Pozdrav Gost

Ravna planina - Pale

• 31 Odgovora
  • 21309 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

bakica

• 255
Ravna planina - Pale
« u: 16 Prosinac, 2015, 13:20:04 »
Pozdrav svima,

da se ne spamaju druge teme, voljela bih ovdje prebaciti diskusiju vezanu za Ravnu planinu.
Već danima (zapravo noćima  ;D ) posmatram svjetla koja gore duž staze i živo me zanima dokle se došlo sa uređenjem staze. Kad sam tamo navratila prošle sedmice, vidjela sam da se nešto radi na stazi, ove sedmice nisam stigla otići pa bih da zamolim sve one koji imaju bilo kakve informacije da ih postave ovdje.
Hvala

*

bakica

• 255
Odg: Ravna planina - Pale
« Odgovori #1 u: 17 Prosinac, 2015, 10:35:02 »
Sinoć dobila info da će pustiti skijanje u subotu.
Zna li iko detalje? Zna li se kad će početi noćno?

*

bakica

• 255
« Odgovori #3 u: 21 Prosinac, 2015, 10:56:54 »
Hvala Mikula  ;))

« Odgovori #4 u: 29 Prosinac, 2015, 18:42:41 »
Kakvo je stanje na ovoj stazi sto se tice snega,da li je bio neko skoro? Jel imaju topove?

*

bakica

• 255
« Odgovori #5 u: 12 Siječanj, 2016, 13:52:39 »
Imaju, ali je do NG bio osnježen samo donji dio staze.
Možda ovih dana odem do tamo,  anan  pa ću postaviti "izvještaj"  ;)

« Odgovori #6 u: 13 Siječanj, 2016, 07:47:13 »
U subotu dok je na Jahorini padala kisa i duvao jak vetar na Ravnoj planini je i dalje bilo snega i super za skijanje jer je staza vise ususkana i vetar ne odnosi toliko sneg.
Sto se tice restorana Gondola: hrana odlicna, osoblje ljubazno a cene veoma pristupacne.
Zakljucak: Ravna planina je idealna za posetu kada je kisa i vetar na Jahorini. Kada ima snega nista ne moze zameniti Jahorinu...

Tapatalk

*

bakica

• 255
« Odgovori #7 u: 13 Siječanj, 2016, 09:15:51 »
Juče sam namjenski otišla da "izvidim stanje",  :)  u glavnom visoke temperature su odradile svoje. Staza je prilično očuvana u odnosu na Jahorinu, ali ipak neupotrebljiva za skijanje.
Nakon prvih  (snow) i minusa, sigurna sam da će opet raditi i radujem se tome  :)
Hvala i tebi za opis restorana, nikad nisam tamo bila, ali sam juče vidjela da je dosta raje došlo i sigurna sam da ću tamo otići prvom prilikom  :)

*

bakica

• 255
« Odgovori #8 u: 18 Siječanj, 2016, 13:00:52 »
Narode, zna li iko neki broj telefona ili bar web stranicu (ako uopšte postoji) na koji se može raspitati o trenutnom stanju na ovom skijalištu.
Nije mi daleko od kuće, ali mi glupo da uveče dođem sa skijama na galeriji, a ono žica ne radi  :SS

*

MiKuLa

• 151
    • Jahorina Apartmani Jovic
« Odgovori #9 u: 18 Siječanj, 2016, 19:42:29 »
Ski centar Ravna planina, telefon: +387 65 084 983

*

bakica

• 255
« Odgovori #10 u: 19 Siječanj, 2016, 09:56:09 »
Hvala puno,  ??? (k)

*

bakica

• 255
« Odgovori #11 u: 26 Siječanj, 2016, 12:38:19 »
Konačno sam otišla pa da podijelim utiske  :)
-staza je iznenađujuće dobro napravljena, budući da je snijeg ove godine prilično škrt, ovo je bilo supeeeer  :) a to je najvažnije
-sviđa mi se onaj ski-vrtić, mislim samo da bi roditeljima trebalo skrenuti pažnju da djecu tamo vode na sankanje, jer je mnogo bezopasnije nego u podnožju staze. Lijepo je ograđen i nema opasnosti da neko slučajno naleti na neko dijete.
-one ski karte su malo nezgodne, svaki čas ih treba vaditi iz džepa čime se povećava mogućnost gubitka karte
-izlaz iz ski-lifta (onaj prije kraja staze) bi trebalo malo doraditi u smislu da se olakša silazak sa žice
-osoblje na ulazu/izlazu iz ski-lifta vrlo je ljubazno i susretljivo
Vrlo sam pozitivno iznenađena  ??? i jedva čekam da ponovo dođem

« Odgovori #12 u: 01 Veljača, 2016, 08:20:28 »
Nakon skijanja na Prači, spustio sam se do Ravne planine da vidim kako to izgleda i mogu reći da su impresije pozitivne. Lokacija je prva liga u zavjetrini, sjeverna strana i što je najvažnije, od parkinga na Ravnoj planini do Željinog stadiona treba ravno pola sata lagane vožnje. Staza je rekao bih prava crvena, na slikama i klipovima izgleda blaže nego što jeste, tako da se ne bi moglo reći da je baš za početnike. Ima ograđen ski vrtić što je super stvar i pored toga još jedan bejbi lift. Najbolja stvar je ta što je trosatni ski pas 9 KM (mjera za ovo što se nudi) što je definitivno best buy, tako da je super alternativa ljudima koji žele za male pare osjetiti čari skijanja. Kada sam došao bili su loši uslovi, sipila je kiša ali je žičara radila (za razliku od nekih razvikanijih ski centara), trenirala su djeca iz ski kluba Ilidža. I naravno, cijene u kafani su niže od Jahorine i Bjelašnice. Definitivno dolazim ponovo na noćno, a možda i koju dnevnu varijantu okrenem ako mi dojadi Prača  austin:(

*

bakica

• 255
« Odgovori #13 u: 01 Veljača, 2016, 12:16:58 »
Konačno još neko na temi  ;) dobrodošao  :)
Razmišljala sam da li da dođem na noćno, sad kad si ovo napisao doći ću sigurno ove sedmice, bar jednom.  ole
Zadnji put sam bila prošle srijede i učinilo mi se da neće više biti skijanja jer je baš ofalio snijeg. Ako je tako kako kažeš, onda vrijedi dolaska  ;D
Samo jedno pojašnjenje: kažeš "spustio sam se", jesi li skijama ravno sa Jahorine, ili si došao autom? Ako si skijao, kako izgleda dolazak, odakle si krenuo?

*

mijat

• 6728
« Odgovori #14 u: 01 Veljača, 2016, 12:26:14 »
 WTF krenuo je sa ogorjelice skijama, jedan deo je vozio rošule i skejt a siguran sam da je i pjehe išao  (:smijeh: