• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Alpine coaster - jahorinski bob

Started by vip-jahorina, 15 August, 2019, 22:26:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vip-jahorina

Slijedi izjava predstavnika firme SunKids Austria, Oliver Kircheima sa otvaranja najduzeg zimskog boba na Balkanu:

"U ime clanova upravnog odbora sunkida dopustite mi da vam cestitam na ovom izuzetnom projektu i investiciji,na koje smo ponosni i zahvalni na cinjenici da smo partner. Kompletiran za samo tri mjeseca u uskoj saradnji sa nasim lokalnim partnerima i cijenjenim musterijama,od sada ce stajati kao novi rekord kompanije u smislu vremena kompletiranja projekta. Ne samo da ce vrijeme izrade i instalacije biti zabiljezeno kao rekord nego i tehnicki podaci na jahorinskom alpin kosterom su medju evropskim rekordima.

Jahorinski alpin koster krase sljedeæe karakteristike: najduzi planinski koster na Balkanu, 2500m duzine, spada u 10 najduzih planinskih kostera u Evropi, ogroman vertikalni pad od vise od 330m, najveca brzina od 40 km/h, vise od 41 elementa uzbudjenja,kao sto su zaokreti nanize,spustanje sa mosta sa prosjecnim padom od 60% i ima 70 tobogana. Svi ovi rekordni podaci jasno prikazuju napore i konkurentnost olimpijskog ski odmaralista Jahorina koje su ulozili clanovi menadzmenta,time kreirajuci projekat za dugorocni razvoj skijalista i predivne destinacije Sarajeva i Jahorine.“


vip-jahorina

U jesen ce se djelovi koji smetaju razmontirati.

mijat

alpine coaster je atrakcija kako leti tako i zimi, mislim da nije trebalo te¾iti da bude NAJdu¾i u evropi veæ da bude u funkciji tokom cele godine. 

vip-jahorina

Skoro da nema lokacije od vrha do dna a da ne sjece stazu na vise mjesta. Jedino da kompletno izmjeste bob iza Olimpika ili sve naprave preko mostova i konstrukcija.
Tako da je za sada ovo relana opcija.