• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Ljeto 2017 na Jahorini

Started by brera, 24 July, 2017, 07:00:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

brera


vip-jahorina

Nista moj Brera!
Standardno se skidaju korpe sa dvosjeda, odrzavaju se 6sjedi, pripremaju ratraci, ali neka konkretna novina - toga jos nema.

brera


mijat

 WTF mogo si prijatelju i turu zvati a ne samo terati ljude da rade  regge


vip-jahorina

Pravi kapitalista ovaj brera!

brera


Korisnik


Korisnik


Korisnik

http://www.skijanje.co.rs/vesti/jahorina-dejan-ljevnaic-novi-direktor-olimpijskkog-centra/

Надзорни одбор ОЦ Јахорина је у уторак 1. августа 2017. именовао в.д. директора ОЦ Јахорина. То је Дејан Љеванић, донедавно и први човек ЈП Скијалишта Србије. Он је на месту генералног директора ОЦ Јахорина наследио Горана Брчкаловића.
Новоименовани директор Олимпијског центра “Јахорина”  је најавио да му је приоритетан циљ да зимска сезона са 60 до 70 дана скијања буде продужена на 130 дана, подизањем фирме на стабилне ноге.
“Надзорни одбор ОЦ 'Јахорина' јуче је донео одлуку о именовању, а данас се активно упознајем са ситуцијом. Договорено је да примопредаја са досадашњим директором Гораном Брчкаловићем буде одржана у наредних неколико дана”, изјавио је Срни Љевнаић, који је данас ступио на дужност.

Када је ријеч о продужавању скијашке сезоне он је истакао да се то једино може постићи захваљујући систему за вештачко оснежавање. “Да бисмо инвестирали у систем за оснежавање неопходно је пре тога да се уреде ски стазе”, рекао је нови директор ОЦ “Јахорина”.

Љевнаић је нагласио да се тиме истовремено може смањити број повреда скијаша.
“Колико сам информисан раније се догађало више од 350 повреда скијаша. Када уредимо и проширимо стазе смањиће се и број повреда. Настојаћу остварити циљ да Јахорина живи 365 дана у години, односно да, осим зимске сезоне која траје 150 дана, има садржаја и читаво лето”, додао је он.

Председник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек изјавио је Срни да се Надзорни одбор доносећи јуче одлуку о именовању Љевнаића руководио чињеницом да је реч о човеку који је девет година био челни човек Скијалишта Србије и тамо направио изразит резултат.

“Љевнаић ће довести тим људи који се баве управљањем скијалишта, који су радили и на Копаонику. Досадашњи директор ОЦ `Јахорина` Горан Брчкаловић враћен је на претходну дужност директора за угоститетљство”, рекао је Елек.

Он је изразио наду да ће уз новог директора и његов тим, те подршку Владе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке и председника Републике Српске планина Јахорина бити враћена на европску туристичку мапу ски-центара већ у наредној зимској сезони.


Додик на Јахорини

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посетио је Јахорину 9. јула 2017. и том приликом изјавио да будућност Олимпијског центра /ОЦ/ “Јахорина” није у продаји.

“Могуће је, и мислим да је потребно, да се хотели у државном власништву продају, а да се сва инфраструктура задржи у јавној функцији”, рекао је Додик новинарима, подсјећајући да је такво решење примењено и у неким другим великим и успешним скијашким центрима.

Оценивши да нема разлога за другачије понашање, Додик је навео да је пре два дана изабран нови Надзорни одбор ОЦ “Јахорина” који треба да предложи нову динамику реаговања на отворене проблеме у овом олимпијском центру.

Он је додао да је остало да се реши питање вештачког оснежавања ски-стаза на Јахорини, за шта је потребан новац.
“Покушавамо да то питање решимо са партнерима из Србије”, рекао је Додик.

Он је изразио уверење да је већ у наредној сезони могуће направити важан искорак на том плану.
“Зато смо променили неке чланове Надзорног одбора јер вјерујемо у те људе”, закључио је Додик.


mijat


Korisnik


mijat


vip-jahorina

Jos cekam sa nekim vaznijem informacijama.
U princpipu, on za sada moze posloziti neke stvari i napraviti reda. Koliko ce imati uspjeha, vidjet cemo. Vidjet cemo kakvu ce podrsku imati u bazi, jer bez nje je nemocan.

Vec nam je najavljen jedan sastanak... cemo vidjeti

HeAd

Ja vidim Mijate da tebi odgovoara postojece stanje  :DD 10 eura ski pass, a snijeg kad padne eto i tebe  :DD
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mijat