Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 178

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 183

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 184

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 220

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 223

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 235

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rinar/public_html/forum/Sources/Load.php on line 268
Upitna sezona na Jahorini?
Pozdrav Gost

Upitna sezona na Jahorini?

  • 27 Odgovora
  • 13939 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Upitna sezona na Jahorini?
« u: 21 Srpanj, 2016, 19:20:35 »
Prenosimo pismo direktora OC Jahorina u potpunosti:Predmet: Informacija, molba za HITNO postupanje:

Poštovani gospodine predsjedniče!

Ovim putem Vam se obraćam kao jedinoj osobi koja još može pomoći za razrješenje nastale situacije u OC „Jahorina“i spriječiti kolaps sa nesagledivim posljedicama.Jasno mi je da, vjerovatno, slična pisma dobijate često, ali molim Vas da ovo ipak odvojite i pokušate pomoći na dobrobit naroda cijele regije.

Kao što smo Vas dijelom već informisali, prilikom posjete Jahorini za vrijeme Biznis foruma, nakon druge zelene zime u poslednje tri godine, gdje smo pretrpili ogromne finansijske gubitke i štete radi nedostatka snijega i nedovršene investicije u sisitem za viještačko osnježavanje staza preduzeće je u ovom trenutku pred kolapsom.

Na dan 4.07.2016 godine kasnimo sa isplatom tri bruto plate za 150 stalno zaposlenih radnika u iznosu od 420.000 KM kao i 820.000 KM dugovanja dobavljačima (struja, voda, gorivo, dijelovi, sirovine…itd) .
I pored velikog angažovanja i ogromnog zalaganja Uprave društva u unaprijeđenju poslovanja i riješavanja naslijeđnih presuda i dugovanja (UPI i IRB-a RS) upitno je dalje poslovanje društva kao i priprema za narednu sezonu, što je u ovom trenutku nemoguće očekivati. Upozoravam da je u ovim uslovima nemoguće baviti se turizmom i biti konkurentan na tržištu i očekivati od ove Uprave da sama riješi nagomilane i naslije đene probleme i presude.

U jednom trenutku nam se učinilo da će aktivnosti koje vodimo sa Skijalištima Srbije oko dokapitalizacije biti brzo provedene i da ćemo dobiti respektabilnog poslovnog partnera iz iste oblasti poslovanja. Na žalost , dešava se zastoj i to sa NAŠE strane.

Gospodine predsjedniče,

Vama je poznato koje je pripremene radnje potrebno učiniti sa naše strane. Ovim putem Vas informišem da sam dana 28.06.2016 godine telefonski kontaktirao predstavnike IRB-a RS i u tom razgovoru sam obavije šten od strane istih da je potrebno da Ministarstvo trgovine i turizma RS iznese na Vladu RS prijedlog zaklju čaka kako bi se izvršila konverzija obveznica i otpis kamata, jer u suprotnom IRB RS neće sam izvršiti konverziju bez odluke Vlade RS.

Napominjem da je zadnjji rok za izvršavanje konverzije 1.08.2016. godine jer se tog datuma aktivira pravosnažna presuda od strane IRB-a RS prema OC Jahorina.

Nije nam jasno čemu tolika neodlučnost ako smo zaista odlučili da idemo tim putem!? Imamo li bolje partne re? Imamo li bolja rješenja? Imamo li mi 20.000.000 KM pa nam ne treba nikakav partner?
Ili je riječ o nemaru odgovornih?
Sva ova pitanja postavili smo na sastanku održanom 11.07.2016 godine u Banja Luci sa ministrom Gluhako vićem, izvršnim direktorima IRB g.dinom Vidovićem (većinski vlasnici akcija OC „Jahorina“), predstavnicima Kabineta predsjednika Republike i predsjednice Vlade. Sastanak je doživio potpuni krah!

Vlasnici nisu pokazali bilo kakvu volju da traže rješenja i pored svih naših nastojanja i zalaganja. Oni su opsjednuti naplatom dospjelih rata po izdatim obveznicama u iznosu od 15.000.000 KM koje su utužili i imaju izvršnu presudu.

O konverziji ne žele da diskutuju iako je to ugovorna mogućnost koja otvara put za dokapitalizaciju sa Skijalištima Srbije za koju se uopšte ne zanimaju.

Svjesno idu u propast svoje višestruko vrednije imovine samo da bi bili oni „ispravni“. Neshvatljivo!
U svemu tome ministarstvo glumi posmatrača.

