• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Otvoreno pismo zaposlenih u OC Jahorina

Started by reger, 19 September, 2017, 15:15:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


Ime

Sve bi to mogla biti legitimna pitanja da je do sada na Jahorini sve funkcionisalo kako treba, ali meni se prije cini da je ovo pismo pocetak otpora pozitivnim promjenama koje se gore ocito desavaju od strane zaposlenih u OC-u ili firmi koje su racunale da ce biti izvodjaci radova ili su do sada to bile. Umjesto da kazu da je ovo trebalo biti uradjeno davno, njima smeta sto nije proveden tender, sto bi dovelo do zalbi i odgadanja bilo kakvih radova na neodredjeno. To je taj mentalitet - lezi hljebe da te jedem.

Radiohead

E jesu nasli kad ce pisati otvoreno pismo, sto nisu pisali porije 5-6 godina .

brera


Korisnik

http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Uredjene-staze-cekaju-snijeg-i-skijase/246401.html

Бањалука - Планински центри приводе крају припреме за предстојећу зимску сезону, а љубитеље скијања који у Републику Српску и БиХ хрле из свих крајева свијета, дочекаће уређене стазе чим снијег забијели.

Из Олимпијског центра "Јахорина" истичу да приводе крају уређење стаза, како би скијашима обезбиједили одличне услове и онда кад је на стазама мало снијега.

- Циљ нам је да Јахорину вратимо на мапу успјешних европских скијашких дестинација. Озбиљно смо приступили пројекту вјештачког осњежавања планине, а уређене стазе и безбједно скијање на планини привући ће и оне који до сада нису долазили на ову олимпијску планину - рекли су у ОЦ "Јахорина".

Истичу да је при крају уређивање стаза, што  подразумијева припремање терена, антиерозивне радове, трасирање стаза, утабавање и равнање скијашких терена на тврдој земљаној подлози као и проширивање уских грла.

Како би привукли што више туриста на олимпијску љепотицу, из ОЦ "Јахорина" истичу да је у плану рјешавање проблема водоснабдијевања и изградња језера на врху планине које би користили за систем за вјештачко осњежавање, а љети би било доступно посјетиоцима за купање и  вожњу педалинама.

У новом руху скијаше ће дочекати и Козара, јер уређење стаза већ увелико траје.

- У току је преглед старог ски-лифта. Завршили смо и сву папирологију за добијање употребне дозволе за нови ски-лифт за одрасле и један за дјецу. Вјерујем да ће и то бити готово прије него први туристи кроче на планину - рекао је предсједник скијашког друштва "Љубијски рудар" Божо Грбић.

Скијаши ће ове године уживати и на Игману и Бјелашници, а у предузећу "ЗОИ 84" кажу да је осим проширења стаза, на Бјелашници у току и постављање шестосједа и четворосједа.

- Ово ће омогућити брзу вожњу и за краће вријеме већи пролаз скијаша на стазама. Осим вертикалног транспорта, систем осњежавања даће велики допринос продужетку сезоне скијања - истакли су у овом предузећу и додали да ове године очекују рекордан број посјетилаца.

Иако је до почетка зимске туристичке сезоне остало још два и по мјесеца, поједини планински крајеви у Српској и БиХ забијељели су се прошле седмице.

Цијене
Предсједник скијашког друштва "Љубијски рудар" Божо Грбић истиче да ће цијене ски-карата остати на прошлогодишњем нивоу.

- Дневни ски-пас је 15, а ноћни 13 КМ, док ће посјетиоци ски-карте за дјецу плаћати осам КМ. Изнајмљивање комплетне опреме кошта 18 марака - рекао је Грбић.

Из ОЦ "Јахорина" кажу да још раде на креирању цијена за предстојећу зимску сезону.

Korisnik