• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Ljeto 2017

Started by dugokontov, 16 August, 2017, 10:39:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dugokontov


Korisnik

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC.523.html:689484-Jahorina-uskoro-u-punom-Olimpijskom-sjaju


на недавно одржаној конференцији за новинаре, у хотелу Бистрица на планини Јахорина, представљене су инвестиције и зимски садржаји ове олимпијске планине за предстојећу зимску сезону.


Поред тога, Олимпијски центар „Јахорина" потписао је уговор са Општином Пале о бесплатном коришћењу скијалишта за децу основних и средњих школа са територије те општине, у циљу афирмације скијашког спорта.

Популарно скијалиште биће уређивано први пут од чувених Олимпијских игара, а предмет улагања ће поред самих скијашких стаза, нових прилаза ски центру и путоказа, бити и нови систем за вештачко оснеживање, који ће скијашку сезону продужити чак на 130 дана.

Поред радова на обнови и уређењу, ОЦ „Јахорина" спрема многа музичка изненађења, па ће тако 7. децембра бити организовано вече Јахорине у Београду, као и велико отварање зимске сезоне 14. децембра на Јахорини уз велике музичке звезде.

Богат програм ће свим љубитељима понудити различите забавне трке и догађаје попут пробне трке за ЕYОФ 2019, Егзит (Exit) фестивал у марту 2018. године, као и тестирање скија. Такође, сви гости

у новогодишњој ноћи имаће прилику да се забаве уз спектакуларни концерт Жељка Јоксимовића, који ће бити одржан на платоу испред хотела Бистрица.

Korisnik


Korisnik

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC.523.html:739852-Jahorina-za-aktivan-odmor

Једна од најлепших планина у Републици Српској пуна и током летње сезоне. На отварању било више од 4.000 људи. Гостима нуде панорамско разгледање жичаром, шетњу, вожњу бицикала и квадова, спуштање тјубинг стазом...


ОЛИМПИЈСКА лепотица Јахорина - живи и лети! Једна од најпознатијих планина у бившој Југославији, ове године привукла је велики број домаћих, али и страних гостију. Свеж и резак планински ваздух, мир и савршенство нетакнуте природе, само су неки од адута овог краја Републике Српске.

И док је зими главна занимација гостију скијање, на европски уређеним стазама, летњи период је за панорамско разгледање жичаром, шетњу, вожњу бицикала и квадова, спуштање тјубинг стазом, а руководиоци Олимпијским центром Јахорина најављују да ће обогатити адреналинске и забавне садржаје, како би оживели врх планине, где ће поред новог језера на Пољицама, уредити простор за шетњу и одмор.


- План нам је да Јахорина ради 365 дана у години и већ увелико радимо на томе - казао је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина. - Од априла до јуна у овом центру остварено је скоро 13.500 ноћења, што је пораст од 53 одсто у односу на исти период прошле године. Имали смо почетком јула и свечано отварање летње сезоне, где је проциркулисало скоро 4.000 људи, који су попунили капацитете хотела. Крајем јула је и велика међународна трка Ултра траил коју смо подржали у огранизацији, а средином августа хуманитарна Трка за живот.

Одмор на олимпијској планини пуни хотеле, али и приватан смештај, којег има доста и по повољним ценама. Тако се, петокреветни апартман може наћи и за неких 25 евра дневно. Смештај у хотелу "Бистрица", је међу најповољнијима, јер нуди услугу полупансиона, а осећај одмора у њој прави олимпијски. Готово да ништа није промењено од зимских игара 1984. године, што му даје посебну чар.


- Јахорину полако препознају инвеститори, па је почело да се гради око хотела "Вучко", "Термаг" и "Бистрице" - говори Љевнаић. - А, наш искусан тим, почео је и припрему за предстојећу зимску сезону. Тренутно су у току радови на полагању цеви за систем за вештачко оснежавање. Овим пројектом обухватили смо и уређење и маркирање 35 километара скијашких стаза и путева, као и изградњу језера за вештачко оснежавање на врху планине. Са овим системом, Јахорина више никад неће имати проблем са недостатком снега.


Током целе године, како нам је испричао Љевнаић, на Јахорини ће бити богат забавни и такмичарски програм.


ЕВРОПА КУП

СЛЕДЕЋЕ сезоне у фебруару се одржавају ЕYОФ, Олимпијске игре младих, док је Олимпијски центар Јахорина, на 51. Интернационалном ФИС конгресу у Грчкој, конкурисао за довођење Европа купа на Јахорину.

- Желимо да искористимо предности које имамо, а то су - опрема од ЕYОФ, близина међународног аеродрома, добра инфраструктура, нови систем за вештачко оснежавање и наше знање и искуство у овом послу - нагласио је Љевнаић.

- Такође, имаћемо стазе за слалом, велеслалом, СГ и спуст.

Korisnik

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=308516

На Јахорини је протеклог викенда поново оборен рекорд у броју посјета које су за 89 одсто веће у односу на исти период прошле године, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Протеклог викенда Олимпијски центар "Јахорина" оборио је и рекорде по оствареним приходима који су достигли готово 7.000 КМ, односно, већи су за 88 одсто у односу на исте датуме прошле године, што је уједно и највећа зарада коју је Центар остварио током једног љетњег викенда.

Олимпијски центар "Јахорина" је уз подршку спонзора протеклог викенда за најмлађе посјетиоце организовао "потрагу за благом" у којој је више од 80 малих истраживача по јахоринским падинама тражило скривено "слатко благо".

У саопштењу се додаје да се љетња сезона на Јахорини и даље наставља и посјетиоцима се уз промотивне пакете и тематске викенде пружа неограничен број могућности за забаву, одмор и уживање.

Понуда Јахорине овог љета прилагођена је породицама, али и свима који воле одмор да проводе активно уз адреналин и спорт.

До краја љета посјетиоце очекују попусти од 20 одсто на све садржаје током школског викенда који ће трајати од петка до недјеље, 31. августа до 2. септембра.

У суботу, 1. септембра, од 12.00 часова посјетиоци Јахорине имаће прилику да се такмиче у љетњем санкању на тјубинг стази дјечијег града Пољице.