• Welcome to Jahorina - ski & board zajednica - Forum.
 

News:

Team VIP Jahorina Vas poziva na diskusije vezane za Jahorinu, skijanje, smjestaj, vrijeme, Vasa iskustva... Dobrodosli na web portal Jahorine!

Main Menu

Kopaonik sezona 18/19

Started by mijat, 30 October, 2018, 06:59:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mijat

Otvaramo novu temu za novu sezonu  :skijas: objavljen je cenovnik ski pasa i naravno poveæanje cena od 10%  :X :X :X

http://www.infokop.net/images/stories/cenovnici/2019/zima/cenovnik-ski-pass-kopaonik-2019.png

Ime

I na Kopu ludilo poprima nove razmjere. Sezonska karta je 73.800 dinara, sto je oko 1230 KM ili 630 EUR.

Usporedbe radi, puna cijena sezonske karte na Nassfeldu (vrijedi za 3 skijalista Nassfeld + Weissbriach + Kötschach-Mauthen) kosta 490 EUR i to sa ukljucenim nocnim skijanjem, a u pretprodaji 454 EUR. Sezonska djecija karta na Kopaoniku je 300 EUR, a u Nassfeldu 245 EUR (u pretprodaji 227 EUR).

$ $ $ Ludilo! $ $ $

S Kojotovski

Skidam kapu rukovodstvu Kopaonika i Jahorine za svaku prodatu sezonsku kartu rr

raca

Malo novosti sa lica mjesta...

Bio sam na prvom Ski Openingu na Kopu prije 9 godina i narednih 3,4 i ovom poslednjem ove godine (jos sam gore). Moj utisak je da je doslo do ozbiljne turisticke dekadencije ovde, bilo je uvijek ali je bilo trunke razuma ranije. Kao da su se i hotelijeri i Skijalista zasitili posla i turista ili su skontali da se turista ne moraju plasiti (vjerovatno ima istine, jer je turizam precjenjen u modernoj kulturi). Neke stare ideje se jos uvijek muzu, nista novo. Hotelijeri su ponudili popuste ali generalno u fazonu za manje para manje i usluge. Za sve je izgovor od sledece nedelje nam pocinje da radi... ovo je kao opening... Primjera radi, u jednom dobrom hotelu u centru ne gori kamin u kamin sali/aperitiv baru, sta god da je, kao za opening im nije stiglo drva, pa gori vatra samo po par sati i ugase je. :D

Sto se tice cjene ski pasa, to je prica za sebe... pocetna ideja tog ski openinga je bila da budu simbolicne cjene kao promocija nadolazece sezone, naravno i simbolican broj staza koje rade. Simbolican broj staza je ostao. Cjena i kvalitet pripreme istih nije. Da bude ludilo jos vece dani izmedju dva ski openinga (da, ove godine imaju dva, drugi kad i opening na Jahorini, slucajno ili ne :) ) imaju regularnu cjenu ski pasa. Naravno, nidje nikoga na stazama pa su ugasili Pancic, tako da ove koje su zajebali zajebu jos malo vise. Na moju srecu mene nisu, ja sam se grudvao a to je jos uvijek dzaba. Po mom nekom utisku, organizacija samog skijalista nije vise na onom nivou koji je bio prije 5,6 godina.

Bice Kopaonik broj 1 u okruzenju jos neko vrijeme ali dekadencija je tu.

Ludilo je prisutno, samo ne znam ko je ludji, skijasi ili skijalista?
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

mijat


raca

Evo i par slika. Gradjevinska sezona je jos u toku. Likovi vitlaju ovim kranom iznad glava iako vjetar siba citav dan.

Dobra vijest je da snijeg mete vec par dana a i temperatura je niska.


Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

mijat


HeAd

Uslikaj ti rukavice stapovi su jos i dobri :)
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

mijat


HeAd

Ko dan danas se sjecam kad ti ih pokloni Jure Franko..
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣╚╗╔╣║♫║
╚═♫╝╚═╩═&#9 Nikad ¾irafa neæe biti top! https://youtu.be/tq_jiVdP0p4

raca

Sto bi reko Broj Jedan "slusaj Jure, ja sam odvec star ali poslusaj rijeci mudrog starca, podaj te rukavice Mijatu pa ces prvi uzeti medalju za Jugu na ZOI 84"
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.

mijat


raca

Iskreno, meni je tuzno to sto nema neki ski lift sa vjestackim osnezavanjem na Fruskoj Gori. Toliko skijasa i u NS i Beogradu da nema nigdje na sat vremena voznje da se malo ligura, ne moze 100 dana biti aktivno ali bi moglo 50 sigurno. Neki cetvorosjed bi sigurno imao smisla, staza 1km i dosta. Bio bi atrakcija i ljeti.
Ko rano rani stazu netaknutu grabi.