• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Stanje na stazama 2019/20

Started by hallo, 04 December, 2019, 13:41:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bataneoo

Quote from: dix on 14 January, 2020, 18:32:14
Genijalno! Pa kako uopste i drze otvorene te staze kad je tako losa situacija. Stvarno sam se iskreno nadao da ce Jah postati super mesto ali izgleda da to neko ne zeli....

Ljudi valjda ste do sad naucili da na Jahorini nazalost nema dobrog skijanja bez minimum skoro metar prirodnog snega bez obzira na vestacko osnezavanje. Jednostavno ne pada sneg... Nema tu sta ko da zeli ili ne zeli. Klima je sjebana i to je to. Mislis da ne bi bilo vrhunskog skijanja da ima metar prirodnog snega ? Nije mi jasno na koga se zalite i koga krivite ? Kriva je klima i nebo.

vip-jahorina

Kad Bataneo kaze onda je tako!
Nas iskusni forumas i jahorinac 😉

bataneoo

Quote from: vip-jahorina on 14 January, 2020, 21:59:18
Kad Bataneo kaze onda je tako!
Nas iskusni forumas i jahorinac 😉

A jel nije tako dobri moj Vipe ?   :skijas:

vip-jahorina

 ole
Treba nam snijega ljudi. Valjda ce biti nekih padavina.





Ile_db

"Ne mo¾e¹ kupiti sreæu ali mo¾e¹ skipass"

VladaNS

Verovatno zato sto tuda nema topova, a prirodnog snega nedovoljno da se utaba.

mijat


Kmara

Gledan kameru rajska vrata i ne vjerujem. Da li je to otvorena staza?

HeAd

Quote from: Kmara on 16 January, 2020, 15:30:56
Gledan kameru rajska vrata i ne vjerujem. Da li je to otvorena staza?
samo ostre kantne i nema tu puno problema  :))
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

Goga Mostar

Kako prodje ORA projekat uredjenja staza😂😂😂???

Savoie

скије после 8 дана вожње по јахоринском камењару (бело није снег неко кратери)


Пројекат вештачког оснежавања је пропао, језеро је празно, притом се појавио и проблем са напоном на пољицама. Од целог скијалишта суштински раде 3 стазе - по једна на пољицама, гондоли и огорјелици. Прача није за коментарисање, неко би требало да добије кривичну пријаву за пуштање такве стазе у рад. На све то ОЦ не мења цену карте, него нас позива на радну акцију  :bravo::(
Још једном се доказало да на Јахорини нема скијања без метар снега и да се долазак не може планирати унапред већ се мора чекати снег.
ОЦ се понаша као и већина субјеката у транзицији од капитализма узму права,а од социјализма задрже обавезе. ОЦ од корисника очекује максималну наплату, а са друге стране је спреман да пружи 1/4 услуге. Сматрају да то све могу маркетиншки да покрију, али ја мислим да неће моћи. Ја сам се сад преварио и резервисао смештај месец дана раније и купио 8дневни скипас (дефинитвно једна од горих куповина у животу, јер на цену морам да додам и фул сервис скија, а вероватно и нове скије, јер тешко да им има помоћи), али следећи пут нећу сигурно, а неће ни нико од мојих пријатеља. Без олимпика и праче јахорина се своди на ниво копаоника (који нема никакве природне услове за скијање и развио се искључиво јер нема конкуренцију у Србији).
Са клинцем од 3 године одем у ски вртић (похвале за вртић), платим за њега, платим за себе, мали истрчи напоље и не може да се врати јер карта важи за један улаз. Редар каже да му прате сваки улаз и да ће добити отказ ако пусти - ок, нема проблем, правила треба да се поштују. Жена и ја због деце скијамо наизменично, али кажу да не може да се дели скипас, јер се контролише и одузима се, ако није особа са карте и то је у реду, треба зауставити злоупотребе. Али онда ни мене не занима што ви улажете максималне напоре у сређивању стаза, већ ме занима само резултат, а то је 100% спремно цело скијалиште. Нема социјализма за мене, е па не може ни да га има за вас - и ја сам уложио максималан напор да ми клинац не изађе из вртића. 
Ово све пишем за људе који нису близу планине и информишу се искључиво преко форума, као ја. Код локалаца је наступила нека врста омерте (не кривим их, вероватно ни ја не бих пљувао у тањир из кога једем), те сам се осетио позваним да пренесем своје виђење, које је огољено од личних финансијских интереса.
ОЦ и даље ради по систему АПП, односно све фунцкионише лепо када има природног снега довољно, а кад га нема ради се ваћарење па ко се упеца.
Закључак, ко није уплатио нека не уплаћује док не падне бар пола метра снега, а ко је већ уплатио нека понесе најстарије скије које може да нађе.