratke. Ali tako je kako je. To sto postoji se do sada odlicno odrzavalo.
Ipak crvene i crne staze Duboke [dve staze], Gobelja [5 staza], Ledenice, Krcmar , Gvozdac jesu prave crne i crvene staze. Jedino Krcmar medju njima ima zavidnu duzinu i verovano je najlepsa staza na Kopu, valjda cemo je posle tri godine skijati sa novim sestosedom.

Master plan kaze da se marine vode prakticno duplo produzuju, ne samo Marine vode, vec sve staze koje gravitiraju u tom pravcu. Staze ce ici preko postojece magistrale koja se izmesta nize u rupu koja je ispod magistrale. Iz rupe ce zica povezivati ove staze direktno sa Gobeljom.
Samo da bude para i politicke volje da se taj projekat sprovede...

mijat


borisBP


HeAd

Pustena i struja 8)) nek ste malo skijali al bad i nassfeld call
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mijat

samo nek zove, ti si svakako zagrejo koljena u zlatnim ¾itima  (:smijeh: nemoj zaboraviti bokija i borisa, biæe vam toplije  austin:(

HeAd

Samo ti gore kamena s ramena, a mi cemo se grijat (:smijeh:
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

nemanjus

Evo jedan filmiæ za mog druga Daleta :)

https://www.youtube.com/watch?v=CPUlG3ONRL8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=nj5qoV7dmWA&feature=youtu.be

dale


nemanjus

https://www.youtube.com/watch?v=nj5qoV7dmWA&feature=youtu.be

dale


Sinke

Kopaonik nakon èetiri godine:
http://www.skijanje.hr/vijesti/clanak/kopaonik-nakon-cetiri-godine?id=25767

mijat