Pozdrav Gost

Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina

  • 5 Odgovora
  • 4817 Hitova

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

*

reger

  • **
  • 49
Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina
« u: 19 Rujan, 2017, 15:15:11 »

Poštovana gospodo kao uposlenici preduzeća OC Jahorina želimo da vas obavijestimo o kriminalnim radnjama koje se odvijaju od strane dijela naše uprave OC Jahorina, a vezano za radove na stazi i izgradnji vještačkog jezera na vrhu planine.

Naime mi smo kao uposlenici preduzeća OC Jahorina došli do podataka da radovi koji se izvode na stazama i na izgradnji vještačkog jezera ne posjeduju građevinsku dozvolu za izvođenje pomenutih radova od strane ministarstva, kao ni građevinski projekat izrađen od nadležne institucije.

Ne postoji ni nadzorni organ tj. nadležna institucija koja je ovlaštena za tu vrstu radova.

Dokumentacija jasno govori da je na izgradnji vještačkog jezera i staza urađeno više stotina hiljada konvertibilnih maraka za koje nije raspisan tender ni proveden tenderska pocedura.

Obzirom da ce radovi koštati u prekomilionskom iznosu, a nijedna zakonska procedura javnog tendera i javnog oglašavanja nije provedena, evidentno je da je izvršen veliki kriminal za koji nadamo se neko mora da odgovara.

Izvođači koji izvode radove prema uvidu u dokumentaciju ne posjeduju licence niti ovlaštenja od ministarstva za tu vrstu radova.

U nadi da ćete naše informacije detaljno pročitati, a nakon toga i provjeriti njihovu vjerodostojnost, te nam pomoći u našim pokušajima da na bilo koji način spasimo što se spasiti može i da zajedničkim snagama zaustavimo da se iste stvari ponavljaju po drugi put na Olimpijskoj planini Jahorini.

Sve gore navedeno su tačne i pouzdane informacije, te vas ovim putem molim da u što kraćem roku regujete u skladu sa vašim nadležnostima i mogućnostima jer sve ovo prije sve ide na štetu nas zaposlenih, a onda i svih građana Republike Srpske

*

Ime

  • ***
  • 193
Odg: Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina
« Odgovori #1 u: 20 Rujan, 2017, 10:45:38 »
Sve bi to mogla biti legitimna pitanja da je do sada na Jahorini sve funkcionisalo kako treba, ali meni se prije cini da je ovo pismo pocetak otpora pozitivnim promjenama koje se gore ocito desavaju od strane zaposlenih u OC-u ili firmi koje su racunale da ce biti izvodjaci radova ili su do sada to bile. Umjesto da kazu da je ovo trebalo biti uradjeno davno, njima smeta sto nije proveden tender, sto bi dovelo do zalbi i odgadanja bilo kakvih radova na neodredjeno. To je taj mentalitet - lezi hljebe da te jedem.

E jesu nasli kad ce pisati otvoreno pismo, sto nisu pisali porije 5-6 godina .

*

brera

  • *****
  • 7183
Odg: Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina
« Odgovori #3 u: 21 Rujan, 2017, 14:04:14 »
Gledam i čitam "iz daleka", ne poznavajuči sve "aktere" i detalje...ali i prije se radilo svašta mimo svih... regge
Možda griješim, ali slažem se sa tim što su napisali Ime i Radiohed! I ruku na srce, radi se konkretno i na stvarima, koje su trebale bit urađene več davno!!!!!!!!!! A neke su se i naplatile!!!!
Možda me neko ispravi, ali ne sječam se, da je bilo prozivanja i otvorenih pisama, kad je Majnex ili ko več, posjekao šumu, napravio golosjek, za "kao gondolu" na JA...
...i tako dalje i tako dalje... 

Odg: Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina
« Odgovori #4 u: 25 Rujan, 2017, 12:56:37 »
http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Uredjene-staze-cekaju-snijeg-i-skijase/246401.html

Бањалука - Планински центри приводе крају припреме за предстојећу зимску сезону, а љубитеље скијања који у Републику Српску и БиХ хрле из свих крајева свијета, дочекаће уређене стазе чим снијег забијели.

 Из Олимпијског центра "Јахорина" истичу да приводе крају уређење стаза, како би скијашима обезбиједили одличне услове и онда кад је на стазама мало снијега.

- Циљ нам је да Јахорину вратимо на мапу успјешних европских скијашких дестинација. Озбиљно смо приступили пројекту вјештачког осњежавања планине, а уређене стазе и безбједно скијање на планини привући ће и оне који до сада нису долазили на ову олимпијску планину - рекли су у ОЦ "Јахорина".

Истичу да је при крају уређивање стаза, што  подразумијева припремање терена, антиерозивне радове, трасирање стаза, утабавање и равнање скијашких терена на тврдој земљаној подлози као и проширивање уских грла.