Odlukom Vlade RS br:04/1-012-2-2892/15 od 15.12.2015 godine data je subvencija od 300.000KM OC Jahori ni za pripremu već završene sezone koja je realizovana u iznosu od 50.000 KM, kao i potraživanja finansi jskih sredstava od budžetskih korisnika u iznosuod 130.000KM za koje je OC Jahorina izvršio usluge smije štaja. Neizmirenjem ovih potraživanja društvo se našlo u potpunoj blokadi računa, jer su stigle opome ne od Poreske uprave radi neplaćanja dva doprinosa u visini od 190.000KM, Elektrodistribucije u iznosu od 90.000KM, vodovoda u visini od 60.000KM, gorivo u iznosu od 120.000KM, te blokada isporuka sirovina za redovno poslovanje u iznosu od 200.000KM.

Optimalni rokovi za nabavku rezervnih dijelova i opreme za remont postrojenja kosog transporta su već protekli, sindikat radnika je najavio štrajkove zbog neizmirenih plata tako da je u ovom trenutku,blokada potpuna.

Iz navedenog možete sagledati alarmantnu situaciju u OC Jahorina gdje sadašnja Uprava nije u moguđnosti bez HITNE pomođi vlasnika riješiti nagomilane i naslijeđene probleme. Budđnost OC Jahorina kao i komple tne turističke destinacije je zapečaćena, jer neće biti moguđe obezbijediti rad OC Jahorina u narednoj sezoni.

Poslednja prilika za sudbonosne odluke je u periodu do Skupštine akcionara koja je zakazana za 21.07. 2016.godine.

Gospodine predsjedniče,

Tražim i molim da do 21.07.2016 godine u vrijeme koje Vama odgovara organizujemo sastanak kod Vasu posljednjem pokušaju za spas od nekontrolisanog raspada.

Takođe bih Vas htio informisati o retrogradnim procesima koji se u ovoj regiji dešavaju i o kojima možda niste ni informisani od Vaših saradnika a koji ugrožavaju i sam integritet Republike, a koji se tiču i samog OC.

U protivnom naše bitisanje ovdje nema smisla i kompletna Uprava društva će podnijeti neopozive ostavke. Ne želimo biti ti koji su odveli preduzeće u stečaj koji može pokrenuti bilo koji povjerilac već sutra. IRB je već sve učinio da se to dogodi.

U prilogu vam dostavljamo prijedlog zaključaka i mjera koje moraju provesti oni kojih se to tiče.

S poštovanjem,
D I R E K T O R
mr Velibor Lazarević

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #1 u: 22 Srpanj, 2016, 08:02:08 »
Čini mi se da dokapitalizacija više nije u igri i to ne mora biti loše. Stečaj je bolja opcija i za budućeg vlasnika (Skijalista Srbije) i za sadašnjeg (Irb RS). Skijalista Srbije u stečaju mogu kupiti imovinu OCa bez dugovanja po realnoj vrijednosti, a ne da ulažu milione u preduzeće na klimavim nogama. IRB odnosno Vlada će kroz stečaj odmah naplatiti svoja potraživanja, iako ne ukupna koja su ionako nerealna i nikad ih neće naplatiti. U svakom slučaju i to je bolje nego reprogram dugovanja, koji bi i u budućnosti ostao kao teg oko vrata OC-u. Jedino će mali akcionari i stalno zaposleni biti na gubitku, ali neko mora. Vlada ce vjerovatno isposlovati da otpustanja ne bude u prelaznom periodu. Mislim da je ovo dobro rjesenje, kojim ce se konacno staviti tačka na pitanje samoodrzivosti Jahorine.

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #2 u: 25 Srpanj, 2016, 17:11:32 »
Zar Lazarević i menadžment Olimpijskog centra zaista misle da IRB bilo šta radi bez znanja i odobrenja Predsjednika Republike Srpske? Ili su veoma naivni ili se prave ludi i traže alibi. Lično mislim da je ovo drugo.

*

vranex

  • ****
  • 591
Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #3 u: 02 Kolovoz, 2016, 13:31:15 »
Ima li pomaka kakvog?

Cini mi se da ove godine necemo uzimati sezonske unaprijed, nego tek kad se zice zavrte. sto je sigurno sigurno je


Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #4 u: 02 Kolovoz, 2016, 13:49:14 »
Sve i da uzmeš a da ne bude sezone , što je nemoguće, vratiće ti pare....nema potrebe za negativnom reklamom...dovoljno je ovo gore napisano.

