• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Dugovanja

Started by Korisnik, 22 February, 2015, 22:09:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnik


vip-jahorina

meni u ovom tekstu ima totalno suludih izjava tipa predimenzioniranja, ali ovo za doticnu gospodu je ono o cemu smo godinama ovdje pisali.
isto tako o ostavkama u decembru koje nadzorni odbor nije prihvatio.
pametan potez jer su vidjeli u sta su se uvukli

raca

Nema domacina, nema ni domacinstva.... Na Jahorini, prihodi su relativno stabilni samo je problem nestrucno i nedomacinsko upravljanje istom. Nije samo OC problem, sve interesne grupe na Jahorini doprinose losem stanju.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

Radiohead

Nije to nista, ja sam u nedjelju platio pisanje na Bjelasnici 0,50KM pa ti vidi sta je predimenzionirano
Drustvo je generalno sj...., sa bilo koje ''strane'' i ovo su samo rezultati toga
A uvijek mi padne na pamet sta je stvari koje ne znamo i koje nece isplivati nikada...

BL


ninodragoljub


Radiohead

Dosadan si sa komentarima

Korisnik


zum

Svidjelo se to nama ili ne, Korman sjedi u OC-u jos uvijek.
Poznavajuci sadasnje OC rukovodstvo, ne vjerujem da Koroman moze zucnuti, ali nikad guji ne vjeruj.

MiKuLa


md

"Pivom protiv trbu¹njaka!!!"
"Sportom protiv droge - Biciklom u Amsterdam!!!"

Korisnik

http://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Olimpijski-centar-Jahorina-cilja-mjesto-ski-sampiona/420807

ЈАХОРИНА - Јахорина мора постати лидер у региону, како зимског, тако и свих других видова туризма, који се вежу за планину и активности на планини током читаве године.
Визија је то којом се воде у Олимпијском центру "Јахорина", лидеру зимског туризма у БиХ, који у будућности планира постати водећи ски-центар региона због свих предиспозиција и имиџа који ова планина има, а нарочито имајући у виду да су на њој 1984. године одржане Зимске олимпијске игре.
Олимпијски центар послује као акционарско друштво с већинским државним капиталом у којем је запослено 130 људи, а тај број у сезони расте и до 200. Занимања су дијелом везана за туризам и рад у хотелској индустрији, док се на скијалишту појављују специјализована занимања везана за управљање инфраструктуралним системом.
Основне дјелатности друштва су управљање инфраструктуром и пружање услуга на скијалишту Ски-центра на Јахорини и пружање услуга у хотелу "Бистрица" и пратећим угоститељским објектима.
Хотел, који је изграђен за потребе XИВ зимских олимпијских игара налази се на најљепшем јахоринском видиковцу, 1.620 метара изнад мора. Располаже са 152 собе и осам апартмана, а све собе имају купатило, ТВ са сателитским програмом, директну телефонску линију. Ту су и затворени базен, сауна, теретана, сала за стони тенис и билијар, ски-гардероба, ски-рентал. Од љетних садржаја садржи спортске терене за мале спортове, велики травнати терен и друго.
У ОЦ "Јахорина" оцјењују како у нашим околностима Јахорина може бити задовољна досадашњим активностима, али мора да се приближи конкуренцији у окружењу, која је у претходним годинама направила искорак.
"Наш туристички производ још није комплетан и потребно је што прије завршити започети инвестициони циклус, како би наш наступ на тржишту могао да буде што снажнији и како бисмо оправдали досадашње инвестиционе активности. Потребно је, прије свега, завршити систем вјештачког осњежавања, изградити неколико нових ски-лифтова, изградити паркинг и садржајно и манифестационо ојачати понуду дестинације. Све ово су активности у које мора да се укључи шира друштвена заједница, пошто Олимпијски центар из сопствених извора не може ријешити наведене проблеме, али би било веома значајно да се процес уређења дестинације убрза, како се не би губило вријеме и корак у односу на конкуренцију", кажу у овом олимпијском центру.
Покретачи су и организатори већине активности у вези са боравком гостију на Јахорини и то сматрају њиховим највећим пословним успјехом. Развојем и инвестицијама унутар Олимпијског центра дошло је до интензивне градње смјештајних капацитета у хотелима, пансионима, апартманима и кућама, тако да је сада број лежаја на планини преко 5.000, а што је важан предуслов за унапређење свих осталих садржаја и услуга у дестинацији.
"Наши пословни резултати су на нивоу промета од три до пет милиона КМ, али ми индиректно својим активностима и у зависности од квалитета зимске сезоне стварамо предуслове за промет на Јахорини који се мјери десетинама милиона КМ. Наша процјена је да добром зимском сезоном укупан промет свих привредних субјеката везаних за Јахорину као дестинацију достиже и до 50 милиона КМ", закључили су они.
О пројекту
Пројекат "50+" покренули су "Независне новине" и Привредна комора Републике Српске, а у оквиру пројекта промоције домаће производње "Наше је боље".
Он ће трајати током 2017. године, а планирано је континуирано представљање успјешних приватних предузећа која послују у нашој земљи, а запошљавају 50 и више радника.
Циљ пројекта је представити што више позитивних примјера приватног предузетништва, како бисмо подстакли инвестиције и развојне програме и како би јавност била упозната с пословним могућностима, производним асортиманом или услугама које пружају домаће компаније. Пројекат је подржао и град Приједор.

Профил
Назив: Олимпијски центар "Јахорина"
Сједиште: Јахорина
Основано: 2003.
Дјелатност: Туризам и угоститељство
Број запослених: 130 (у сезони до 200)
Контакт: оц-јахорина.цом, 057/270-090


Pepo


Неизвјесна будућност ОЦ-Јахорина
Иако је завршена врло успјешна туристичка сезона, будућност ОЦ-Јахоринаа као акционарског друштва, је неизвјесна.


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=249740
https://youtu.be/JawOf9qXcqc


Шта значи то да  су ријешени имовинско-правни односи на девастираним хотелима Јахорина, Партизан, Шатор?


Korisnik


mijat