Како би привукли што више туриста на олимпијску љепотицу, из ОЦ "Јахорина" истичу да је у плану рјешавање проблема водоснабдијевања и изградња језера на врху планине које би користили за систем за вјештачко осњежавање, а љети би било доступно посјетиоцима за купање и  вожњу педалинама.

У новом руху скијаше ће дочекати и Козара, јер уређење стаза већ увелико траје.

- У току је преглед старог ски-лифта. Завршили смо и сву папирологију за добијање употребне дозволе за нови ски-лифт за одрасле и један за дјецу. Вјерујем да ће и то бити готово прије него први туристи кроче на планину - рекао је предсједник скијашког друштва "Љубијски рудар" Божо Грбић.

Скијаши ће ове године уживати и на Игману и Бјелашници, а у предузећу "ЗОИ 84" кажу да је осим проширења стаза, на Бјелашници у току и постављање шестосједа и четворосједа.

- Ово ће омогућити брзу вожњу и за краће вријеме већи пролаз скијаша на стазама. Осим вертикалног транспорта, систем осњежавања даће велики допринос продужетку сезоне скијања - истакли су у овом предузећу и додали да ове године очекују рекордан број посјетилаца.

Иако је до почетка зимске туристичке сезоне остало још два и по мјесеца, поједини планински крајеви у Српској и БиХ забијељели су се прошле седмице.

Цијене
Предсједник скијашког друштва "Љубијски рудар" Божо Грбић истиче да ће цијене ски-карата остати на прошлогодишњем нивоу.

- Дневни ски-пас је 15, а ноћни 13 КМ, док ће посјетиоци ски-карте за дјецу плаћати осам КМ. Изнајмљивање комплетне опреме кошта 18 марака - рекао је Грбић.

Из ОЦ "Јахорина" кажу да још раде на креирању цијена за предстојећу зимску сезону.

Odg: Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina
« Odgovori #5 u: 02 Listopad, 2017, 15:46:36 »
http://www.palelive.com/predstavljene-investicije-zimski-sadrzaji-i-potpisan-ugovor-o-saradnji-sa-opstinom-pale/

U hotelu “Bistrica” na Jahorini danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene investicije i zimski sadržaji olimpijske planine Jahorine.

Bila je to dobra prilika da se potpiše i ugovor o saradnji između Olimpijskog centra “Jahorina” i Opštine Pale o organizaciji besplatnog skijanja za djecu osnovnih i srednjih škola iz opštine Pale.

Konferenciji su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, kao i načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

Danas je na Jahorini održana vanredna Skupština akcionara na kojoj je donesena odluka o dodatnom zaduženju putem emisije obveznica od oko 10 miliona KM i bila je to dobra prilika da se predstave započete i najave nove investicije.

“Svi kapaciteti na Jahorini su bukirani do 25. januara, što znači da se vraća povjerenje turista u Jahorinu. Doček nove godine će biti organizovan na otvorenom. Nastupiće Željko Joksimović, te se nadamo velikoj posjećenosti”, izjavio je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina”.

Olimpijski centar “Jahorina” je danas potpisao ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za učenike sa teritorije opštine, a direktor OC Jahorina Dejan Ljevnajić nije krio zadovoljstvo, te je istekao kako je to jedna od najvažnijih odluka za budućnost.

“Siguran sam da ćemo na ovaj način podstaći mlade da se bave ovako korisnim i kvalitetnim sportom, te na taj način ćemo afirmisati skijaški sport. Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osetiti rezultat i povećati broj dece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život”, izjavio je Ljevnajić.Ove sezone na Jahorini se za najmlađe priprema mnogo novina od kojih se izdvaja novi ski vrtić.

“Pored investiranja u ski vrtić planiramo i realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata kao što su uređenje i prosecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnju akumulacionog jezera koje će se koristiti i u letnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za veštačko osnežavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi.

Dakle, očekuje nas dosta posla u narednom periodu i sve ovo planirano je realizovati do početka naredne sezone. Siguran sam da će se po realizaciji ovih investicija Jahorina vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija te da će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini”, istakao je Ljevnajić.Osim koncerta Željka Joksimovića na Jahorini su najavljeni i mnogo drugi zabavni događaji. Planirano je veliko otvaranje zimske sezone 14.12. uz velike muzičke zvijezde, testne trke za EYOF 2019, Exit festival, veliki broj testova skija, zabavnih trka i događaja…

“Osim novina radimo i na rešavanju postojećih problema, stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema i krenuli smo u rešavanje sledećeg prilaza ski centru, uređenju prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenje i obeležavanje prilaznih punktova sa osvetljenjem, uređenje više parking prostora na Jahorini, do tekućih probema kao što su pregovori sa svetskim kompanijama kod kojih smo bili na crnoj list i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja”, izjavio je za medije Dejan Ljevnajić te dodao da je hotel Bistrica konstantno popunjen i da je u oktobru 2017. godine oborio sve rekorde.