*

mijat

  • *****
  • 6728
Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #5 u: 02 Kolovoz, 2016, 20:05:55 »
vranexe,  ti svakako svake druge godine skijaš u pola cene!  uzmeš sezonski,  nema snega i onda dobiješ 50% popusta za sledeću sezonu 😁😁😁

Послато са M83G уз помоћ Тапатока


*

vranex

  • ****
  • 591
Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #6 u: 12 Kolovoz, 2016, 13:37:02 »
Cuj nema potrebe za negativnom reklamom.

Kad su po novinama objavljivali da nista ne umiju, ni stazu urediti i da jedino ovi iz Srbije mogu spasiti to je negativna reklama bila.
Nikad nisam vidio da ides nesta nekom prodati i usput pljujes po tome kako to sto prodajes nista ne valja.

A to da ce ti pare vratiti ako propadnu, to bi bio prvi slucaj mislim u univerzumu. Pa ako propadnu to je jer nemaju love, otkud im da ti vrate?

Jedino da daju neku garanciju solidnu, pa da covjek rizikuje 500 km. Realno ako oni sami kazu da je sezona upitna, ko mi  jos treba da to potvrdi?

@mijat jeste druze ja i zaboravio da kukam kako nam treba popust.. prosla sezona da ne bi ono malo marta bila bi totalna propast

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #7 u: 03 Rujan, 2016, 11:23:54 »
Ima li kakvih novih informacija vezano za ovu temu?

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #8 u: 05 Rujan, 2016, 00:30:09 »
za sada nista novo  ???

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #9 u: 08 Rujan, 2016, 12:53:55 »
Znam da nije tema, ali nisam našao drugu, interesuje me kakvih je dešavanja bilo na Jahorini između sezona? Čini mi se da je do sada bila ta tema. Na FB stranici sam nešto malo upratio.

Ima li kakvih informacija za sledeću sezonu? Ima li napretka u ovim zamršenim odnosima i finansijama? Nadamo se da će biti snijega ove zime pa da se barem malo popravi stanje (u svakom smislu, a posebno finansijskom)  (snow) (snow) (snow)

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #10 u: 10 Rujan, 2016, 03:21:17 »
Pozdrav svima,

Evo dugo već čitam Vas forum i povremeno svratim da vidim ima li pomaka kod Vas, ali evo jbg čini mi se da nema.

Inače smo ekipa iz Zadra koja izuzev zadnje 2 godine dolazila na Jahorinu i to nas 15 bi okupirali cijelu vikendicu i udri po rakiji i pasulju 😂
I neki su od nas prošli dosta u europi skijališta al nigdi nije bilo dobre zabave i atmosfere ko kod Vas i tu Svaka pohvala. Ali evo zbog slabijih padalina već nas 2 godine nema i prava je šteta da nema mogućnosti i volje i financija da se riješi umjetni snijeg i uloži nešto novca u staze, vratilo bi se trostruko al jbg. I vas drži onaj naš Balkanski sindrom.

I nikad mi nije bilo jasno da može Hotel u Dalmaciji propasti i bankrotirali, a još manje i skijalište kod Vas.

Necu Vam pametovat puno jer nisam previše upućen u problematiku samo mi je žao što ne možemo uživati kod Vas a ni sami niste svjesni što imate.

Borite se za bolje sutra. Ako vrime posluži vidimo se u februaru. Lp

*

vranex

  • ****
  • 591
Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #11 u: 16 Rujan, 2016, 13:27:21 »
Ljudi sta se desava.. jos ni cijene karata nisu izbacili?

Vipe imas kakve info da nas obradujes?


Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #12 u: 16 Rujan, 2016, 14:33:15 »
Ajde begaj, čuj cijene karata?
Ljudi moji razumite ih! Lokalni izbori samo što nisu, kampanja na vrhuncu a vi pitate za neke gluposti kao što su cijene karata. Pa zamislite sebe da ste na nekom položaju i da vam posao zavisi od uspjeha vaše opcije na izborima, pa da li bi ste se tada bavili svojim poslom ili bistrili politiku.

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #13 u: 17 Rujan, 2016, 11:19:12 »
Pa i sama Jahorina je političko pitanje. Moraju političari i time da se pozabave i to ozbiljno

Odg: Upitna sezona na Jahorini?
« Odgovori #14 u: 19 Rujan, 2016, 08:41:21 »
Pa zar imaju lokalni izbori u BiH veze sa poslovanjem entitetskog preduzeca?
Koliko znam vlada RS imenuje upravu, lokalna zajednica nema nista sa tim. Dakle oni mogu raditi sta vec rade do parlamentarnih izbira za 2 godine...Pa prema tome mogu izbaciti cijene karata ili sve sta ide u predsezoni