Pozdrav Gost

Alpine coaster - jahorinski bob

  • 4 Odgovora
  • 6174 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alpine coaster - jahorinski bob
« u: 15 Kolovoz, 2019, 22:26:47 »
Slijedi izjava predstavnika firme SunKids Austria, Oliver Kircheima sa otvaranja najduzeg zimskog boba na Balkanu:

"U ime clanova upravnog odbora sunkida dopustite mi da vam cestitam na ovom izuzetnom projektu i investiciji,na koje smo ponosni i zahvalni na cinjenici da smo partner. Kompletiran za samo tri mjeseca u uskoj saradnji sa nasim lokalnim partnerima i cijenjenim musterijama,od sada ce stajati kao novi rekord kompanije u smislu vremena kompletiranja projekta. Ne samo da ce vrijeme izrade i instalacije biti zabiljezeno kao rekord nego i tehnicki podaci na jahorinskom alpin kosterom su medju evropskim rekordima.

Jahorinski alpin koster krase sljedeće karakteristike: najduzi planinski koster na Balkanu, 2500m duzine, spada u 10 najduzih planinskih kostera u Evropi, ogroman vertikalni pad od vise od 330m, najveca brzina od 40 km/h, vise od 41 elementa uzbudjenja,kao sto su zaokreti nanize,spustanje sa mosta sa prosjecnim padom od 60% i ima 70 tobogana. Svi ovi rekordni podaci jasno prikazuju napore i konkurentnost olimpijskog ski odmaralista Jahorina koje su ulozili clanovi menadzmenta,time kreirajuci projekat za dugorocni razvoj skijalista i predivne destinacije Sarajeva i Jahorine.“

Odg: Alpine coaster - jahorinski bob
« Odgovori #1 u: 16 Kolovoz, 2019, 07:51:53 »
A šta je sa stazama preko kojih ovo ide? Kako će se u zimskim uslovima skijati? Ili se više ti dijelovi neće moći ni koristiti za skijanje?

Odg: Alpine coaster - jahorinski bob
« Odgovori #2 u: 16 Kolovoz, 2019, 09:19:25 »
U jesen ce se djelovi koji smetaju razmontirati.

*

mijat

  • *****
  • 6699
Odg: Alpine coaster - jahorinski bob
« Odgovori #3 u: 17 Kolovoz, 2019, 11:57:38 »
alpine coaster je atrakcija kako leti tako i zimi, mislim da nije trebalo težiti da bude NAJduži u evropi već da bude u funkciji tokom cele godine. 

Odg: Alpine coaster - jahorinski bob
« Odgovori #4 u: 05 Rujan, 2019, 10:46:48 »
Skoro da nema lokacije od vrha do dna a da ne sjece stazu na vise mjesta. Jedino da kompletno izmjeste bob iza Olimpika ili sve naprave preko mostova i konstrukcija.
Tako da je za sada ovo relana opcija.