Pozdrav Gost

Sezonski skipass sa Jahorine vrijedi u Sloveniji i obrnuto

  • 0 Odgovora
  • 5953 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaic, predstavio je sve pogodnosti dogovora sa predstavnicima slovenackih ski centara (imena) na konferenciji održanoj danas, 14. novembra, u Sloveniji.

Predstavnici slovenackih ski centara prije više od mjesec dana posjetili su Jahorinu i uvjerili se u sve pozitivne promjene koje su se dogodile na Jahorini kada se i rodila ideja o zajednickom sporazumu. Mogucnost skijanja u devet slovenackih ski centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec,  Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski kartom sa Jahorine i obrnuto veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.

„U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski pas sa Jahorine važi u slovenackim ski centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su culi za njega, a ja se iskreno nadam da ce što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost“, reko je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaic.

Jahorina postaje jedan od vodecih ski centara u regionu dok je saradnja sa slovenackim ski centrima  samo još jedan od dokaza za to. „Sada kada Jahorina ima sigurnost u snijeg sa minimum 120 zagarantovanih dana skijanja, vjerujem da ce se veliki broj skijaša iz Slovenije odluciti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, a vjerujte mi zaista je vrijedno pogledati. Zimu cemo docekati sa kompletno izgradenim i završenim Technoalpin sistemom za vještacko osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova. Na samom vrhu planine, izgradeno je vještacko jezero od 75.000 m3 koje ce biti atrakcija i ljeti i zimi i koje ce prirodnim padom osnježavati jahorinske staze. Imamo 40km odlicno uredenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Nocno skijanje, ski vrtici, preko 1030m postavljenih vjetrobrana, te proširene i ublažene postojece staze, novi parking prostori govore da se radi o odlicnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje“ rekao je Ljevnaic i pozvao sve da posjete Jahorinu i sami se uvjere u sve njene ljepote i atraktivnosti.