• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

24sata.info

Started by smislo, 11 January, 2016, 16:55:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

smislo

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/250879-foto-lazarevic-ocuvati-brend-jahorine-kao-olimpijske-planine-ne-moze-se-zivjeti-od-stare-slave.html

bakica


brera


mijat


bakica


smislo

Treba par Norveskih topova tipa GEILO koji mogu da prave snijeg i kad je temperatura u plusu...

brera


mijat


Korisnik

Афирмативан текст о скијалиштима, издвојио сам за Јахорину.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC.523.html:588884-Skijanje-na-brdovitom-Balkanu
ЈАХОРИНА

Бела лепотица

Природа је била издашна када је подарила Јахорини обиље снега и погодну климу, због чега ова планинска лепотица на југоистоку Републике Српске привлачи бројне туристе из иностранства. Са више од 150 дана под снегом годишње, али и због повољних цена, Јахорина је један од најпопуларнијих зимских спортско-рекреативних центара на Балкану.

На надморској висини од 1.300 до 1.900 метара, скијашима су на располагању осам ски жичара и ски лифтова као и 20 км уређених и добро повезаних алпских стаза, различитих тежина, за почетнике, рекреативце и врхунске скијаше. Од 20 стаза, две су црне, 14 црвених и четири плаве, а ту су и стазе за ски трчање, као и ски школа. Осим зимских спортова, можете да уживате и у вожњи моторним санкама, а они најхрабрији и у авантури параглајдинга. На делу стазе, дужине 3.290 м, у функцији је систем за вештачко оснежавање, а ски лифт на стази Пољице на располагању је љубитељима ноћног скијања.

Поред скијања, можете да се опробате и у екстремним спортовима, „сноубордингу“, вожњи моторним санкама или да се једноставно одморите. Стање на скијалишту можете да проверите преко интернет камера. Посебан доживљај пружа ноћно скијање и вожња борда, али и одлична храна, бројне грил кућице уз саму стазу нуде аутохтоне гастрономске специјалитете овога краја.

Јахорина


Олимпијски центар Јахорина познат је као локација чувених зимских ОИ 1984. године, а последњих година се реновира и модернизује. Изградњом савремене гондоле од Пала до врха, Јахорина ће добити 15 км нових стаза. До врха ће се стизати за 15 минута, што ће растеретити планину од великог броја аутомобила и аутобуса. Гондола ће се састојати од 40 стубова, 18 међустаница на Равној планини, а 22 до самог врха. Капацитет кабине од осам путника ће омогућити превоз 2.000 људи на сат.

Приступачне цене ски паса и смештаја, изванредна гастрономска понуда, гостољубивост домаћина и добар ноћни провод само су неки од разлога због којих вреди посетити ову белу планинску лепотицу.

bakica

Ovo je pisao neko ko nije ni vidio Jahorinu, posebno ove sezone (2015/2016)
20km staza?
Za noæni ¾ivot se sla¾em sa napisanim.

brera

Prepisano iz raznih kataloga, taj JA nije pomirisao, kamoli vidio. regge

bakica

Quote from: brera on 10 February, 2016, 10:38:27
Prepisano iz raznih kataloga, taj JA nije pomirisao, kamoli vidio. regge

??? ??? ???